Film

Elhagyott szoba

/Vacancy/
magyarul beszélő, amerikai horror, 85 perc, 2007 18 éven aluliak számára nem ajánlott
  • eny

Értékelés:

289 szavazatból
Szerinted?

  Egy egyszerű motelszoba: olyan, amilyenből több ezer van az Egyesült Államok minden városában. Egy egyszerű házaspár: olyan, amilyenből több ezer van az Egyesült Államok minden városában. Az autójuk lerobban. Amy Fox (Kate Beckinsale) és a férje, David (Luke Wilson) ezért kénytelen egy éjszakát valahol az isten háta mögött tölteni egy motelben; és jobb híján tévénézéssel töltik az estét. Egészen addig, míg rá nem jönnek, hogy az itt sugárzott horrorfilmek mindegyikének ugyanaz a helyszíne: a szoba, amelyben éppen laknak. Menekülni próbálnak: a szoba, a földalatti alagutak, búvóhelyek és hasadékok mind ugyanannak a filmnek a díszletei. Kamerák figyelik minden léptüket, valaki az ő főszereplésükkel akarja elkészíteni legújabb, legrémisztőbb filmjét. De ebben a filmben a szereplők nem érnék meg a premiert, ezért minél hamarabb ki kell jutniuk innen, mielőtt a mestermű az ő szereplésükkel készül el.

  "A filmben a párkapcsolat érdekel, egy fiatal házaspár nehéz időkön megy benne keresztül. Aztán egy ijesztő élményben vesznek részt, ami újra összehozza őket. Ráadásul az egész egy régi Hitchcock-filmre emlékeztet, nem csak egy vérfürdő, mint a mozikban vetített divatfilmek." (Antal Nimród)

  Bemutató dátuma: 2007. augusztus 2. (Forgalmazó: InterCom)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Alkotók

  Linkek:


  Vélemény:


  2017. január 29. 16:06
  Régen már láttam.
  Jó rendezés ;)
  de a történet gyenge.

  2016. február 20. 23:18
  Hát... Ne haragudjatok, de szerintem ez a film egy nagy ganaj. Mondjuk én birom a vérengzős filmeket, de ez még a személyes mércémnek még a legalját sem közelíti meg. Amikor ment a TV-ben, én végigröhögtem szinte az egészet. Lehet, hogy az a tömérdek reklám (amivel telenyomták a filmet) izgalmasabb volt, mint maga a film XD

  2015. május 11. 22:37
  2008-ban már hozzászóltam a filmhez, de azóta sem néztem meg újra, csak most pár napja a második rész apropóján. Mivel még nem láttam a 'folytatást', így mindenképp jó volt feleleveníteni az első részt is. Most is egyetértek a 2008-ban leírtakkal, bár olyan sok mindent nem írtam a filmről. Egyszer mindenképp meg lehet nézni, sőt, akár többször is, pár év elteltével. A hangulata most is megfogott, a sztori elég 'tucat', ha lehet ilyet mondani, de nincs rosszul megtervezve (mint a maga után némi kívánnivalót hagyó második rész). A szereplők jók, a magyar hangok is illenek hozzájuk. Magukról a gyilkos(ok)ról mondjuk többet is megtudhattunk volna (és lehetett volna jóval több köze is a második résznek ehhez, még akkor is, ha előzmény készült). Feszültségkeltésben sem volt hiány, mondjuk gyilkolászás az nem nagyon van a filmben, de ettől függetlenül egy egész jó kis thriller ez. Most egy picit kevesebbet adnék neki a 8-nál, de nem sokkal, olyan 7-7.5 körül azért reális az értékelése.

  Összes hozzászólás