Emberek az embertelenségben - Két hazát adott végzetünk?

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokumentumfilm, 52 perc, 2016

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A II. Világháborút lezáró győzelem napja, csak a győzteseknek hozta meg a nyugalmat. Még tízmilliók számára folytatódott a rettegés, a törvényen kívüliség állapota. Sokan voltak, akikre jogos felelősségre vonás várt, de a túlnyomó többséget csupán kollektív bűnösség elve alapján telepítették ki, elsősorban azért, hogy a vagyonukat megszerezzék.1948 végén két vasúti szerelvény indult el a felvidéki Udvard vasútállomásáról. Az egyik a Tolna megyei Bonyhád és Kakasd, a másik Szarvas, Pitvaros, Tótkomlós felé. Kitelepített magyar családok utaztak a vonaton, akiknek egy hetük volt, hogy ingóságaikat összeszedjék és bevagonírozzák. A Tolnába tartó vonathoz csatolták az Istenes család vagonját, a szarvasihoz Lelkeséket. Mindkét családban volt két kisfiú. Istenes László és Lelkes Lajos, akik távoli rokonok is voltak, de csak évtizedek múlva találkoztak ismét. Mindketten tartalmas életpályát futottak be, sikereseknek tekinthetők. A film a két család történetét idézi fel.
Készült a Magyar Média Mecenatúra támogatásával

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu