Elillanó évek

Bakancslistához adom
magyar portréfilm, 2010

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Mindenki a maga útját járja neveltetése, morális felfogása, értékrendje által vezérelve. Író? Politikus? Publicista? Tulajdonképpen mindez együtt Csurka István, aki nem tagadja meg múltjának egyetlen epizódját sem. Drámái, színpadi művei és filmjei ma is aktuális üzenetet hordoznak. Publicisztikái és szónoklatai beteljesült jóslatok, amelyekre mindenki odafigyel, ha bevallja, ha nem. Nemzetünk meghatározó egyénisége, aki a magyar történelem, közélet és kultúra legmélyebb bugyrait tárja fel írásaiban. Ezúttal pedig filmjében: egy őszinte, megrázó, személyes vallomás.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Johann 2012 febr. 20. - 22:36:02 10/10
És máris rájöttem a dolog nyitjára! Én rontottam el a dolgot - legalábbis részben. Ezért máris elnézést kérek mindenkitõl!
A megfejtés pedig: az Uránia mozit meg lehet találni a színházak között is, ekkor csak a koncertek látszanak (és - felteszem - a színdarabok látszanának még, ha lennének) és külön meg lehet találni a mozik között is, ekkor pedig a filmek. Most nem merengek el rajta, hogy a koncert mennyivel színházabb, mint mozibb. :)
A lényeg, hogy itt én tévedtem (el), még egyszer bocsánat!
A megoldás másik része viszont az, hogy ezt a filmet sajnos kétszeresen vették fel a port.hu adatbázisába, és azért nem jelenik meg itt a holnapi vetítés, mert az Urániához a másikat tették be. Természetesen egyazon filmrõl van szó! (Elillanó évek, 2010, Rendezõ Puszt Tibor, könnyû belátni, hogy nincs két film ezekkel a paraméterekkel.)

Úgyhogy ez a kettõs magyarázata az általam tapasztalt furcsaságnak. A hiba fele tehát vastagon az enyém volt. Ezzel együtt talán jó lenne orvosolni a másikat is, és egyesíteni a "két" filmet. (Ez esetben nyilván itt is látszana a holnapi vetítés.)
10/10
Johann 2012 febr. 20. - 22:23:03 10/10
Valóban nagyon emberi volt az a derû és anekdotázás, ami áradt ebbõl a portréfilmbõl és persze fõleg Csurka Istvánból, az idõs íróból. Örülök, hogy újra leadta a hírTV vasárnap, Csurka István temetésének másnapján.
Tanulságos volt látni, milyen szeretettel és tisztelettel mesélt egy-két évvel idõsebb zsidó származású barátjáról, akit talán Váli Józsefnek hívtak. Nesze neked, antiszemita billog.
Valamint örömmel fedeztem fel Csukás István jellegzetes arcát is a nagy balatoni bográcsozásokról bevágott régi fényképeken.

Sajnálom, hogy itt, a film adatlapján nem jelenik meg: holnap este 19:00 órától az Uránia Nemzeti Filmszínházban is látható lesz ugyanez a portréfilm. (Sajnos jelenleg az Uránia mozi mûsora itt, a port.hu-n egyáltalán nem található meg, leszámítva a koncerteket. Természetesen továbbra is mennek filmek is az Urániában, többek között ez a Csurka István portréfilm is, lásd itt: http://www.urania-nf.hu/jegyfoglalas/napvalaszt.php?id=71633114&datum=20120221
Nem tudom, mi lehet az oka, hogy nem mutatja az port.hu az Uránia mozi mûsorát...)

Mindenesetre a filmet mindenkinek ajánlom, aki kíváncsi rá, ki is volt Csurka István valójában.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu