Elment az öszöd

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar játékfilm, 82 perc, 2013

Értékelés:

92 szavazatból
Szerinted?

"A 2006-os esztendő talán a legsúlyosabb, leginkább terhelt esztendő volt a rendszerváltás óta. Filmem az esztendő fontos történéseit dolgozza fel, bemutatva a hátteret is.
Tavaszi országgyűlési választások, őszödi beszéd és nyilvánosságra kerülése, MTV-ostrom, október 23-a az Astoriánál - ezek a fontosabb sarokkövei a filmnek, amely a közeli jövőben - 2017-ben játszódik, s a szereplők is innen gondolnak vissza 2006-ra. Egy ex-miniszterelnök, egy netes újságíró, egy betörő és egy biztonsági őr dialógusai adják a film keretét. A helyszín: a Kozma utcai börtön, ahol mindenki az ítéletére vár.
A film módszere világszerte sikeres és elfogadott - kortárs közszereplőket színészek alakítanak (pl. az angol miniszterelnökről, a királynőről vagy a Kennedy családról szóló játékfilm). Magyarországon ez a feldolgozási mód új, mint ahogy az is ritka, hogy kibeszéletlen társadalmi kérdéseket feszeget egy film, amely abszurd dráma és nem paródia, a jelenetek és események pedig valós alapúak.
Jogászok, politológusok, történészek és szakértők támogatták munkámat, hogy hitelesen ábrázolhassam a 2006-os év ma már történelmi eseményeit. Nem véletlen, hogy az őszödi beszéd a mai napig vitatéma. A következményeit pedig bőrünkön érezzük."
Dézsy Zoltán, rendező-producer

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
doremisomiso 2013 máj. 02. - 12:23:26 10/10
Két hétig szidták/gyalázták bizonyos körök a filmet, pedig még senki nem látta... Csak ezért néztem meg, nem értem, mi a baj vele? Látszik, hogy nem dúskáltak a pénzben, de a produkció klassz lett, Újlaki Dénes zseniális!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu