Ellenségek

Bakancslistához adom
Hostiles
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai western, 134 perc, 2017

Értékelés:

100 szavazatból
Szerinted?

1892-ben egy legendás kapitány arra vállalkozik, hogy átkíséri a cheyenne törzs vezetőjét és családját egy igen veszélyes vidéken.

Stáblista:

Szereplők

Wesley Quaid
Joseph J. Blocker kapitány
Rosalie Quaid
Ross McCowan
Philip Wills
Rudy Kidder
Abraham Biggs
Jeremiah Wilks
Yellow Hawk
Philippe DeJardin

Hozzászólások

Szerinted?
Atkinson júl. 12. 19:43:54
Örülök, hogy eltüntetted a korábbi agymenéseidet és a kötekedő hozzászólásaidat. Csak okosan, csöpi!
babolatt júl. 01. 22:57:40
Történelmi kontextusba helyezett nagy lelki dráma, engem annyira nem érdekelt/fogott meg benne a korhűség - nyilván most divatos "vezekelni" minden múltbéli sérelemért. Holott szent ugyanaz zajlik azóta is, öli egymást jó ürüggyel boldog, boldogtalan, és így is lesz még sokáig várhatóan. Ki milyen vétkekkel és betalált lőtt sebbel kúszik át a pokol kapuján... ugyebár... Az emberi bűnök örökkévalók. Ahogy a lehetőség is adott a megbocsátásra, a megváltásra, az egyéni felismerésekre, még ha a világ körülöttünk nem is változik.
Épp olyan hangulatban láttam, hogy hetekre odavágott. A fegyvertechnikai és történelmi pontatlanságok elemzését szakértőkre hagyom.
9/10
8/10
nefefe márc. 28. 19:14:41 8/10
--- Spoileres tartalom --- Már a legelején fennakadtam: a hős apa, hogy megvédje családját, lövöldöz az indiánokra. De hogyan? Kifutunk a fedezékből a nyílt térre? Egyedül lövöldözünk jó messziről 5-6-szoros túlerőben lévő ellenségre? A menekülő család - akiknek futni kéne, jó gyorsan - megáll, és nézi hogyan ölik meg a férfit? És ezek után csoda, ha egyáltalán valaki túléli? Hát, én biztos nem ezt tettem volna.
Ezt az intermezzót bevezetőnek szánták, de elég rossz módon tették. A filmbeli történések valóban jó korkép (vagy kórkép?) a XIX. századi Amerikáról, de azért azt nem kéne elfelejteni, hogy akkor nem a "fehérember " volt a jófiú! Az elnyomó föld -és országfoglalók öldösték halomra az őslakosokat, és meglepődtek, amikor ők védekeztek? Persze később páran megvilágosodnak... A vége meg nagyon kényelmes: mindenki meghal, a három túlélő meg boldogan él, amíg meg nem hal... Én szeretem az ebben a korban játszódó filmeket, sok kordokumentumot olvastam már a Vadnyugat hőskoráról, és tulajdonképpen ezzel a filmmel sincs különösebb baj. Lassú, hosszú, néha elvesznek a részletekben, néha nagyvonalúan átsiklanak dolgokon, de összességében tetszett. Bale mindig jó, Pike is illett a környezetbe, de a hasonló filmekben mindig leginkább az őslakos szereplők az igaziak (szó szerint), Wes Studit minden filmjében autentikus szereplőnek tartottam.
9/10
Briariosz febr. 22. 20:41:38 9/10
Kivételes filmélmény, fontos üzenettel. Elsőrangú színészi játék, jól megírt és jól megformált karakterek, nagyszerű látvány és zene. A történet a lelki folyamatokat domborítja ki, megérintve az emberben belül valamit, talán éppen az emberségünket az embertelenség közepette. A lassú tempó és más okok miatt ez a film sem mindenkinek ajánlott, de a szív segíthet olvasni az értelemnek az emberré válás sorai között.
1/10
RigbyTheMad febr. 21. 20:38:14 1/10
Újabb film amiben megint nem tudtak a női karakterre írni egy normális szerepet. Remélem egyszer megfordul ez a dolog.
9/10
-Vídia- jan. 31. 19:52:50 9/10 Előzmény wunderlich
"Ezt a fost meg bírtad nézni 2x is?"
megjött fos Úr is..
és kritizál a 6 általános iskolájával..
2/10
wunderlich jan. 31. 01:30:28 2/10 Előzmény rlaci2
Ezt a fost meg bírtad nézni 2x is? Le a kalappal!
2/10
wunderlich jan. 31. 01:12:41 2/10
Ez egy nagyon gyenge film.
vargama jan. 22. 22:29:53
Díjesőt vártak ettől a filmtől, nem is értem, miért. A Farkasokkal táncoló klasszisokkal jobb.
tortura jan. 18. 19:44:18 Előzmény RigbyTheMad
Szerintem se erőltesd. Nem neked való.
6/10
sexykex jan. 18. 11:22:40 6/10
A sportolók sem rugdalják vagy ütik egymást a mérkőzés után. Ugyanígy a katonák is értékelik egymás bátorságát a csaták szünetében, vagy a háború végén. A filmben láthatunk néhány kedves életképet a vadnyugatról és megtapasztalhatjuk, hogy milyen könnyen és gyorsan változik az ember. (Már ha ez igaz, mert nekem azért vannak fenntartásaim.)
1/10
RigbyTheMad jan. 18. 08:50:13 1/10
Eleve egy pontos sem érő film, benne lévő gyapotszedő meg egyszerűen felháborító. Amikor mindenki tudja, hogy ebben időben hol is voltak. Nem volt elég, hogy rengeteg "réz" bőrű van benne, akik nem fehérek, de muszáj volt beletenni a gyapotszedőt. A másik meg akkor lehetett volna mellé betenni egy nőt is, aki normálisan viselkedik. Korhűség nincsen és még szexista is ez a film. Aki szerint Bale-nek ez a legjobb alakítása.. ezt a póker arcot bárki el tudja játszani...
blaha60 jan. 17. 16:56:32 Előzmény Midnight67
Én is a feliratot hiányoltam,mert én sem beszélek indiánul !!!
6/10
pihes jan. 17. 15:19:35 6/10
Egyedül a nagy súlyát éreztem a filmnek nagyon, meg, hogy húzzák iszonyat módon. Aztán a pusztító komacsokkal mi lett, azok valahogy eltűntek rejtélyes módon. Azzal végződik, hogy megzavarják a temetést a rendzavarók, és piff-puff.
Nem aludtam annyi, hogy nagyon ne rontsam le hat!

6/10
10/10
rlaci2 jan. 17. 13:07:00 10/10
Másodszor megnézve is zseniális film.
8/10
dt9250 jan. 16. 14:10:55 8/10
Előttem már elmondták, amit én is gondolok, pl. furfang, sankara, bela.torok. Szabzero utolsó mondata is elgondolkodtató meglátás. JÓ film.
8/10
Midnight67 jan. 15. 19:35:41 8/10
Szokatlanul lassú tempójú western, erre nem árt felkészülni, máskülönben csalódást okozhat. Mégis, ez így volt jó. Sajnos, én sem tudok "indiánul", így eléggé zavaró volt, hogy nincs felirat egyes párbeszédeknél. Nem tudom, hogy ez mitől függ, a forgalmazótól, a csatornától, vagy bármi mástól, de pl. a Paramount-on be lehet állítani, hogy legyen-e feliratozás ilyen esetekben és fel is hívják rá a figyelmet a film előtt. Rápillantottam, hogy a Sony-n van-e ilyen lehetőség, de nincs. Hogy csak ennél a filmnél, vagy általában, azt nem tudom.:(
10/10
antibond jan. 15. 15:27:42 10/10 Előzmény Aramon
Bár nem nekem írtál, engedd meg, hogy reagáljak.
Nekem is az volt az érzésem, hogy a helyzetből, a hanghordozásból, az arckifejezésekből kiolvasható, mit mondanak egymásnak cheyen nyelven. Amikor azonban láttam is a feliratokat a Videa-n, kiderült, hogy sokkal többet mond így a film, sokkal, sokkal többet. Ezért háborogtam, érzésem szerint, teljes joggal.
(Nótárius - egyébként remek - értékelésében egy szót sem olvastam az indián nyelven szóló párbeszédekről...))
Aramon jan. 15. 13:16:58 Előzmény Nótárius
Veled értek egyet! Az indián nyelvismeret nélkül is elég jól megértettem, hogy a felek miről beszélnek.
10/10
antibond jan. 15. 12:31:48 10/10 Előzmény szabzero
El nem tudom képzelni, honnan veszi a bátorságot egy csatorna, hogy feliratozás nélkül ad le egy olyan filmet, amelyben az indián nyelven zajló párbeszédek nyilván lényegesek. Ez a - fizető - nézőknek oly mértékű semmibe vétele, amire nehéz szavakat találni. Vajon, hol van ilyenkor a TV-csatornákat felügyelő gittegylet?? Nekik nem lenne dolguk figyelmeztetni a barmokat?!???!?????
Szerencsére, meg lehet nézni a Videa-n, feliratosan, ezt a páratlanul értékes filmet.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu