Elveszett generáció

Bakancslistához adom
Christiane F
NSZK életrajzi dráma, 124 perc, 1981

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

A tinédzser korú, hamvas Christiane Berlin külvárosában él anyjával, húgával meg a macskájával, de már elege van az egészből. Egyetlen vágya, hogy bejusson a Soundba, Európa legmodernebb diszkójába. Itt azután a nagy élmény helyett a züllés, a kallódó és "belőtt" fiatalok társasága várja. Detlevtől megkapja az első slukkot, s azután nincs megállás Christiane számára sem...

A 80-as évek kultuszfilmjének alkotói megrázó, drámai erővel mutatják be azt a mikrovilágot, ahol a "szer" az úr, s ahova beférkőzött korunk réme, a "hernyó".

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
frenchbullie 2017 márc. 31. - 19:52:52
Nagyon régen olvastam, folytatásokban a Rakéta regényújságban a Christiane F.: A végállomás gyermekei-t. Az írás szomorú, sokkoló, a film...


Spoiler

Attól tartok, inkább gusztustalan jelenetekre van kiélezve. "Filmszerû" lett, számomra valamiképp nem jött át az az érzés, ami olvasáskor, hogy "jaj, ez tényleg valóság, és mennyire megrázó":-( Pl. a regényben sokkal összetettebb okok miatt próbálta ki a drogot, nem "csak" annyi, hogy bulihelyen megkínálták.
A legszomorúbb, hogy van folytatása a regénynek, Christiane F második élete, melybõl kiderül, hogy Christiane azóta sem tudott véglegesen megszabadulni a kábítószer függõségtõl:-(
Vegangel 2017 márc. 29. - 09:32:43
A könyvhöz képest a film sehol sincs. Az meg tényleg marhajó lenne, ha nem lennének ilyen ferdítések a filmek leírásaiban, mint amilyen itt is elõfordul. A srác Detlef, nem Detlev (Németországban van, német írásmód szerint használja a nevét, nem lengyel). És nem tõle kapja az "elsõ slukkot". Semmibõl sem tõle kapja - széles a skála, mit kivel póbált ki elõször a lány, de egyiket se ezzel a sráccal. Ha az elsõ "slukk" a heroinra vonatkozik a leírásban - hiszen a film is lényegében a heroinfüggõségére van kihegyezve, nem az oda vezetõ útra, annak stációira -, akkor a "slukk" kifejezés sem igazán stimmel, de ez a kisebbik gond. Detleftõl nemhogy nem kapja meg, hanem Detlef még ki is van akadva az elsõ adagja után, hogy mibe mászott bele a kislány. Óvná tõle, amikor õ már nyakig benne van, és talán sejti is, hogy ez nem kis sz.r, amibe belemászott, hanem jó nagy, akkora, amibe bele is fulladhat. Aki a film leírását készítette, a könyvet garantáltan nem olvasta, de még a filmet se látta, különben nem így nézne ki a leírás. :(
8/10
minnavonbarhelm 2014 máj. 28. - 10:48:25 8/10
én is a könyvet olvastam elõször, eredeti nyelven, három nap alatt - nem bírtam letenni, annyira letaglózott a történet. úgy gondolom, ezt a könyvet mindenkinek el kellene olvasnia, legalábbis én azóta más szemmel nézem a világot és úgy érzem, lelkileg is gazdagabbá tett... a film a könyv után kicsit csalódást okozott a színészi teljesítmény miatt, (a fõszereplõt alakító lány minden mondatot kb. ugyanazzal a hisztérikus hangsúllyal mond...), de ezt is eredetiben néztem meg, úgyhogy nem tudom, milyen magyarul. nekem Berlin miatt is érdekes volt a film, látni, milyen volt 30 évvel ezelõtt a város, az emberek, stb. összeségében ajánlom a filmet, DE elõbb mindenki olvassa el a könyvet, ha van rá alkalma.
lotto 2013 ápr. 12. - 17:20:20 Előzmény nyenye
Na azért a Candy vagy a Rekviem egy álomért simán túltesz ezen a filmen!
Azért is mert 2-3évtized van az említettek és a Christiane között. DE azt kell mondjam hogy '81-es drog témás movienak ez tényleg nagyon jól sikerült, ez kétségtelen, de nem minden momentuma hiteles!!
..Ez így megy...a kis hamvas tini csaj belefut a cuccba egy olyan srácon keresztül akit szeret és alapvetõen a csíkok húzogatásából intravénás dolog lesz, fõleg ha heroinról van szó.
nikoletta793 2013 márc. 15. - 18:29:35 Előzmény Ricky001
mondhatom egyenesen sokkolo volt. engem mindig is elremisztett ez a vilag de ha lehetosegem van tobbet megtudni rola akkor megteszem. egy szavam sem lehet a filmre igazan jol bemutatta mit jelent fuggonek lenni. gratula az alkotoknak. akik szeretnenek elretteni azoknak szivbol ajanlom!
Ricky001 2011 júl. 17. - 14:35:34 Előzmény nyenye
Szerinte a könyvhöz képest a film borzalmas. Rengeteg fontos momentuma van a könyvnek, amit a filmben nem tudtak megjeleníteni - idõhiány miatt sem - de ettõl az egész hangulata más lett. Én annyira bekattantam anno a könyvtõl, hogy rögtön elindultam Berlinbe, hogy megnézzem a helyszíneket :)
10/10
nyenye 2009 aug. 24. - 22:29:09 10/10
Mindenkinek ajánlani tudom akinek bejött a Rekviem egy álomért vagy Candy címû filmek de szerintem ez még azokon is bõven túl tesz!!!
A legkeményebb Drogos film amit életemben láttam persze az is sokat nyom latban,hogy ez megtörtént események alapján készült a végén a stáblistánál kiírják a valós személyeknek a születésüktõl-halálukig eltelt idõszakát.Valami iszonyat élethûen ábrázolja az akkori NSZK-s lakótelepek sivár világát!Az ember néha már-már úgy érzi dokumentum filmet néz.Ez az a film amit ha miután megnéz az ember egy életre eldönti,hogy belekóstoljon-e a kemény drogokba.
10/10 -es alkotás nagyon profi gyerekszínészekkel!!!

Azt nem értem amúgy mit keres még egyszer fent a PORT.hu-n ez a film ráadásul helytelen címmel.Az eredet címe a filmnek: Christiane F. - Mi, gyerekek az állatkerti megállónál
Hogy én mit kutattam ez a film után.TV-be 3x láttam annak idején de sosem az elejétõl...kb 2 hónapja szereztem meg nagy nehezen.
Charmmy 2008 máj. 18. - 11:33:26
ez egy nagyon jó film. sokkoló és durva, de szerintem minden iskolában le kéne vetíteteni.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu