Embervadászok

Bakancslistához adom
Made Men
amerikai akciófilm, 87 perc, 1999

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Ügyes trükkel tizenkétmillió dollárt lopott el Chicago legkeményebb bandavezérétől Bill, az egykori gengszter. Az FBI tanúvédelmi programját élvező tolvaj számára hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy menekülnie kell Skipper emberei elől, akik a pénzért jöttek. Szerencséjére a pénzbehajtók összetűzésbe kerülnek a helyi seriffel, és kegyetlen leszámolás kezdődik. Billnek a nagy mészárlásban rá kell jönnie, hogy nem bízhat másban csak a saját hazugságaiban és egykori társában, akit a többiekkel együtt az ellopott pénzért küldtek.
Forgalmazó: Mirax

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Miki1900 2008 júl. 19. - 12:29:20 3/10
Ez egy buta akciófilm.
az akciójelenetek olyanok, mintha egy B kategóriás filmbe szerepelnének. nem fogom újranézni.
az biztos.
de láttam már rosszabb filmet is.
balee 2007 dec. 14. - 19:50:18
Nagyon tetszett a film, hamar a szívembe lopta magát. A stáb nagyot alkotott.
A szinészek játéka elismerést érdemel, a rendezõ, az operatõr és a forgatókönyvíró szintén alaposan megdolgozott a gázsijáért.

A filmnek sajátos hangulata van, szinte oszcillál ahogy a föszereplõ és környezete körül forr a levegõ, melyet remek efektek, gyönyörû képi sík és ezzel harmonizáló hanghatások tesznek nagyon emberközelivé.

Bár a fõszereplõ karakterét mesterien megformáló James Belushi nem tartozik kedvenc színészeim közé, számos alkalmat biztosított a közönség számára hogy az olcsó ripacs sztereotípiájában megerõsítse, ezúttal hatalmasat alkotott.

A film tele van váratlan, már szinte Rejtõ Jenõi jellegû fordulatokkal, melyek miatt a gengszetrfilmek sablonosságnak még a nyomát sem lehet felfedezni és mindez némi fekete humorral átszõve.

Nyugodt szívvel merem ajánlani bárkinek. Az akcófilm jelzõ talán a dinamizmusa miatt illik jobban erre a filmre, mintsem a röppályára állított ólom nettó tömege miatt.

Jó mókát mindenkinek!