Első gyilkosság

Bakancslistához adom
First Kill
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, 97 perc, 2017

Értékelés:

45 szavazatból
Szerinted?

Ebben a filmben Bruce Willis egy olyan rendőrfőnököt alakít, akinek záros határidőn belül kell megoldania egy emberrablási ügyet. Apa és fia egy erdei vadászat során szemtanúja lesz egy férfi lelövésének. Sietve hazaviszik magukhoz az áldozatot, hogy ellássák a sérülését, ám az események váratlan fordulatot vesznek. A lelőtt férfiról kiderül, hogy bankrabló, és hogy a legutóbbi zsákmánya egy elzárt szekrényben hever. Hogy megszerezze hozzá a kulcsot, túszul ejti a fiút.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
yolo jan. 14. 01:50:57 Előzmény Nótárius
menj haza és főzess anyáddal kis köcsög !
offtopic
Nótárius 2021 júl. 28. - 02:16:32 Előzmény -Vídia-
"unalom nincs, csak unalmas ember van.."?!?
Ez a kijelentés sem személyiség-lélektanilag, de még csak logikailag sem helytálló.

Természetesen van unalom; sőt, lehetséges kiváltó okainak és helyzeteinek sokfélesége, időtényezője, valamint szubjektív megélése, irányulása és monotóniatűrése; személyes alkat- és lelkiállapot-beli, továbbá számos egyéb körülményei által meghatározott változatosságú lehet.
"Csak unalmas ember" pedig nincs, mivel ez az összes konkrét esetben erősen megkérdőjelezhető minősítés, mindössze a valaki(k)re lekezelően rátulajdonított szubjektív ítéletek egyike lehet.
Tovább nem részletezve is nyilvánvaló, hogy amíg létezhet nagyon ingerszegény, monoton, kevéssé sem érdekes helyzet, vagy bármely egyéb minősítési tárgy; addig, ha csak egy elsuhanó érzet erejéig is, bármikor teljes joggal benézhet az ablakon az unalom.
Viszont az, hogy ezt ki hogyan kezeli, az már valóban személyiségfüggő.

Egyébként az "unatkoztok" ige jelentéstartalma, kommunikációs iránya és szerepe, a szófaji eltéréseiken túl és a szótő azonossága ellenére sem mosható/keverhető egybe az "unalom" és az "unalmas" szavak jelentésével.
Tehát, például a "csak ha nagyon unatkoztok" feltételes vélelemre mondatértelmileg sem adekvát válasz, hogy "unalom nincs".
-Vídia- 2020 nov. 16. - 17:05:09 Előzmény bundi8
"Nagyon gyenge, nem ajánlott csak ha nagyon unatkoztok."
az milyen?
unalom nincs, csak unalmas ember van..
5/10
Ildikó Nóra 2020 okt. 17. - 16:28:06 5/10
Hayden C. miatt néztem meg a filmet, közepes, néha unalmas, egyszer megnézhető. Furcsa, rossz volt, hogy nem Dörner György volt Bruce W. magyar hangja. (Szeretem Kőszegi Ákos hangját, de nem illet Bruce W -hez.)
7/10
nefefe 2020 szept. 11. - 23:14:20 7/10
Az első gondolatom az volt, hogy jó ötlet-e egy 10 éves fiúnak kezébe komoly fegyvert adni? Bár az USA-ban nagy kultusza van a fegyverviselésnek. Na meg a következmények, amik ezzel járnak. Diákok lövöldöznek iskolákban, utcai lövöldözések, értelmetlen halálesetek. De úgy látszik, ők nem tanulnak.
--- SPOILER ---
Az, hogy a jószándékú rabló majdnem a fiaként tanítgatja túszát, és még sok okosságot is mond neki, talán nem is annyira meglepő. Magát az alaphelyzetet és hasonló történetet már biztos több filmben is láthattuk. Korrupt zsaruk és a pénz. Az, hogy egy kisváros rendőreinek nagy része korrupt, talán nem meglepő. Az, hogy Bruce Willist is ilyen szerepben látjuk, az már igen. Nagy lépés John McClane után.
A végére még el tudtam volna képzelni egy iskolai jelenetet, amiben a srác hasznosítja Levi tanácsait.
Ja, és nem Bruce Willis a főszereplő! Inkább Will, Levi és a fiú.

Én az IMDb-s 5-ös értékelés és a sok negatív komment után kicsit félve néztem meg, de kellemesen csalódtam. Szerintem a film egész jóra sikeredett - bár volt benne néhány logikátlan megvalósítás -,
nem unalmas, mindenképpen ajánlható.
3/10
Gladyator 2019 jan. 02. - 00:58:48 3/10
A film 4/5-e pocsék, esetleg a végén már nézhető irányba kezd menni, de addigra a kedvem is elment az egésztől..
A bűnrossz szinkronhagok is tovább tépázzák az amúgy sem kasszasiker előadást.
Tipikus példája annak, hogy igenis el lehet b@szni egy filmet minden idők egyik legjobb akcióhősével is..
Rengeteg filmben játszott, de ez kétségtelenül és toronymagasan a mélypont.
3,5 pont
5/10
King Diamond 2018 dec. 23. - 21:13:48 5/10
Hát igen, hasonló véleményem van nekem is, mint az előttem szólóknak. Bár, a szar jelzőt nem feltétlen használnám a filmre, inkább az unalmaska, 112 egy tucat és társai jobban illenek rá. Ettől függetlenül, nem ez volt az első és nem is az utolsó ilyen jellegű film, amit megnéztem. Mert egyszer azért megnézhető. Arra ott van két híres(ebb) színész, Bruce Willis és Hayden Christensen. A tájak, helyszínek szépek, főleg, miután elmennek az erdőbe. Olyan nagyon pörgősnek, akciódúsnak nem mondanám, izgalmasnak, feszültséggel telinek sem. A történet szépen csordogál a maga ütemében és a végére tartogat(na) csavart, aki még nem látott elég ilyen jellegű filmet, annak mindenképp. Bruce Willis is megöregedett, vagy kiöregedett, ez talán jobb szó, és Kőszegi Ákos hangja tényleg nem illett hozzá, ahogy nézem az ISzDb-n, most szinkronizálja először Kőszegi, gondolom Dörner György nem ért rá.
Egy egyszer nézhető, közepes akcióthriller, aminél Bruce Willisnek vannak sokkal, de sokkal jobb filmjei is. Ja igen, a filmben magyar címnek Első gyilkosság hangzik el (mily meglepő).
5/10
3/10
Warthog82 2018 nov. 24. - 10:06:22 3/10
Rég nem láttuk a méltán elfeledett Christensent.De a rendezőnek biztos tetszett a játéka mert mêg azt is lelassitotta ahogy az erdôben futás közben ugrik egyet.Willisnek nem áll jól Kőszegi Ákos szinkronja.A film meg szar.
2/10
bundi8 2018 nov. 23. - 10:50:14 2/10
Nagyon gyenge, nem ajánlott csak ha nagyon unatkoztok.
3/10
stupek2 2018 nov. 11. - 10:53:03 3/10
spoiler
egy apa elviszi gyilkolni a fiat ( Már ez nem tetszett) majd a haszon reményében minden normális lehetőséget elszalaszt, és hagyja a fiat elrabolni. MAjd magánakcióba kezd. Logikátlan cselekmények sorozata. Szar film.
4/10
pihes 2018 okt. 29. - 07:10:11 4/10
Ez egy középszint, és nagyon túloztam!
Csak BW miatt a középszint, de már ő sem a régi!

4/10
2/10
gyurmaca 2018 okt. 28. - 12:46:16 2/10
ZS kategória
6/10
idõjós1010 2018 okt. 25. - 19:23:36 6/10
Újszerű, ámde picike sztori. Összességében egészen jó kis laza akciófilmecske estére. De semmi extra.
Belmont 2017 aug. 27. - 12:25:55
Egynek elment. Ha nem "brúszviliszes\", meg kicsit kevesebb pénz van rá, akkor kiköpött ZS-kategória: "tipikusamerikaicsalád\", "sötétcsaládimúlt\", nyálasság, sablonos dráma, filléres tanmesék hegedûszóra, és persze legvégül hepiend, ami szerint még egy gyerek se lesz totál idegroncs és borítékolt pszichopata az átéltek hatására.

Ttulajdonképpen a fönt belinkelt 2 perces trailer el is mesélte az egész filmet.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu