Első a szerelem

Bakancslistához adom
Prime
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai romantikus vígjáték , 101 perc, 2005

Értékelés:

287 szavazatból
Szerinted?

A 37 éves Rafi (Uma Thurman) most vált el férjétől. Lelki problémáit egy pszichiáternővel, Dr. Lisa Metzgerrel (Meryl Streep) beszéli meg, aki azt javasolja neki, hogy éljen, kössön új ismeretségeket és hódítson, csak ez segíthet feldolgozni házassága kudarcát. Nem is lát benne semmi furcsát, amikor kis idő múlva Rafi boldogan beszámol arról, hogy megismerkedett és beleszeretett egy nála fiatalabb fiúba, a festészettel foglalkozó, nagyon tehetséges és lehengerlő egyéniségű Davidbe (Bryan Greenberg). Ám ahogy jönnek az újabb és újabb információk a lángoló szerelemről, a pszichiáternő rádöbben, hogy Rafi a saját 23 éves fiával bonyolódott szerelembe.
Bemutató dátuma: 2006. február 16. Forgalmazó: SPI

Stáblista:

Szereplők

Rafi Gardet
Lisa Metzger
David Bloomberg
Bay Ridge Blonde
Randall
Katherine

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
pihes 2020 okt. 18. - 14:56:15 6/10
Talán annyit róla, hogy a nagy ellentétek is mondjuk, csak egy darabig vonzzák igazán egymást.
Rossznak nem mondanám én, de nem lett nagy szórakozás belőle!

6/10
10/10
Zsomika 2020 máj. 06. - 18:08:49 10/10
Még mindig nagyon jó film. Meryl Streep utánozhatatlanul játssza a zakkant pszichiátert! Egy sörösdobozt is el tudna játszani. A zenéje is kiváló.
Faludia 2019 okt. 08. - 08:34:27 Előzmény Obi wan Kenobi
Nem vagy te elvetemült rasszista?? Sajnos igen.
sexykex 2018 jún. 20. - 12:24:58
Kétségbeesetten próbálom eldönteni, hogy mennyire jó ez a film és miért nem. Egy elvált középkorú nőnek nyilván jókor jön a friss hús, hiszen kizökkenti az apátiából, újra van kedve élni. A fiatal is tanulhat tőle ezt-azt, számára sem el.aszott idő ez a kapcsolat, még akkor sem, ha nyilvánvalóan nincs jövőjük.
Azonban mégsem tekinthető normálisnak, hogy vallási, törzsi, származási, kaszti, pénzügyi alapon kell párt választani a világ nagyobbik felének. Ezt sulykolja a film és ez nem csak a zsidóknál van így: az emberiség valahol leragadt középkori szinten és sohasem fog onnan kikecmeregni.
A film reális, sírni nem kell rajta, nevetni nem lehet. Ha sohasem készítik el, akkor sem veszítettünk volna vele semmit, és ha megnézzük, akkor sem nyerünk túl sokat. (A rendkívül fejlett humorérzékkel rendelkezők a bútorbolti jeleneten, David barátjának tortába mártott arcán és Bubin azért elmosolyodhatnak.)
10/10
Zsomika 2018 jún. 08. - 21:48:10 10/10
Nagyon kellemes szórakozás, nagyon jó karakterekkel. Ilyen élményt kívánok minden harmincas nőnek, és minden alig huszonéves férfinak. Ja igen, és ennyi intelligenciát hozzá! :)
Obi wan Kenobi 2018 jún. 07. - 10:00:42 Előzmény Owl
Köszi, hogy leírtad, nem szeretem a zsidókat, így nagyon bosszantott volna, ha elkezdem nézni a filmet, és akkor derül ki, hogy már megint egy olyan film ez is, ahol - burkoltan ugyan -, de a zsidók vélt felsőbbrendűségét akarják kihangsúlyozni!
8/10
wanderlust55 2017 júl. 02. - 18:46:40 8/10
Nagyon jó kis vígjáték egy kikapcsolódásra vágyó ember számára. Viszont Uma-t mivel nem nagyon szeretem, így kicsit szenvedés volt megnéznem a filmet, de ha csak a karakterére koncentrál az ember, akkor tûrhetõ.
7/10
gyöngykuckó 2014 nov. 01. - 18:46:27 Előzmény Owl
Tudod, az az ország olyan szabad, hogy minden ember gyengeségét is bemutathatják...
Lilko03 2014 aug. 16. - 20:48:31 Előzmény Owl
Ez egy szuper jó film, mindenki remekül játszik benne, a rasszizmushoz semmi köze. Nekem inkább úgy tûnik, hogy te vagy rasszista.
David nagyon helyes fiú, nincs nõ, aki ellen tudna neki állni. Sajnos itt a legnagyobb probléma bizony a korkülönbség. A legjobb és legigazabb mondás a filmben, amit az anya mond: ...néha szerelmes vagy, okulsz belõle és aztán tovább lépsz. Ilyen az élet!
Rebbeka 2014 aug. 16. - 19:11:19 Előzmény Owl
Bagoly, ha nem utkoznenk minden percben a antiszemitizmusba, nem lenne ilyen mertekben fontos a vallasi hovatartozas. Ezt szamtalan esetben meg a szerelem sem tudja lekuzdeni teljes mertekben, mert elofordul, hogy a csaladban (akar egy unokatestver is) antiszemita. Nem akarom ragozni, de akiket beidomitanak azok a szerencsetlenek azt sem tudjak miert utaljak, miert kell nekik utalni a zsidokat. Fel sem fogjak, hogy csak felhasznaljak oket!
4/10
Owl 2014 júl. 06. - 18:26:12 4/10
Tényleg nem a korkülönbség a fõ téma, hanem a zsidó rasszizmus. A magasan kvalifikált anyuka legfõbb gondja, hogy a fiacskájának a barátnõje nem zsidó. Vagy cigány. Vagy néger. Vagy gój. Nem is tudom melyik, nem figyeltem annyira. Ja, de mégis, a nagymama utálta a boxosokat. Hát ez van, ezt a toleranciát kéne itthon is terjeszteni, máris szebb lenne a világ! Ja, nem, az már rasszizmus lenne, nem valamin vicces film!
Szóval, nem éreztem az anyukát elítélõ történetvezetést, a rasszizmus pellengérre állítását. Mindenki a saját fajtájával? De akkor itt se erõltessék a sokszínûséget!
10/10
webulon 2013 dec. 23. - 00:25:15 10/10
:-) Diótörés közben csak ,hogy menjen valami ....aztán megfogott
Meryl Streep remek annyira de nagyon,hogy csak pont.
Uma Thurman is tökéletesen játszotta a bizonytalan, sérült -sértett nõt...aki nem engedi magát megmenteni ...aztán elcsûri ....

spoiler
"Néha szerelmes vagy okulsz belõle aztán tovább lépsz " thx Meryl :-)

spolier vége

Ez olyan kanapén döglõs....boros - diós ...mozi


a mûfajában egy tízes
M E 2013 márc. 01. - 01:28:43 Előzmény monika83
a youtube-on láttam, de már nincs fönt...
Edmond Dantes 2013 febr. 22. - 10:32:43
pardon, javítok: a Spoiler-részben "megy" szó törölve.
Edmond Dantes 2013 febr. 22. - 10:30:02
A film és befejezése is rendben van. Az élet megy tovább. Jó, hogy itt így megy tovább.

***SPOILER***A két fõhõs életútja megy szétvált. Külön-külön haladnak a maguk útján. Ez így van rendjén. 37 éves nõ gyereket szeretne. Igaza van, joga van. Sok ideje viszont erre már nincs. 23 éves fiúka még teljesen éretlen az apa- és családfõ szerepére. Idióta haverjával jól elökörködnek még egy darabig. Madarat tolláról...Plusz most indul a festõkarrierje. Majd kialakul az élete. Késõbb. Mással. Jó alapozás (érzelmek, szex területén) Umával megvolt.
***SPOILER VÉGE***

Érdekelne: csak nekem volt teljesen fals Meryl Streep játéka és hangja? Igen kedves színésznõm, de itt nekem inkább egy rosszul játszó transzvesztita-nõimitátorra hajazott. Rossz paróka, túl hangsúlyos okuláré, pantomimszerû arc- és kézjáték...mint egy dupla csavaros Tootsie, férfi nõnek öltözve, egy (ál)nõi Dustin Hoffmann. Kár.
10/10
Kárpáti Éva 2013 febr. 21. - 13:45:31 10/10
Hú, én már vagy ötödször láttam ezt a filmet (egyik kedvencem, akárhányszor adják, megnézem). Szóval...
SPOILER!
A fiú kibékül a liftnél a lánnyal és újra együtt vannak, amikor is a fiú gyereket akar csinálni a lánynak. De õ azt mondja a fiúnak, hogy pont azért nem akarja, mert szereti, tehát nem akarja a fiú életét tönkre tenni. Utána már az a jelenet van, hogy eltelt egy év, a fiú a barátjával kijön az étterembõl, tehát csak ebbõl sejthetjük, hogy praktikus okokból szakítottak, bár a szerelem nem múlt el. Amikor visszamegy a sapkájáért az étterembe és meglátja a lányt, újra összeszorul a szive, visszanéz az ajtón keresztül rá, a lány észreveszi, tekintetükkel végleg búcsút vesznek egymástól. A fiú elfordul és érzi, hogy felnõtt lett és ahogy a mamája mondta: szerelmes leszel, okulsz belõle és tovább mész.
vpeti73 2013 febr. 20. - 23:45:53
**********SPOILER**********

Nem néztem rendesen a végét, mert közben kapcsolgattam egy kicsikét.

A végén akkor miért is szakítottak? Hiszen már úgy volt, hogy összejönnek, majd kiderült a modellel való félrelépés, de utána megint együtt voltak. Akkor ott miért is nem folytatódott a kapcsolat?

Na meg ha nem akarta a végén a kapcsolatot, akkor miért nézegettett be. Azt hittem, észrveszi a csaj, és kijön.

**********SPOILER vége**********
anbra 2013 febr. 20. - 22:23:06
Képzeld, van úgy, hogy még ennyire sem látszik a korkülönbség. Genetika és életmód...
fáklyás menet 2013 febr. 20. - 21:57:38 Előzmény felicia68
Nem érted, a színászek között 7 év a korkülönbség, a történet szereplõi között duplája, 14, erre írtam, hogy ha már ezeket a színészeket választották, és ragaszkodtak a történet 14 éves korkülönbségéhez, akkor dolgozhattak volna erõsebben is a maszkmeseterek, hogy tényleg látsszon is az a korkülönbség a filmben, a 14 év.
Edmond Dantes 2013 febr. 20. - 17:31:24
Nem maradt le egy "i" betû a nickbõl?Merthogy ötödik elemi-szintû a komment...nálunk.Odaát már az se. A film meg jó volt és az is maradt.
Összes hozzászólás