Élet a királynőért

Bakancslistához adom
Universum - Bienen - Ein Leben für die Königin
osztrák ismeretterjesztő film, 50 perc, 2000

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A virágok nektárja a méhek életadó tápláléka. A dolgozók rövid életük során több ezer órát repülnek, hogy begyűjtsék ezt az értékes anyagot. A kaptárba visszatérő dolgozók munkájuk gyümölcsét megosztják a társaikkal. A friss nektár az erre a célra kialakított sejtekben gyűlik és érlelődik mézzé. A szorgalmas méhek csak napközben dolgoznak. A méhek különös közösséget alkotnak. Ebben a társadalomban mindenkinek megvan a maga feladata és helye. A pollent és a mézet a lépsesjtek soraiban őrzik. A szomszédos lépsejtekben fejlődik a méhek következő nemzedéke. A sejtek, amelyekben a dolgozók növekednek, tisztes távolságban találhatók a királynőjelöltek nagyobb méretű sejtjeitől.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Katalin Szemere 2016 júl. 13. - 20:33:15
Véletlenül adtam rá csak 3 pontot, de már nem tudok rajta változtatni. Pedig a film remek! "Lapozgatás" közben bukkantam rá, és nem tudtam otthagyni...
Galla Gábor 2014 jan. 01. - 11:45:46
Csodálatos film volt, sajnos én sem láttam az elejétõl. Jó lenne tudni, hogy adják-e ismét, illetve letölthetõ-e a Net-rõl. Ha valaki tud segíteni, annak nagyon örülnék.
Üdv: GéGé
10/10
szakáll45 2014 jan. 01. - 09:36:16 10/10
Méhész vagyok.Ilyen alapos és szép filmet a méhekrõl még nem láttam! Csodálatos volt!Sajnos csak egy rövid részt tudtam megnézni,mert nem tudtam hogy lesz!Szeretném tudni,hogy tervezik-e az ismételt vetítést,és ha igen,mikor?
Egyetlen negatívum volt csak,ami a méhész fülemet bántotta,a méheknek nincs királynõjük mert a királynõ az parancsol.A méheknek anyjuk van!!!!Tehát ez lehet egy fordítási ballépés,vagy esetleg a sógorok/Osztrákok/tényleg így hívják!Üdvözlettel Csermely A.