Életem

Bakancslistához adom
My Life
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 117 perc, 1993

Értékelés:

49 szavazatból
Szerinted?

Bob Jones számára kerek a világ. Sikeres reklámszakember, aki boldog házasságban él gyönyörű feleségével. Madarat lehetne vele fogatni, amikor megtudja, hogy gyerekük lesz - ám szinte ugyanakkor kap egy másik hírt. Gyógyíthatatlan betegségben szenved, ami néhány hónap alatt el fogja vinni, még a kicsi világra jövetele előtt. Jones elhatározza, hogy hátralévő idejében egy videokamera elé ülve naponta több órán keresztül mesél a születendő csemetének, tudva tudván, hogy atyai jó tanácsokkal megtűzdelt élettörténete csak sok évvel később juthat el a címzetthez. A tornyosuló kazetták lassan megtelnek egy gazdag élet apró pillanataival.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Zahangya 2016 okt. 06. - 00:27:49
Egy nem agyonreklámozott film, mégis nagyon jó! Megrendítõ, ütõs, realisztikus történet. Nagyon sok embernek meg kéne néznie, hogy rájöjjön, melyek az igazi értékek az életben. E film láttán értelmét veszti mindenfajta verseny, elõrejutás, hatalom, presztizs, tekintély. A betegség és a halál nem játék. A legnagyobb tanítómester, ami az élethez visz egyre közelebb. Errõl szól a film is. Készüljünk fel, hogy nagy hatást fog gyakorolni ránk, nagyon mély, bölcs, valódi érzésekkel, gondolatokkal operáló film. Véleményem szerint egy Oscar-t is megérdemelne! 10/10
offtopic
Magdanagyi 2015 febr. 22. - 19:38:12 Előzmény Tibag05
Jócskán megkésve a válasszal: a ha hétköznapi életet akarsz nézni, ajánlom a kevésbbé ismert dán filmeket: Olasz nyelv kezdõknek. Szerintem méltatlanul kevés szó esik ezekrõl a filmekrõl. Keress rá a filmkatalógusban dán, és régi cseh-szlovák filmek is kiválóak ráadásul nem un. "müvészfilmek".
tortura 2014 nov. 28. - 17:04:50 Előzmény Tibag05
Kevés filmet nézel. Elég sok alkotás készül errõl vagy hasonló témáról is. Ha akarod, szívesen felsorolok néhányat. Bár én más alkat vagyok. Nem annyira a hétköznapi emberek mindennapjait (szenvedéseit) akarom nézni filmen. Azt ugyanis magam is megélem, szóval mélységéig ismerem. Inkább más típusú emberek, gondok, helyzetek, életek érdekelnek.
tortura 2014 nov. 28. - 17:02:16 Előzmény Edmond Dantes
Annyira azért nem izgatom fel magam rajta. Kedvenc tanító nénim szokta volt mondani: rá kell hagyni kislányom, okos enged....
Tibag05 2014 okt. 29. - 16:12:16 Előzmény real_madrid
mikor írnak már filmet teljesen átlag emberekrõl, akik reggel elmennek robotolni, este hazamennek, még ott a
háztartás, a gyerekek és másnap megint és harmadnap megint és megint. És egyszer csak összedõl a világ!! Kirúgták a munkahelyérõl!(jó esetben csak az egyik szülõt!)Örül ha végkielégítést kap és ettõl kezdve hétfõ: álláskeresés, kedden ugyanaz, szerdán szintén és így tovább és közben semmi nem mûködik úgy mint pár napja, a rezsit is alig vagy egyáltalán nem tudják kifizetni, életszínvonal rakéta gyorsasággal zuhan, és jön a sorállás a segélyért hétfõn, kedden és a hét többi napján. Kilátástalanság és nyomor a köbön! Végül az utca, ingyen kaja! Na ezt mesélje a születendõ gyerekének!
offtopic
Edmond Dantes 2014 okt. 29. - 10:31:31
OFF
"Kartársnõ" már csak ilyen. Ami-aki nem tetszik neki, azt le/kiradírozza. "Vita" (értsd: többé-kevésbé személyes mocskolódás) indult-ment eur. dalfesztiválról, Kállayról, aztán "persze" Conchitáról, érdekelt a fesztivál meg a szervezet elõélete-múltja, kb 5 perc alatt kigyûjtöttem pár infót...erre jött a nagy Õ és jól kiosztott. Jót röhögtem, mint mindig, ha a tudatlanságát nagyképû kiosztással pótolja valaki. Jelszó: lippiti, lippiti, ahogy a nagy Õ is írta..

..itt:
http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=151070

10-11-12-13-as hszok. Tán még most is battyog: lippiti, lippiti, tripp, trapp, dirr, durr, mirr, murr.. :)

Ja és ezt a fentit is kb 2 perc alatt tanáltam meg...csak azért szólok, mert jöhet az újabb izéje: "erre is van ideje!"
Igen, van, neki(k) mindig :o)
tortura 2014 okt. 28. - 19:22:52
Szerintem egy nyílt fórumon bárki szabadon megszólalhat és véleményt nyilváníthat. Nem kell hozzá senki engedélye, és nem kell megszólítva lenni sem. Szerintem.
Barbamama 2014 szept. 26. - 13:46:01
Õt meg Tõled :-P
10/10
k11zoltan 2014 szept. 25. - 20:48:53 10/10
Jó régen láttam, de nagyon tetszett.
Úgy emlékszem írtam is róla. Lehet, hogy törlõdnek innen hozzászólások?
Johann Weismuller 2014 szept. 25. - 19:46:39
Ne legyél pipás, maradj a pipánál.
real_madrid 2014 aug. 21. - 17:43:18 Előzmény tortura
kumma jó film volt. hajnali 3kor kezdtem el nézni, 5-re lett vége, de megérte. respekt.
tortura 2014 júl. 21. - 18:50:24 Előzmény Edmond Dantes
Így van. Ahány nyelv, nemzet, annyiféle szófordulat, tendencia. Nincs ezzel baj. Ettõl még nem kéne szarozni. Meg ugye a nyelv is változik. Pl. 20 éve még nálunk sem volt ennyire nyegle a szóhasználat (király, sirály, cool, gáz, besértõdik, bevállal, stb.) Engem sokkal jobban bosszant magyarként az angol szófordulatok rövidítése a magyarban. Naponta találkozom a fórumokon a WTF!, aztán a RIP kifejezésekkel. Ugyan már, magyarok vagyunk. Miért nem lehet azt mondani, hogy nyugodjék békében?
Egyébként igen, tetszett a film. Többször biztos nem nézem meg, mert szörnyen nyomasztó. De attól még el kell ismernem, hogy remek alkotás. Azért meg külön megemelem a kalapom Nicole Kidman elõtt, hogy a film készítésekor még csak 26 éves volt, mégis milyen hitelesen játszotta a - nem könnyû - szerepét. Pláne tudva, hogy elõtte milyen szerepek találták meg. Ráadásul akkor még gyönyörû is volt. Most is az lenne. Kár, hogy õ is áldozatul esett a sok hülyeségnek (botox, plasztika).
Edmond Dantes 2014 júl. 15. - 21:52:34
OFF
Nem láttam a filmet. Végül is tetszett v nem? Mert nekem nem jön le 100% a hszodból.
Az nekem is feltûnt pár éve -ezek biztosan régebbi dolgok, ez a film is 20 éves- h bizonyos fordulatokat 100x elismételnek az amerikai filmekben pl az általad említett "szeretlek"/"én is" meg "ez sztem nem jó ötlet" meg "most le kell tennem" meg "majd találkozunk" (ez a see you later, ami azt is jelentheti h az életben soha többé) stb.
Néha engem is idegesítenek, de hát õk valszeg ilyenek és az életben is ezeket mondják bizonyos szitukban. Ahogy nálunk pl. "csá" meg "ez gáz" meg "ez durva" meg "most nem érek rá" és hasonlók. Ahány nyelv annyi fordulat :)
tortura 2014 júl. 15. - 17:52:54
Mindig döbbenten állok a végtelen cinizmus láttán. Ha egy film érzelmes, érzelmekrõl szól, esetleg a végletekig fokozva azt (hiszen nota bene: haldoklik egy ember), akkor az hollywoodi szagú, vagy amerikai maszlag vagy csak szimplán szar. Pláne ha többször elhangzik a szeretlek szó meg nagy összeborulások vannak benne.
Kezdem azt hinni, hogy én vagyok fordítva bekötve, vagy túl szép az életem. De biztos az én (a mi) életünk is egy hollywoodi maszlag, egy klisékkel teli üres giccshalmaz, mert mi is szeretjük egymást és nagyon sokszor ki is mondjuk ezt. Meg gyakran össze is borulunk. Pedig már fiatal házasok sem vagyunk. Tényleg ennyire szomorú életek vannak, hogy ha valaki nem így él, akkor az már csak negédes, nyálas szar lehet?
7/10
Sadenal 2013 márc. 24. - 16:05:50 7/10
Valóban szép film volt az életrõl, érdekes hogy semmi díjat nem kapott. :O

7/10
10/10
Beyond silence 2010 dec. 12. - 00:04:14 10/10
Szép emberi film az életrõl, a világmindenségrõl, igazi tartalommal, érzelemmel, a kapcsolatok és az élettapasztalat bölcsességével.
Rengeteget mond az ember létezésrõl ahogy a kis gyerek várja hogy megjelenjen a cirkusz az udvarban, miután elõzõ este ezt kérte az "Égtõl". Hasonló a viszonya a felnõtt embernek és vágyainak a világ tárgyiasságához.

A rendezõ-író Bruce Joel Rubin gondolkodása, halálhoz való kapcsolata megfigyelhetõ ebben és több általa írt filmben: Jákob lajtorjája, Brainstorm.

A fõszereplõk Michael Keaton, Nicole Kidman (rengeteget mond szemeivel) remekül játszanak.

4.5/5
Zolkó 2007 jún. 14. - 17:21:34
Mikor elolvastam a történetet, nekem is rögtön az a fiilm ugrott be:) Az élet nélkülem. Az sokkal drámaibb volt ennél, de nem mondanám, hogy életszagúbb, hisz minden bizonnyal mindenki másképp dolgozza fel ezt. Mindentõl függetlenül nagyon jó film, és egyetértek Moeskoval, Keaton alakítása brilliáns volt.
zszoltan 2007 jún. 14. - 16:10:43
Lemaradtam róla. Na, majd legközelebb...
Newcastle United 2007 jún. 14. - 15:21:11
Nekem nagyon is Hollywood szagú volt. Szinte minden második szó az volt, hogy szeretlek, ez egy idõ után már kissé fárasztó volt. A végén a nagy összeborulás is ezt a vonalat követte.
Van egy kicsit hasonló témájú kanadai film is Sarah Polleyval a fõszerepben. Az sokkal jobb.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu