Elrabolva 3

Bakancslistához adom
Taken 3
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia akciófilm, 109 perc, 2014

Értékelés:

362 szavazatból
Szerinted?

Bryan Mills (Liam Neeson) volt CIA-ügynök számára a legfontosabb küldetés mindig is a családja védelme volt. Mikor már azt hitte, minden ellenségével leszámolt, és sötét múltja nem érheti utol, egy váratlan esemény teljesen felborítja addigi nyugodt életét. Volt feleségét holtan találja otthonában, és minden bizonyíték az ő bűnösségére utal. Miközben a vérprofi Mills mindent bevet, hogy megtalálja és kiiktassa a valódi bűnösöket, a nyomába ered egy elszánt nyomozó (Forest Withaker), valamint a CIA és az FBI. De nemcsak az ő élete forog veszélyben: a lánya, Kim (Maggie Grace) is a kegyetlen gyilkosok célpontjává válik. Az exügynök felforgatja egész Los Angelest, nem törődve semmivel és senkivel. Két cél lebeg a szeme előtt: biztonságban tudni a lányát, és végrehajtani a halálos ítéletet a brutális gyilkosok felett.
Bemutató dátuma: 2015. január 8. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
ChiKung aug. 26. 14:20:47 9/10
A 3. részt 4 pontra értékelem, már a 19. perc történése miatt is.
9/10
ChiKung aug. 25. 23:38:53 9/10
Sziasztok.
Szerintem a 2. rész után meg kellett volna állni a készítőknek. Az 1-ső és a 2-ik résznek van alja közepe teteje. Ha a két részt egymás után nézzük, akkor azt mondom 8,5-9 pont és szép álmokat mindenkinek. A 3. rész szerintem felesleges lett.
6/10
sexykex 2019 jún. 27. - 17:10:55 6/10
Igazán kár volt ezt a részt hozzácsapni az előző kettőhöz. Eddig is tudtuk, hogy Bryan Mills milyen szuperképességű öregember. Most azt is megtudhattuk, hogy milyen fantasztikusan okos zsaruk ügyködnek a LA jardnál. Franck csak beleharap a fánkba és máris tud mindent – igaz, hogy utána sem a gyilkosokkal fogócskázik.
kaaslover 2019 márc. 25. - 10:46:36 Előzmény Cisco
Szerintem is egy remek film Neeson-nak jól áll ez a szerep (Bryan Mills) és az akciófilm, pedig egy Oskar Schindler figura után nehezen tudtam elképzelni mint akciófigura, de bejött. Igaz el kellett telnie 20 évnek ehhez.

És tetszik a Neeson-Wihtaker kettős is a filmben.
Midnight67 2018 okt. 05. - 18:50:16 Előzmény robi_69
"Mozi+ bal felső sarkas reklám"
Ettől biza én is ki vagyok akadva. Lassan le is szokom a Mozi+ műsorairól, mert minőségben is a legrosszabbnak látom, és akkor még ez az idegesítő dupla logo...
Hátrébb is tereltem a sorban.
robi_69 2018 ápr. 20. - 21:12:53
Luc Besson egy igazi fenegyerek, ahol ott a neve, azt elkezdem nézni. Viszont most csak 2 percig bírtam a Mozi+ bal felső sarkas reklám pofátlanság miatt. Sebaj, lesz még normális csatornán.
6/10
ResidentEvil 2017 jan. 03. - 00:31:05 6/10
Egynek elmegy film+ akció,a logikai hibákon nem érdemes kiakadni.Ez arész már csak a pénz húzás miatt készült el.10/6.
Cisco 2016 júl. 19. - 23:54:38
Nem egészen értem és elég nevetségesnek is találom a filmet korábban értékelõ sok látássérült filmesztétát, akik a vágásokon vannak fennakadva, mert nem tudták követni a váltásokat. Tényleg érthetetlen, mi a baj ezzel. Különösen, ha meg egy akciófilmben 5-10 percig nem mészárolnak vagy üldöznek valakit, azonnal unalmasnak, gagyinak ítélik ezek a hozzáértõk.
Na meg az elképzelhetetlen jeleneteken is miért kell fennakadni egy ilyen filmben? Mégis melyik akciófilm életszerû??? Melyikben dobja fel a talpát a fõhõs csóka, mégha több száz, ezer skulót is nyomnak ki rá??? Egy géppisztollyal vaktában kaszálva még véletlenül is el kellene találni bármilyen áll, mozgó, fekvõ, bújkálva lapuló testet. Ez a gusztustalan Malankov is mit mûvelt a csodafegyverével? Több ezer töltényt lõtt ki, szarrá lõve a szuper kérót, de közben a fal mellett menekülõ Millst véletlenül sem találta el. Az oké, hogy egy tuskó, agyatlan ruszkiról van szó, de azért még tõle is elvárható lenne egyébként – még ha korábban nem is gyilkolászott volna háborúban, ahogy pedig a történet szerint igen –, hogy ne szigorúan mindig a futó célpont mögé lõjön. De hááát, ez van. Hogy nézne ki, ha véletlenül eltalálná és 10 perccel a történet elõtt kinyiffanna? :D
Rengeteg valószínûtlen, teljesen életszerûtlen jelenetet lehetne felsorolni minden hasonló filmben, de ezen az alapon teljesen élvezhetetlen lenne minden szórakoztatásra szánt film. És nem csak az akciófilmek sajátja ez. Szinte bármilyen témájú, legalább egy-két órás filmben vannak hihetetlen dolgok.

Szerintem ez a film jól illeszkedik a sorozatba és Neesonnak meg kimondottan jól áll ez a szerep. A sok fals dolog mellett õ legalább egy „életszerû” figura, jó kiállású fazon, nem egy buzeráns agyontetovált, felpumpált majomparádé.
7/10
Karter 2016 márc. 20. - 11:07:49 7/10
Értékelésem (spoilert tartalmazhat):

Az elsõ részben nekem az volt a bajom, hogy Liam Neesonról nehezen tudtam elhinni, ezt a rambo/terminátor dolgot, aztán a 3 részben érdekes módon sokkal jobban elfogadtam....persze van pár elképesztõ túlzás, a legdurvább a liftaknás-autós dolog, hát....vagy a szakadékba beletolt autós jelenetet, ahol persze ugyancsak megmenekül...legalább arra figyelhetett volna a rendezõ, hogy pár karcolás, kosz legyen ezek után fõhõsünkön, de mindig megússza sérülések nélkül. Sok kiszámítható rész is van persze, de a leginkább zavaró nekem a túl gyors vágások..nem tudom ez mást is zavart-e, engem nagyon, mintha egy ütemmel az akció jelenetek vágása gyorsabb lett volna, így szemmel nekem kis túlzással élvezhetetlen lett...pedig mint akciófilm igen jóra sikerült.
Ez a 3. részben szinte már a lánya alig szerepel, végig Liam Neeson és a rendõr hajszája megy, nem rossz, kicsit olyan Szemtõl szemben érzésem volt néha.

Hétvége esti fõfilmnek tökéletes, moziban is nézhetõ mindenképpen....7/10 nálam.
7/10
Nótárius 2016 márc. 19. - 15:10:34 7/10
Az Elrabolva elsõ része a nagyon tetszett, a második már valamelyest kevésbé.
Végülis érthetõ, lehetetlen az elsõ rácsodálkozást újra elõidézni.
No, azért jólesõ várakozással ültem a folytatás elé. Sajnos, e harmadik rész tovább-igénytelenedése miatt egyre több meseszerû képtelenség tûnt kiábrándítóan zavarónak. Ezekbõl néhány (zömmel tûzoltókénti) spoiler-es példa:
S, SP, SPO, SPOI, SPOIL, SPOLE

*** SPOILER !!! ***
1. A többemeletes épület teherlift-aknájába autóstól való "ravasz" menekülésként bezuhantatása.
Egy ilyen akció a valóságban vagy a halálát, lesérülését, és/vagy kínos fennakadását okozná.
Az ekkor keletkezett robbanás is irreálisan eltúlzott; ha õ robbantott (?), akkor is. A nagyon valószerûtlen tényleges kijutásáról viszont semmi magyarázat, információ.
2. A szakadékba lökött autó, olyan detonációval, tûzfelhõvel robbant fel. mintha külön erre az alkalomra rakták volna színültig robbanó/belobbanó anyagokkal.
3. Az indulásra feltankolt (!), felszállási sebességét megközelítõ repülõ lángba-borításának viszont a legígéretesebb módja: a kifutó betonjára való lereccsentése, lehasaltatása. Ez itt annyira szóba sem jött, hogy még a végkifejlet fontos mozzanatait is a repülõ roncsának közvetlen közelébe adták elõ.
4. Fõhõsünk kínosan hosszú ideig csak-úgy elszaladozott (nagyon drukkoltam neki!) az orosz különleges erõk hírhedten profi (volt) tagjának folyamatos golyózápora elõl.
*** SPOILER VÉGE !!! ***
Bizonnyal elfogultságom okán, de 7 pont még így is megérdemelt. ;-)
7/10
Makk Marci 2016 márc. 16. - 09:08:27 7/10
Nem értem a fanyalgókat ez a film belleillik a sorba amit az elõzõ két rész is képvisel semmivel sem rosszabb kívitelben, nálam 7/10.
cskati 2016 márc. 13. - 12:45:32
Gesztesinek nem szabadna szinkronizálni. Érthetetlen a beszéde!!!
5/10
Tomlion 2015 okt. 19. - 12:50:30 5/10
Nos... Megnéztem.
Õszintén megmondom, nem tudom hol is kezdjem. Az egyik szemem sír (nagyon), a másik viszont ha nem is nevet, de egy kis mosoly azért mégis ragadt rajta. Még pedig azért, mert nem lett OLYAN borzalmas, mint amit vártam tõle. A legjobb jelzõ, amit tudok mondani rá, hogy közel nem lett olyan rossz, mint mondjuk egy Die Hard 5 vagy egy Szállító 3. Hanem olyan... Semmilyen!
Az elsõ és a legfontosabb dolog, ami még mindig menti a helyzetet az a film elsõ 20 perce, meg a Bryan és Kim közötti szoros kapcsolat. Még mindig jó volt nézni, hogy az összes korábbi színész az elsõ film után is még mindig ennyire szoros kapcsolatot voltak képesek felépíteni a karakterek között. Az is tetszett, hogy kicsit több szerepet kaptak Bryan régi barátai/kollégái. Azonban az elsõ és komoly érvágás az volt, amikor elkezdõdnek az akciók... Ha az Elrabolva 2-ben, vagy a Szállító 3-ban nagyon utáltátok, hogy minden széjjel van szabdalva, a kamera meg állandóan rángatózik, akkor örülhettek, mert szerintem messze itt lett a legrosszabb! Egyszerûen Olivier Megaton nem tud akciókat rendezni. Annyira stílusos szeretne lenni és annyira látszik az eredményen, hogy nagyon hajaz a Bourne Trilógiában is alkalmazott kézi kamerás kamerakezelésre. Azonban míg ott egy nagyon jó rendezõ még kordában tudta tartani (érsd: még követhetõ volt), addig itt annyira túlzásba estek, hogy például, amikor Bryan legelõször menekül a rendõrök elõl, ahol még nem igazán voltak látványos elemek és közelharci részek, mégis annyira szétvagdosták a jelenetsort (1 másodperc alatt is 2-3 vágást csinálnak... ÕRÜLET), hogy már a követhetetlenség határait súrolja. Egy NEM látványos üldözõs résznél!!!
De be kell vallanom, hogy voltak erõsebb részei is a filmnek (persze önmagához képest). Az autós és a közelharci részek követhetetlenek voltak, de a lövöldözõs részek szerencsére már (most is önmagához képest) sokkal követhetõbbek voltak. A film befejezése pedig szerintem teljesen korrekt volt és a repteres rész egész pofásan lett megcsinálva. Meg könnyen rátudtam hangolódni a hangulatára. Azonban ezek a dicséretek csupán apróságok a filmben lévõ baromságokhoz képest. A film végi fordulat például SEMMILYEN hatást nem váltott ki belõlem. Egy: mert számítottam rá, Kettõ: mert úgy kezelték, mintha ez természetes lett volna. Hogy lehet így semmibe venni egy alapjában véve sablonos csavart?
Az ilyen dolgok meg már mellékesek, hogy az elsõ filmben léfõ Stuart-ot alakító színész (nem is tudom hogy "miért" ;) ) nem vállalta a szerepet és ahelyett, hogy kiírták volna a filmbõl vagy egy hasonló külsejû színésszel cserélték volna ki, mit csináltak? Egy fõszereplõt csináltak belõle, aki az elsõ filmben alig szerepelt, a másodikban meg már meg sem jelent, itt egy teljesen más külsejû színésszel helyettesítették. Nehezemre esett azt hinni errõl a férfiról, hogy a karaktere ugyan az, mint az elsõ filmben. Azt már sokkal hamarabb elhittem volna, hogy Stuart-al is szakított, Õ pedig egy másik férfi. Persze, az is egy hatalmas baromság lett volna, de szerintem még mindig jobb megoldás lett volna. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a CGI-t most sem tudták hanyagolni például az autósüldözésnél. MIÉRT?
Ahogyan pedig a dolgok a legvégére megoldódnak, ahogy kiderül miért nem Bryan lehet a gyilkos... Komoly? Az ilyen dolgok egy komoly nyomozás folyamán rögtön az elsõ nap kiszoktak derülni, hogy-hogy ennyit vártak vele? Mielõtt letámadnátok srácok... Ez a film nem 1-2 nap alatt zajlott le. Mibõl gondolom? Mert a filmben van egy temetési rész (kihagyhatatlan klisé). És mint tudjuk a holtesteket nem 1-2 nappal a haláluk után szokták temetni, mert, hát ki kell vizsgálni, csak akkor kivételeznek, ha valamilyen befolyásos ember sokat fizet. Szóval mondjuk azt, hogy kb. 1 hétnek kellett eltelnie Lenore halála és a temetése között. Azonban a filmben egyáltalán nem derül ki, nem is érzékeltetik velünk nézõkkel, hogy akkor most pontosan mennyi idõ telt el. Ennyire ostobának néznek minket nézõket? Ennyi idõ alatt nem derültek ki ezek a dolgok? (Spoiler miatt most nem mondom el mik voltak.)
Felfoghatatlan a számomra, hogy a forgatókönyvet pontosan ugyan azok írták, mint az elsõ filmet, Luc Besson Robert és Mark Kamen. Be kell vallani, az elsõ filmek a forgatókönyve sem volt zseniális, azonban a rendezésnek köszönhetõen annyira színvonalas filmet hoztak össze belõle, hogy megérdemelten van neki még mindig 7.9 pontja az IMDB-n. Pierre Morel olyan filmeket rendezett, mint a B13, A nyakörv, Párizsból szeretettel és az elsõ Szállító filmet (ami hasonló karriert futott be). És képzeljétek el, hogy mindegyiket Luc Besson írta. Ez is azt mutatja, hogy Besson csak átlagos akciófilmeknek való forgatókönyveket csinál, DE (!) és itt van az a nagy de, ha egy jó rendezõ kezébe kerül egy átlagos forgatókönyv, rögtön egy sokkal színvonalasabb film készül belõle. A filmtörténelem folyamán nem egy hasonló esettel találkoztunk már. A Szállító 3 és az Elrabolva 2-3 pedig Olivier Megaton kezébe került, aki ezek elõtt a filmek elõtt soha nem rendezett akciófilmet és ezeket is Besson írta. B@zd ki, mi a franc folyik itt?!
Ezért tudtam az Elrabolva 3-ról már messze a megjelenése elõtt, hogy rossz lesz, mert tudtam, hogy ki foglya rendezni. Pedig ott lett volna a potenciál, hogy egy jó kis lezárást kapjunk a 2. rész kritikai bukása után, de mivel a filmstúdiókat nem érdekli, hogy ki rendezzen egy akciófilmet és hogy a pénztáraknál még mindig sikeresek az ilyen filmek csak azt tudom mondani, hogy... Kár érte. Annyira akartam, hogy jó legyen. Csak egy egyszeri megtekintésre ajánlom, mert ennek ellenére, még mindig nézhetõ, csak ne kelljen az akciókat is végignéznünk... egy AKCIÓ filmnél!
10/5
5/10
Rahar 2015 szept. 18. - 22:09:38 5/10
Nagyon tetszett az elsõ rész, a második már kevésbé, az már számomra egy átlagos akciófilm.
filoszemitabélus 2015 aug. 24. - 16:20:27
Szórakoztató akciófilm! Semmi több. Az, hogy az egyik szereplõt lecserélték egy teljesen más karakterû színészre, engem kissé a magyar sorozatokra emlékeztet, ahol ez bevett gyakorlat, ha egy színész ki akar szállni.
SPOILER****
Persze a jóságos szakállas bácsi nem is lett volna hiteles az ebben a filmben meggonoszult mostohaapa szerepében.
Az azért eléggé jellemzõ az amerikaiakra, hogy mindig az aktuális nemzetközi helyzet szabja, meg, hogy kik a rossz fiúk, akiket gyûlölni kell.
8/10
pzsoki 2015 aug. 07. - 14:05:54 8/10
Engem nagyon emlékeztetett a Harrison Ford féle Szökevényre.

Egyszer meg lehet nézni.
4/10
Semprini 2015 júl. 26. - 13:35:48 4/10
Harmatgyenge, totál felesleges folytatás, nemhogy a szenzációs elsõ részt nem közelíti meg, de még a gyenge közepes másodiktól is fényévekre van! Persze a forgatókönyv a hibás, a szereplõk teszik az dolgukat. Az akciók is túl gyorsra, kapkodóra vannak vágva. Elég lett volna ebbõl két rész.
4,5/10
6/10
Sadenal 2015 júl. 14. - 17:06:30 6/10
Nagyon elfáradt ez is a harmadik részre. Az idegesítõ vágások és néhol olcsó CGI majd kiszúrta a szememet. A negyedik részben a csecsemõt fogják elrabolni, vagy mi? :O :)


6/10
8/10
King Diamond 2015 jún. 27. - 20:57:34 8/10
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Egyáltalán nem sokkal marad el az elsõ két résztõl. Kicsit kevesebb benne az akció, de így sem éreztem unalmasnak. Mondjuk annyira talán nem is izgalmas, mint azok. Jó, hogy a történet most kicsit más, mint korábban. A szereplõk jók, Liam Neeson, Famke Janssen, Maggie Grace hármasát nagyon jól válogatták össze. Lecserélték Stuartot az elsõ részhez viszonyítva, de ez a színész jobban játszotta a karaktert. Nyilván most is voltak eltúlzott dolgok benne, de az akciójelenetek most is pazarul meg vannak csinálva. A verekedések hitelesnek tûnnek, bár nem tudom, hogy mennyi jelenetet vettek fel ténylegesen Neesonnal és mennyiben volt dublõr, de olvastam, hogy Neeson tanulta a karatét és további harci sportokat. Rengetegen lehúzzák, közben meg a már 62-63 éves Neeson 'papa' úgy lecsapná az itt lévõk nagy részét, hogy csak na. Sajnáltam Lenny karakterét, az viszont jó volt, hogy kicsit több szerepet kaptak Bryan régi barátai/kollégái. Forest Whitaker behozatala is jó volt, jól áll neki ez a felügyelõ karakter. A rosszfiúk most nem albánok voltak, hanem oroszok, elmentek, de tényleg nem a fõgonosz volt a legjobb, hanem a jobb keze.
A magyar szinkron jó volt, remekül illik mind Csernák János, mind Fehér Annak hangja Neesonhoz és Janssenhez. És legalább nem is változtattak egyik részben sem a fõbb karakterek magyar szinkronján.
Nem tudom, hogy lesz(nek)-e még további része(i) a filmnek, de még akár folytatni is lehetne, és szívesen néznék is még folytatást, akár folytatásokat is.
8/10
3/10
sawyerx 2015 jún. 15. - 23:45:55 3/10
Ótvar fos, az elsõ sem akkora szám, ahogyan visszamenõleg annak titulálják, a második nyögvenyelõs, ez meg irritálóan F-O-S.
Összes hozzászólás