Film

Életeken át /Taking Lives/

magyarul beszélő, amerikai-kanadai thriller, 103 perc, 2004 16 éven aluliak számára nem ajánlott
  • eny

Értékelés:

348 szavazatból
Szerinted?

  Az FBI egyik legjobb, a bűnözők személyiségét vizsgáló szakembere, Illeana Scott ügynök (Angelina Jolie). Rendhagyó módon, mindig a megérzéseire hagyatkozva próbálja kiismerni a gyilkosok gondolkodásmódját. Képességei szinte misztikusak, sok megoldhatatlannak tűnő bűncselekmény elkövetőjét fogták már el az ő intuíciója segítségével. A Leclair (Tchéky Karyo) nyomozó által vezetett montreali csapat is az ő segítségét kéri egy megfeneklett sorozatgyilkossági ügyben. Illeana aprólékos elemző munka után meglepő elmélettel rukkol elő: akit keresnek, életeket rabol. Az elkövető mindig felveszi áldozata személyiségét, új néven, új arccal él tovább és ha megunta, újból öl.

  Bemutató dátuma: 2004. április 22. (Forgalmazó: InterCom)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Linkek:

  • PORT.hu 2004. április 21.: Életeken át Az Életeken át a borzongató filmek özönén közönyössé edződött...

  Vélemény:


  2017. március 27. 01:12
  Hát nem volt olyan rossz. De sajnos elég kiszámítható. A 8 feletti átlagot kicsit erősnek érzem. Angelina Jolie alakításával nem volt baj. Bár sokan szidták előttem. A sztoriból viszont többet is ki lehetett volna hozni. Egyébként egyszer-kétszer meglehet nézni. Thriller rajongóknak kötelező!

  SPOILER!

  Kiefer Sutherland karaktere annyira felesleges volt. A magyarázat is gagyi volt, hogy került egyáltalán a képbe.

  SPOILER vége!

  7/10

  2016. szeptember 18. 01:26
  *** SPOILER ***

  Minek hív magára rendőrt?
  Miért öli meg az anyját - és miért csak akkor?
  A hokis srácot megöli? Miért nem vált közel egy évig személyiséget, mikor tudja, hogy kőrözik?

  Ahogy a K.S. által játszott karaktert csőbe húzza, az ötletes.

  A színészek jók. Nem játsszák túl, de amennyi kell, azt hozzák. Még Angelina is kellemes csalódás.

  mindet összevetve nálam 6/10

  !!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!

  Minek hív magára rendőrt? Azért, hogy így erősítse meg azt a meséjét a gyilkossal kapcsolatban.
  Miért öli meg az anyját? Mert gyűlölte világ életében azért, amiért csak a testvérét szerette és őt nem. Vagy nem annyira. És eddig azért nem ölte meg, mert nem érzett rá különösebben késztetést, de miután meglátta a kórházban...nos...előtört belőle a pszihopata.
  A hokis srácot ige megölte, de honnan veszed, hogy nem váltott személyiséget? Először is felvette a hokis személyiségét...ez egy. Plusz valszeg legalább még egy emberét, mivel a végén más frizurával, szemüveggel és más öltözködési stílusban jelent meg a csajnál.

  Messze nem tökéletes film ez tény, de a kérdéseidre mind ott van a válasz a filmben.

  2016. január 6. 00:00
  Ez nem egyszer, hanem sokszor nézhetős film! - már ha ez a fórumokon terjedő "x-szer nézhetősség" vélemény kategóriának számít. Szerintem. ritka jó film, mind a történetet, mind pedig a színészek játékát illetően. Az elmúlt 6-8 évben sokszor leadták már és most kb. negyedszer látva sem változott a véleményem.
  Gondoltam nyomok rá egy 8-ast, közben látom micsoda filmkritikus géniuszok sziporkáztak itt korábban. Elég csak az utolsó oldal néhány hsz-ába beleolvasni, hogy a filmről olyan fura sorokat itt hagyó ’arany málnázó’ -greghouse- -tól – aki szerint a forgatókönyv ezer sebből végzik –, a filmet nagyon homályosnak, zagyvának és gyagyának tartó stanmore-tól vagy a legelvetemültebb bollamtól – aki szerint „A legjobb jelenet az egész filmben az volt mikor Olivier Martinez arcon vágja Angelina J.-t.” – megkérdezzük:
  – Mi nem tetszett például a döbbenetes pillanatban, amikor Illeana ügynök az addig sem kevés fordulat után szembesült a gyilkos kilétével?
  – Vagy ahogy végül lépre csalták Illeana kamu kirúgásával és álterhességével, majd miután ügyesen, önfeláldozó módon felingerelte, egyedül lerendezte a szerepébe mag...

  Összes hozzászólás