Életeken át

Bakancslistához adom
Taking Lives
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-kanadai thriller, 103 perc, 2004

Értékelés:

374 szavazatból
Szerinted?

Az FBI egyik legjobb, a bűnözők személyiségét vizsgáló szakembere, Illeana Scott ügynök (Angelina Jolie). Rendhagyó módon, mindig a megérzéseire hagyatkozva próbálja kiismerni a gyilkosok gondolkodásmódját. Képességei szinte misztikusak, sok megoldhatatlannak tűnő bűncselekmény elkövetőjét fogták már el az ő intuíciója segítségével. A Leclair (Tchéky Karyo) nyomozó által vezetett montreali csapat is az ő segítségét kéri egy megfeneklett sorozatgyilkossági ügyben. Illeana aprólékos elemző munka után meglepő elmélettel rukkol elő: akit keresnek, életeket rabol. Az elkövető mindig felveszi áldozata személyiségét, új néven, új arccal él tovább és ha megunta, újból öl.
Bemutató dátuma: 2004. április 22. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Antónia12 2018 jan. 27. - 11:10:25 10/10
Egyik kedvenc filmem. Ethan szuper benne!
sexykex 2018 jan. 23. - 10:27:05
Kemény film: véres, zaftos, realista. Egyértelmû, hogy nem tiszta fialás az, aki szeret széttrancsírozott hullák társaságában fürdeni és sírgödörben meditálni. Az bizony gyilkos természet. Ugyanolyan aberrált, mint akiket üldöz és bizony azok sem sokkal különbek, akik szeretik az ilyen filmet - mint például én. A végkifejlett megsejtéséhez nem szükséges jósnõi végzettség, de attól még ez egy jó thriller.
7/10
gimbiikeeh 2017 márc. 27. - 01:12:39 7/10
Hát nem volt olyan rossz. De sajnos elég kiszámítható. A 8 feletti átlagot kicsit erõsnek érzem. Angelina Jolie alakításával nem volt baj. Bár sokan szidták elõttem. A sztoriból viszont többet is ki lehetett volna hozni. Egyébként egyszer-kétszer meglehet nézni. Thriller rajongóknak kötelezõ!

SPOILER!

Kiefer Sutherland karaktere annyira felesleges volt. A magyarázat is gagyi volt, hogy került egyáltalán a képbe.

SPOILER vége!

7/10
7/10
Creativ3Form 2016 szept. 18. - 01:26:50 7/10 Előzmény Ignác Gufo
*** SPOILER ***

Minek hív magára rendõrt?
Miért öli meg az anyját - és miért csak akkor?
A hokis srácot megöli? Miért nem vált közel egy évig személyiséget, mikor tudja, hogy kõrözik?

Ahogy a K.S. által játszott karaktert csõbe húzza, az ötletes.

A színészek jók. Nem játsszák túl, de amennyi kell, azt hozzák. Még Angelina is kellemes csalódás.

mindet összevetve nálam 6/10

!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!

Minek hív magára rendõrt? Azért, hogy így erõsítse meg azt a meséjét a gyilkossal kapcsolatban.
Miért öli meg az anyját? Mert gyûlölte világ életében azért, amiért csak a testvérét szerette és õt nem. Vagy nem annyira. És eddig azért nem ölte meg, mert nem érzett rá különösebben késztetést, de miután meglátta a kórházban...nos...elõtört belõle a pszihopata.
A hokis srácot ige megölte, de honnan veszed, hogy nem váltott személyiséget? Elõször is felvette a hokis személyiségét...ez egy. Plusz valszeg legalább még egy emberét, mivel a végén más frizurával, szemüveggel és más öltözködési stílusban jelent meg a csajnál.

Messze nem tökéletes film ez tény, de a kérdéseidre mind ott van a válasz a filmben.
8/10
Cisco 2016 jan. 06. - 00:00:13 8/10
Ez nem egyszer, hanem sokszor nézhetõs film! - már ha ez a fórumokon terjedõ "x-szer nézhetõsség" vélemény kategóriának számít. Szerintem. ritka jó film, mind a történetet, mind pedig a színészek játékát illetõen. Az elmúlt 6-8 évben sokszor leadták már és most kb. negyedszer látva sem változott a véleményem.
Gondoltam nyomok rá egy 8-ast, közben látom micsoda filmkritikus géniuszok sziporkáztak itt korábban. Elég csak az utolsó oldal néhány hsz-ába beleolvasni, hogy a filmrõl olyan fura sorokat itt hagyó ’arany málnázó’ -greghouse- -tól – aki szerint a forgatókönyv ezer sebbõl végzik –, a filmet nagyon homályosnak, zagyvának és gyagyának tartó stanmore-tól vagy a legelvetemültebb bollamtól – aki szerint „A legjobb jelenet az egész filmben az volt mikor Olivier Martinez arcon vágja Angelina J.-t.” – megkérdezzük:
– Mi nem tetszett például a döbbenetes pillanatban, amikor Illeana ügynök az addig sem kevés fordulat után szembesült a gyilkos kilétével?
– Vagy ahogy végül lépre csalták Illeana kamu kirúgásával és álterhességével, majd miután ügyesen, önfeláldozó módon felingerelte, egyedül lerendezte a szerepébe magát túlságosan beleélõ több mint 20 éve gyilkoló, magabiztos pszihopatát?
Csak erre a két jelenetsorra utalva: ezek egy sz@r forgatókönyvre jellemzõek?
És ezektõl függetlenül is ez az elsõ percektõl, az elsõ gyilkosságtól egy végig izgalmas, váratlan fordulatokat nem nélkülözõ, kimondottan jól követhetõ, érthetõ film. Éppenséggel kiváló a forgatókönyv!!!

Ami azt illeti, ez a Jolie pofán vágására legjobban élvezõ bollam megmondó mester igazán irigylésre méltó figura, ha ez volt neki „… az egyik legrosszabb, amit valaha láttam!!!!”.
És ugyan már, miért baj az, ha már „… a film elsõ negyedében tudod, hogy ki a sorozatgyilkos.”? Egy rengeteg thrillert látónak ez olyan szokatlan?
:-)))
Na de az a bollam megjegyzés viszont sok mindent megmagyaráz a véleményalkotásáról, hogy „Tele van lyukakkal meg üresjáratokkal a sztori.”
:DDD
Komolytalan.
6/10
Ignác Gufo 2015 aug. 25. - 14:12:36 6/10
Egyszer nézhetõ film.
A "nagy csavart" kb. a közepétõl lehet sejteni, a végsõ csavar ötletes.
Viszont egyáltalán nem érthetõ a "fõgonosz" motivációja.

***** SPOILER *****
Minek hív magára rendõrt?
Miért öli meg az anyját - és miért csak akkor?
A hokis srácot megöli? Miért nem vált közel egy évig személyiséget, mikor tudja, hogy kõrözik?

Ahogy a K.S. által játszott karaktert csõbe húzza, az ötletes.

A színészek jók. Nem játsszák túl, de amennyi kell, azt hozzák. Még Angelina is kellemes csalódás.

mindet összevetve nálam 6/10
1/10
bollam 2014 nov. 15. - 20:52:08 1/10
Amúgy meg nagyon kíváncsi vagyok csibuk, hogy (szerinted) miért jó ez a film. Gyõzz meg róla, hogy az! Ha sikerül meggyõznöd, akkor visszavonom az Életeken át 'rajongók' egy részét érintõ minõsítésemtõl. Sõt ha jól érvelsz még azt is visszavonom, hogy ez egy rossz film lenne és így kiderülhessen, hogy az én ízlésemmel van a baj.
1/10
bollam 2014 nov. 15. - 20:38:53 1/10
Kedves csibuk!
A számodra kifogásolt mondatomban a 'vagy' szót használtam. Vagyis elõfordul, hogy az illetõ nem láthatott jó krimit/thrillert.(Ezzel szerintem nem minõsítettem senkinek sem az értelmi képességét, maximum csak az ízlését.) Vagy pedig az illetõ egyszerû, mint az 1x1. Mivel ennyire felháborodtál gyanítom, hogy neked tetszett ez a 'förmedvény' film - ezért az általam felállított kategóriák valamelyike által érintettnek érzed/érezted magad.
'Megvetõ' stílusom elsõsorban a filmnek szól, amely rossz ahogy van. Továbbra is állítom, hogy aki(k)nek ez a film tetszik az nem látott még ebben a kategóriában jót VAGY pedig egyszerû. Azt azért te is beláthatod, hogy ez nem egy kiváló alkotás (és enyhén foglamaztam).
Véleményem csak azért írtam le, mert ez volt az egyik legrosszabb filmes élményem. Személysekedni nem fogok veled szemben, mert talán így beismerheted, hogy az intellektuális képességeim az általad említett facsipesz felett helyezkedik el.
1/10
bollam 2014 nov. 15. - 00:09:01 1/10
Csak azért néztem meg ezt a filmet, mert ajánlották és itt is jóra volt értékelve, meg a rövid leírása is izgalmasnak tûnt. Viszont NAGYON ROSSZUL tettem, hogy megnéztem. Inkább ne is láttam volna ezt a gyenge filmet, amit leginkább a sz@r jelzõvel tudnék illetni. Nem szoktam magam felhúzni filmeken, de ennél teljesen eldurrant az agyam.
A forgatókönyv és a rendezés szörnyen gyenge. Tele van lyukakkal meg üresjáratokkal a sztori. Ha láttál már pár krimit vagy thrillert, akkor már a film elsõ negyedében tudod, hogy ki a sorozatgyilkos. A karakterek kidolgozatlanok,semmilyenek. Angelina J. nagyon nem illik bele a nyomozó szerepébe. A nyomozás menete következetlen, amatõr, gagyi.
Akinek ez a (förmedvény) film tetszik, azok biztosan nem láttak jó krimit/thrillert vagy pedig egyszerûek mint az 1x1.

SPOILER:
Angelina (bujaszáj) J. és Ethan (sármõr) Hawke szexjelenete röhejes. Utána meg, hogy össze is jönnek....pfff.
A befejezés talán az egyik legrosszabb, amit valaha láttam!!!! (páran már leírták)

A legjobb jelenet az egész filmben az volt mikor Olivier Martinez arcon vágja Angelina J.-t. (Ez az egyetlen õszinte, hihetõ jelenet a filben.)
8/10
kazama90 2014 febr. 27. - 19:10:34 8/10 Előzmény -greghouse-
jó thriller fõleg a maiakhoz képest,jók a színészek +a sztori is.10/8.
SPOILER-gondoltam hogy lesz benne csavar,és sejtettem hogy Hawke a gyilkos.
6/10
-greghouse- 2013 nov. 12. - 10:12:06 6/10
Megnéztem még egyszer. Továbbra is az a véleményem, hogy a forgatókönyv ezer sebbõl végzik.
Szépek Jolika ajkai, meg hogy megjelenik Kiefer Sutherland, de annyira esteleges és indokolatlan a vége, hogy nincs rá szó.
Amerikában van "Arany Málna" (Golden Raspburry), annak a forgatókönyv kategóriáját megérdemli a film. Mást nem.
8/10
sanderb 2013 febr. 19. - 10:13:28 8/10
Újranéztem mostanában. Még mindig tetszett, egészen jó film. Mára kijelenthetõ, hogy klasszikus thrillerré patinásodott. 10/8
6/10
-greghouse- 2013 febr. 05. - 10:36:00 6/10 Előzmény stanmore
Így van. Klasszikus változatban: "Nem kell nekem tojást tojni tudnom ahhoz, hogy kritizálhassam a rántottát." Autóbuzik napról napra írnak kritikát autókról, de nem ülhetnek oda a tervezõasztal mellé. Sorolhatnám. Engedje meg nekem bárki, hogy kritizálhassak egy könyvet mint olvasó anélkül, hogy én magam Nobel díjas író lennék.
....A film gyenge közepes. Aki szerint nem az, fejtse ki jobban.
1/10
stanmore 2013 febr. 04. - 22:36:32 1/10
Hát ez tökéletesen igaz,mert van akit hiába próbálsz megóvni egy rossz filmtõl,miközben pont hogy ilyet szeret nézni.
1/10
stanmore 2013 febr. 04. - 22:34:41 1/10
Az életben nem kapsz választ ahomályos részekre ,mert az egész film nagyon homályos és zagyva.
1/10
stanmore 2013 febr. 04. - 22:32:24 1/10
Annyira unalmas lerágott csont: "hogyha szerinted rossz akkor bezzeg Te miért nem csináldsz jobbat" Ráadásul bárgyú érvelés ,mert nem kell ahhoz pl Carusonak lenni ,hogy valaki meg tudja állapítani hogy egy énekes hamis.De nem véletlen hogy akiknek tetszett ez a gyagya történet, ilyenekkel állnak elõ.
6/10
-greghouse- 2013 febr. 04. - 15:21:52 6/10
Honnét gondolod, hogy nem vagyok benne a film üzletben, és/vagy a forgatókönyv írásban?
agytröszt 2013 febr. 04. - 15:11:52
Én is így vagyok vele, azzal a különbséggel, hogy régen én már láttam, de csak részletekben. Nem gondolom, hogy gagyi lenne, vagy sok klisével teli, igaz, vannak homályos részek, de azt meg lehet, a nézõre bízzák, hogy na, akkor gondolkozz is, ne csak bámulj. Nekem tetszett, újra meg is nézném, hátha a homályos részekre választ kapok...
rozsika.f 2013 febr. 04. - 13:51:24
Nekem tetszett ez a film. Utólq elolvastam a hozzászólásokat amiket ha a film elõtt olvasom, talán nem néztem volna meg. Most örülök,hogy nem olvastam el elõre.
G.Joe 2013 febr. 04. - 13:41:00
Kedves Fiúk! Ezek szubjektív dolgok... Nem mondhatod azt, hogy: "Ez a film nekem tetszett, ez ûberfasza!" vagy: "Nem tetszett, ez egy nagy rakás szar!". Különben meg, ha Te olyan jól tudod, hogy milyen egy jó forgatókönyv, megpróbálkozhatnál Te az írással! Aztán M.o-n le is forgathatnák - még olcsóbb is lenne, mint Kanada -, de akár a rendezést is rád bízhatnák, mert Te ahhoz is nagyon értesz! Na, arra a mozira én nem ülnék be!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu