Elit játszma

Bakancslistához adom
Molly's Game
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi, 140 perc, 2017

Értékelés:

127 szavazatból
Szerinted?

Tegyél fel mindent egy lapra!
Molly Bloom (Jessica Chastain) tehetséges profi síelő, aki az olimpiai aranyra hajt, ám egy baleset következtében fel kell adnia egész addigi sportolói karrierjét. A belevaló lány új álmok után néz: Los Angelesbe költözik, ahol személyi asszisztensként kezd el dolgozni, másodállásban pedig főnöke pókerklubja vezetésébe is besegít. Molly hirtelen a hollywoodi elit legbelsőbb köreiben találja magát, vendégei menő üzletemberek, híres sportolók, mozisztárok, rendezők.
Egy kis lelemény és kitartás árán Molly a legnívósabb klub élére küzdi fel magát, ahol percenként dollármilliók cserélnek gazdát. A sikeres vállalkozásra az orosz maffia is felfigyel, csakúgy, mint az FBI. A diszkréciót mindennél fontosabbnak tartó lány nehéz helyzetbe kerül: ha nem akar rács mögé kerülni, ki kell szolgáltatnia exkluzív ügyfeleit a kormány embereinek. Az egyetlen szövetségese, ügyvédje, Charlie Jaffey (Idris Elba), próbálja kihúzni őt a csávából: meg akarja mutatni a világnak, hogy az elveihez végsőkig ragaszkodó pókerhercegnő korrektebb játékot űz, mint ahogy azt elsőre bárki gondolná.
Bemutató dátuma: 2018. január 4. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Szereplők

Molly Bloom
Charlie Jaffey
Larry Bloom
Dean Keith
Douglas Downey
Harlan Eustice

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Ildikó Nóra szept. 07. 21:21:25 8/10
A film tetszett, érdekes volt a története, nagyon jól állt ez a szerep (is) Jessica Chastain-nek és Idris Elba-nak is.
Roberto DiCapribogyó szept. 07. 10:54:47
Összességében megbántam, hogy megnéztem... az eleje korrektül indul, ~az első harmada, első fele egész jó volt, addig amíg Los A-ben van. Addig kb. egy élelmes csaj kb. érdekes sikersztorija a film (bár már itt is volt egy nem túl szimpatikus, pénzéhes húzása).

Aztán amikor átmegy New Yorkba, onnantól szép lassan egy erkölcsi ámokfutássá válik a film:-(. (pl. volt már négy millió dollárja, amikor a kiszállás helyett önként (!) a mocskot választja, stb.)

A fő problémám az volt, hogy egyszerűen ellenszenves volt a főhős karaktere, konkrétan azon drukkoltam, hogy szívja már meg rendesen... a végéig a szívbaj kerülgetett, hogy egy újabb eset, amikor a bűnözőt támogatja a törvény, de hál isten, a legutolsó monológját hallva, azért összességében kb. megkapta ami járt neki.

Az egyik ajánlóban azt olvastam (utólag), hogy azoknak nem ajánlják a filmet:

"Akik semmilyen szinten nem tudnak azonosulni egy gazdasági bűnöző önigazolásával"

Na ez szerintem tökéletes útmutató, ha ezt előre tudom, soha meg nem nézem ezt a filmet.

Két film ugrott be ehhez kapcsolódóan, amiket viszont imádok; mindkettőnél igaz, hogy ezzel ellentétben nem állítja be pozitív színben a kétes erkölcsiségű főhősét.
Az egyik a Közösségi háló, amit szintén Sorkin írt, itt ugye meglehetősen seggfejnek van beállítva Cukorhegy és helyette egyértelműen más a pozitív főszereplő (a társa); a másik a Wall Street farkasa, ahol szintén nem valami követendő példaként van pozicionálva Belfort.

u.i.: Most őszintén, ha ránéztek az igazira, akkor mi jut eszetekbe elsőre:
a, ej, de talpig becsületes menyecske, úgy vennék tőle használt autót.
b, nna, egy újabb pénzéhes k*rva.
Roberto DiCapribogyó szept. 07. 10:34:53 Előzmény IDS
"Valaki mutassa már be Jordan Belfortnak." Ezen nagyot nevettem :-), milyen igaz...
5/10
IDS máj. 20. 14:37:19 5/10
Sorkin munkásságára való tekintettel nagy érdeklődéssel ültem le a film elé. Tagadhatatlan, hogy egy érdekes világba kalauzolnak el minket, de ettől önmagában még nem lesz jó egy film. A filmet az az Aaron Sorkin írta és rendezte, aki a pengeéles dialógusairól híres. Csakhogy egészen idáig mindig volt mellette egy rendező, aki rászólt, amikor túltolta a biciklit. Hát itt nem volt semmi ökontrollja önmagával szemben. A dialógusok többsége elég mesterkélt és olyan hosszúra és kacifántosra sikerültek, hogy ha ezt a színészek normális sebességgel mondják el, akkor ez egy 3 órás film lett volna, így azt az utasítást kaphatták, hogy darálják le dupla sebességgel. Nem is beszélve, hogy a film kb. háromnegyede narráció, ami teljesen felesleges és már 10 perc után elég volt belőle. Sorkin megszegte a forgatókönyvírás egyik alapszabályát. „Mutasd, ne mondd!”. A végén a film tocsog a hamis pátoszban, amikor az apjával egymás vállán sírnak.

A másik nagy probléma, hogy ez a film egy feminista röpirat. „A férfiak csak kártyáznak és isznak, mint a gödény, erőszakosak mint az állat, szarrá verik, lealázzák a nőket, ha úgy látják jónak, nem hagyják őket érvényesülni, de itt van egy erős nő, aki nem hagyja magát és felveszi a kesztyűt ebben a kemény, férfiak dominálta világban. Ő ezért dicséretet érdemel, nem börtönt.” Ne emeljünk mindjárt szobrot a nőnek? Mert ő csak egy áldozat és olyan hősies volt amit csinált, hogy nem nevezett néven embereket, amikor lekapcsolták. A hősiesség árfolyama évről-évre csökken. 80 éve még az volt hősies, ha az életedet adtad a hazádért egy háborúban, ma meg a média az ilyen „hősöket” emeli pedesztálra. Ezért elsősorban a médiát terheli a felelősség. A feminista vonal mellett persze a védőügyvédnek is feketebőrűnek kellett lennie a filmben (a való életben fehérbőrű volt), nehogy szó érje a ház (Hollywood) elejét.

Nem ez a nő se nem hős, se nem áldozat, legfeljebb a saját rossz döntéseinek az áldozata. Azóta úgy hallom haknizik, mint motivációs tréner. Valaki mutassa már be Jordan Belfortnak.
7/10
Mr.Green ápr. 23. 09:23:39 7/10
Egészen addig működött a film, amíg nem kezdték el erőltetni, hogy szegény Molly egy áldozat - ártatlan - hős. Meglepő fordulatokkal nem szolgált, de a történet érdekes volt.
9/10
InteriorLulu 2019 dec. 22. - 12:20:12 9/10 Előzmény MaZsola_Megmondja
"Szép ívű iparosmunka, de a monológok ismét Sorkin féle remeművek. Sehol egy megingás, sehol egy megszerkesztetlen mondat. Ennek ellenére jár a tízes."
MaZsola ugye nemcsak megmondja, hanem érti is a magyart? Amellett, hogy a tartalommal egyetértek, vajon a de és az ennek ellenére biztosan a megfelelő határozószók?...

Továbbá az, hogy Molly zsidó, teljesen lényegtelen; túl azon, hogy nem is biztos, hogy az, a filmben ő maga teszi talán kétszer is világossá, tök lényegtelen a származása. Az "orosz zsidót" is azért dobja be, mert konkrétan helyi orosz zsidókat akar bevonzani játékosként.
10/10
drkotasz 2019 júl. 09. - 06:42:51 10/10
Ha nem tetszett a film, hát nem tetszett. Szerintem minden részében jó volt. Ez a színésznő az ilyen szerepekre tökéletes. Pl. Miss Sloane. Most jött ki a Pókember, inkább menjetek moziba. Akinek nem inge...
Anna Dé 2019 máj. 19. - 23:34:48
Amúgy is csak Idris Elba miatt akartam megnézni, mert ő nagy szerelem, de inkább keresek tőle egy régebbi filmet. Vagy ledarálom újra a Luthert. :)
Anna Dé 2019 máj. 19. - 23:31:44
Hálivud se nagyon tud már újat alkotni. A Joaquin Phoenix meg Mark Walberg szereplésével készült Éjszaka urai nem ugyanerről szólt? Bár ezt nem láttam még, az meg egy jó film, de szerintem ezt már így ahogy elolvastam a kommenteket, meg se nézem. Meg úgy igazán a tartalma se dobott fel. De ha vki meggyőz hogy márpedig ez egy kihagyhatatlan alkotás, akkor talán megnézem :D
1/10
kinguci18k 2019 máj. 16. - 12:38:59 1/10
Hogy ennek milyen tranzisztor feje van!
Nem lepődnék meg,ha kiderülne hogy nem is nő.
A film meg említésre se méltó.
0/10
10/10
MaZsola_Megmondja 2019 ápr. 29. - 03:58:47 10/10
Tempós, okos és főleg: egyenes jellemrajz. Egy magányos zsidó lány, aki ragaszkodott az elveihez. Szép ívű iparosmunka, de a monológok ismét Sorkin féle remeművek. Sehol egy megingás, sehol egy megszerkesztetlen mondat. Ennek ellenére jár a tízes. A sztori megtörtént, aki nem ismerte, az a bíróság ítéletén esetleg még meg is lepődhet.

a Wall Streettől a bíróság tényleg közel van (kb. 1200 méterre, a Brooklyn hídnál), de a "köpésnyi" távolság csupán metafora, amit a bíró a bűnök összevetésére használ.

6/10
pihes 2019 ápr. 28. - 15:25:25 6/10
Nem mondanám, hogy rossz volt, engem érdekelt a téma. Mondjuk az ítélet meglepett!

6/10
nyikimó 2019 ápr. 27. - 10:20:31 Előzmény szookedorina
Idéznék egy jó színészt /Brian Cox/ "A színészi játékom 60 %-a hangomban van",akármilyen jó is egy szinkron sokat elvesz egy film hatásfokából.Én már többször meglepődtem amikor először feliratosan láttam egy filmet majd valahol belefutottam szinkronosan,ég és föld.
szookedorina 2018 júl. 21. - 22:04:39 Előzmény sexykex
Kevés az olyan amerikai film ami szinkronosan rosszabb, inkább az előnyére szolgál.
szookedorina 2018 júl. 21. - 22:02:32 Előzmény dr.levai
Több tősgyökeres amerikai ismerősöm is volt! Komolyan venni őket, teljesen értelmetlen eredmény, kimenetel! Komolytalanul nincs semmi gond. Rokonaim is vannak azok meg komolyan rosszabbak, furcsák (tejbetökök) lettek mint az idegenek.
Persze a film az csak film, de hát nem a semmiből terem.
sexykex 2018 júl. 18. - 13:59:25
Egészen jó ahhoz képest, hogy nem sok minden történik benne. Még jobb lett volna, ha tökéletesen tudok angolul, vagy egy szinkronizált változatot nézek. Viszonylag gyorsan olvasok, de 5 % szöveg így is lemaradt annyit karattyolnak benne – nem azért mondtam, mintha rosszak lennének a párbeszédek, de sok ami sok. Tipikusan amerikai, talpraesett leányzó a Molly és számtalanszor volt nagyon nagy szerencséje, ha valóban igaz ez a történet. Profi munka a film, semmi több.
4/10
Laccerx 2018 júl. 16. - 21:20:26 4/10
Jaj, az értékelés alapján vártam valamit. Erőltetett, hosszú, unalmas. Felszínes karakterek, elnagyolt "drámák", sok szöveg, kevés mondanivaló. 4/10
k11zoltan 2018 márc. 02. - 23:32:30
Egynek elment, de túl hosszú.
6/10
Dubhe 2018 febr. 07. - 22:27:22 6/10
Érdekes sztori jó film... lehetne. Idris Elba hozza a kiváló formáját. A többi szereplö is jó, a sztori is rendben. Ha tudnám amit most akkor is megnézném. De. Jobban örültem volna ha tudom, hogy a film 80% ban egy nö monologizálása. Nem elviselhetetlen de egy ponton túl idegesítö. Nem azért mert nö hanem mert egy moziban nem ezt várom. És egy kicsit hosszab is a kelleténél kb. 90 per után kezdtem keresni a kijáratot de szerencsére akkor felpörög a cselekmény. Lehetne 8 is de csak 6 szerintem.
10/10
pema25 2018 jan. 13. - 20:48:08 10/10
Nekem nagyon tetszett. Jó volt a rendezés is, a szereplõk alakításai is rendben voltak (férfiaknak külön öröm,hogy a fõszereplõ nõ a jelenetek kb. 80%-ban hatalmas dekoltázzsal látható...).
Szerintem végig izgalmas volt, voltak részek ahol számomra iszonyatosan darálták az információkat perceken keresztül és koncentrálni kellett, hogy el ne veszítsem a fonalat, de ezeket a jelenetek általában mindig egy lassabb jelenet követte .
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu