Elektrosokk

Bakancslistához adom
The Trigger Effect
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 94 perc, 1996

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

A film egy rejtélyes áramszünet lebilincselően feszült története. Egy egész nagyvárosban megszűnik az áramszolgáltatás, s ezzel a kommunikáció minden formája, a telekommunikáció is megszűnik. Nincs áram, nem működnek a pénzautomaták. A szabályok eltűnnek, az egész rendszer, melyet a társadalom magától értetődőnek vesz, bomlásnak indul. Fosztogatókról és lövöldözésekről szóló hírek fokozzák a félelmet és bizalmatlanságot a kétségbeesett polgárok között. Minden, ami a társadalomban eddig természetes volt, megszűnt...

Amikor néhány napra megszűnik az áramszolgáltatás az elővárosban lakó Matthew és Annie számára kiderül, csak egymásban bízhatnak. A második napon megjelenik Matthew régi barátja, Joe. A két férfi között különös vetélkedés támad. Mindketten mindenáron meg akarják védeni Annie-t és beteg gyerekét. Fegyvert szereznek, amitől Annie rövid úton megszabadul, végül a biztonság reményével Annie vidéken lakó szüleihez indulnak. Ám mielőtt úti céljukat elérnék, váratlan esemény történik.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Tibag05 2015 márc. 10. - 12:49:11 Előzmény rajongólány
lehet a film sablonos, de hogy az életben élesben abban a szent pillanatban, jó esetben kirabolnak,rosszabb: félholtra vernek (sors ne adja kinyírnak!) bármiért amit a házadban találnak, az utcákról nem szólva, ahol akkor is leütnek ha nem tudják milyen érték van nálad! JA! ÉS CSAK ÚGY, mert pont áramszünet van és túl nagy a káosz, na és a hatóságok...! Mellesleg nem lehetnek egy idõben mindenütt és nem mellesleg a sötétség burka alatt Õket is kirabolják jó esetben!! Egyszóval ilyenek az emberek.
olahmiki1959 2014 dec. 17. - 04:34:09
Szerintem nagyon jó volt az alaptörténet, fordulatos, izgalmas, egészen az utolsó 5-10 percig, ahol aztán hirtelen minden olyan szép lett, a fõszereplõk egymás keblére borultak, - az agresszív, eléggé ijesztõ fekete srácról persze kiderült, hogy valójában egy érzõ szívû, családos ember, naná! - és szép, optimista, amolyan igazi hollywood-i befejezése lett a filmnek, a nézõben meg egy kis - vagy nem is olyan kicsi - hiányérzet azért megmaradt.
De a film összességében jó volt, és ha manapság minden amerikai film megütné legalább ezt a színvonalat, nem is állnánk olyan rosszul...
tortura 2014 okt. 21. - 17:14:55
Nekem egyértelmûen csalódás volt. A téma, a hangulat, a motiváció... Minden olyan lezáratlan, nem tudom. Pedig voltak benne húzós nevek.
rajongólány 2008 nov. 12. - 14:15:24
Szerintem valami borzalmasan sablonos, nincs benne egy szál eredeti ötlet sem.
7/10
real_madrid 2008 nov. 08. - 15:22:04 7/10
jobbra számítottam, ez inkább egy lélektani film, semmiképp nem thriller. annak nem rossz.