Eltolt határok, kitoloncolt népek

Bakancslistához adom
6 éven aluliak számára nem ajánlott magyar dokumentumfilm sorozat, 30 perc, 2003

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Kerekasztal-beszélgetés a II. Világháború időszakában végbemenő és véghezvitt célirányos népességmozgatásokról.
FEA2 FEA2

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Edmond Dantes 2015 júl. 12. - 15:56:34
Na persze. A következõ jelentõs magyarországi idegenrendészeti akció pediglen, hogy az itteni leírást idézzem: "a II. Világháború idõszakában végbemenõ és véghezvitt célirányos népességmozgatás" volt, ugyebár? Melyik az? Segítek: kezdõnap 1944. április 16. Igen, az. Avagy a fõbb "szerepekben" Magyarország (Gábriel) és Németország (a Sas).
LajtaJ 2015 júl. 11. - 10:54:37 Előzmény Edmond Dantes
Elnézést az István, Sándor tévedésért, valóban figyelmetlen voltam (Ungváry Krisztiánról már nincs ilyen maradéktalan tiszta véleményem, mint Szakály Sándorról).

Ez persze semmit sem változtat a Karsai család szélsõséges magyargyûlöletérõl, akik minden lehetséges alkalmat megragadnak, hogy belerúgjanak abba a nemzetbe, amely annak idején befogadta az õseiket, boldogulási lehetõséget, biztonságot nyújtott annak idején az õseiknek.

Ami Kamenyec-Podolszkot illeti az annak idején valóban egy idegenrendészeti akció volt, amelybe annak idején senki sem gondolt bele semmi többet (még Karsai et. akkori õsei sem), mint ami akkor volt. Ezek a személyek ugyanis állampolgársággal, személyi okmányokkal nem rendelkezõ (ma úgy mondanánk, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelentõ személyek) idegenek voltak, akiknek a Magyarországon való tartózkodása már korábban is rendezetlen, problémás volt. Az ilyen jellegû kiutasítási eljárások abban az idõben és korban Európa minden országában (pl. Svájc) hasonlóképpen történt és zajlottak, Magyarország semmilyen módon sem járt el tõlük eltérõ, vagy rosszabb módon.
Edmond Dantes 2015 júl. 10. - 09:11:23
Köszönet az elõttem hozzászólónak, mert felkeltette az érdeklõdésemet a sorozat iránt. Író-szerkesztõnek ugyan Szakály István van feltüntetve és n e m Sz. Sándor, de hát ugye az csaknem ugyanaz és kicsire nem nézünk... Ungváry Krisztián (mûsorvezetõ) személye és munkássága mindenesetre garancia a normális, értsd tárgyilagos történészi szemléletû megközelítésre...remélhetõleg nem fogunk a "kitoloncolt népek" szakaszban például "idegenrendészeti eljárásról" hallani: vö. Szakály Sándor állásfoglalása a kamenyec-podolszkijhoz vezetõ sajnálatos eseményekrõl.
LajtaJ 2015 júl. 10. - 03:46:17
Nagy reményekkel kezdetm el nézni ezt a sorozsatot, de a harmadik részt megnézve törölnöm kell minden korábbi pozitív véleményemet a mûsorról.

A szélsõségesen magyargyûlölõ Karsai László "történész" (akinek már az apja - Karsai Elek - is fõleg a féktelen magyargyûlöletérõl volt közismert) fröcskölõdései minden illúziómat lerombolta errõl a filmrõl.

Ha a mûsor szerkesztõit megnézzük, szerepel köztük Szakály Sándor történész is, akinek a gondolatait mindig érdemes meghallgatni, a könyveibõl sokat lehet tanulni. Nos ez a Szakály Sándor történész júindulattal hívhatta meg ebbe a mûsorba Karsai Lászlót. Ezt az akkori gesztust azóta Karsai elvtárs többszörösen is gorombán viszonozta, folyamatosan gyalázza Szakály Sándort. Éppen ma délután hallgattam Bolgár elvtárs mûsorát az ismert magyargyûlölõ rádióban, amely adásban Karsai elvtárs ismét gyomorforgató, alpári stílusban gyalázta azt a Szakály Sándort, akinek egyébként a cipõje sarkáig sem ér fel.
LajtaJ 2015 júl. 02. - 17:22:10
Ha valaki felvette az elsõ epizódot, akkor nagy köszönettel venném, ha feltöltené valamilyen közös tárhelyre.
Köszönet elõre is!
LajtaJ 2015 júl. 01. - 01:02:49
Az MTV3 ismét mûsorára tûzte ezt a sorozatot.
Mivel az elsõ részrõl lemaradtam, ezért érdeklõdöm, hogy hol lehetne ismét megtekinteni azt (a NAVA honlapján csak ún. "korlátozott" jellegû hozzáférés engedélyezett)?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu