Elsőszámú közellenség

Bakancslistához adom
Public Enemies
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 95 perc, 1996

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Egy legendás nő és fiai, akik úgy szereztek vagyont, hogy elvették a másét: a Barker család a húszas évek Amerikájában a leghírhedtebb gengszterek közé tartozott. A rendőrség és az FBI vadászott rájuk, de amíg a család összetartott, sebezhetetlenek voltak. Vezetőjük, Barker "Mama" rendkívüli asszony volt, akit a sors tett keménnyé és kegyetlenné. Fiait arra nevelte, hogy a saját törvényeik szerint éljenek, és csak az ő hatalmát ismerjék el maguk fölött. Meg is tett ezért mindent - és ez lett a veszte, mert a fiai számára szerzett asszonyok vezettek a család bukásához.

Stáblista:

Szereplők

Arthur Dunlop
Kate "Ma" Barker
Amaryllis
Melvin Purvis
Alvin Karpis
Kate Clarke, ifjon
Mr. Clarke

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
ozzy11 2014 nov. 11. - 21:41:40 Előzmény kgabor45
Egybe kell írni.

Egy egyszerû tõszámnévnek (ill. a sok, több, fél számnévnek), valamint egy -i, -ú, -û, -jú, -jû, -s, -nyi képzõs egyszerû melléknévnek a kapcsolatát egybeírjuk: harmincnapi, kilenchavi, háromlábú, ötágú, hétfejû, kétzónájú, kétpetéjû, sokmilliós, négyoldalas, húszfõnyi stb. De számjegyekkel írva: 9 havi, 20 fõnyi stb. – Ha azonban akár a melléknév, akár a számnév, akár mind a kettõ összetett szó, a kapcsolat számnévi tagját különírjuk a melléknévi tagtól: hat vegyértékû, egy szótagos, negyven négyszögöles, száz hektoliternyi; tizenkét emeletes, huszonnégy tagú, negyvennyolc órás, száztizenhat napi; hetvenöt centiméteres, ötvenhét másodpercnyi; stb. számjegyekkel írva is: 40 köbcentiméteres, 116 napi stb. [Vö. 117. a), c)]

Jól érezni, ahol számról van szó, darabról, ilyesmi, ott külön van.
kgabor45 2013 jún. 13. - 13:51:08
Elsõ számú. Külön kell írni, kedves Port.hu.
erroris 2009 febr. 05. - 11:50:27 Előzmény CsengoZoli
Nekem nagyon tetszett!Érdekes képet alkot az anya-fiú viszonyról és ahogyan ez kihat a késõbbi életükre,esetleges párválasztásukra!Igazából nem tudom eldönteni,hogy jó e az ilyesfajta anyai törõdés vagy sem!A lényeg az,hogy remek film és ajánlom!
8/10
CsengoZoli 2008 nov. 27. - 14:12:36 8/10
Egész jó kis film!
Abszolute nézhetõ. :)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu