Emilie Richards: Éden a világvégén

Bakancslistához adom
Das Paradies am Ende der Welt / Paradise at the End of the World
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-új-zélandi filmdráma, 89 perc, 2009

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Julia Whitman és lánya, Jody elmenekülnek a férj és apa erőszakossága elől a világvégi paradicsomba. Julia Új-Zélandon megismeri Matthey Haley-t, és belső ellenállása ellenére beleszeret. A múlt árnyai azonban nem engedik felejteni. A szigeten felbukkan Julia volt férje, Charles, aki felesége és lánya nyomában van. Emilie Richards 10 epizódból álló sorozatának 2 filmje.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2020 júl. 09. - 13:41:20 10/10
Emilie Richards (1948-)

Emilie Richards amerikai írónő, Bethesdában, Maryland államban született majd később St. Petersburgba, Floridába költöztek.
Emilie Richards családpszichológiát és családterapeuta képzést szerez. Férje, Michael, unitárius lelkipásztor. Három saját fiuk és egy Indiából örökbe fogadott kislányuk van.

Az USA-ban több helyen is éltek, Floridában, Louisianában, Kaliforniában, Arkansas-ban, Ohioban és Pennsylvaniában. Végül 2007-ben Arlingtonban telepszenek le. Akkor kezd írni, amikor megszületik a fiuk, Brendan.

Családpszichológiai tanulmányait megjeleníti a történeteiben is, lenyűgözi, miképp is lehet egy családot a felmerülő konfliktusok ellenére is egyben tartani.

Emilie a családjával többször is költözni kényszerül, mivel a férje lelkész és többször áthelyezik. Számára minden egyes új helyszín a regényei színhelyébe beleszőtt új történetet is jelent, és meg van győződve arról, hogy a leghétköznapibb történet is őt egy-egy romantikus sztori megírására inspirálhatja. Időközben a fiai és az adoptált lányuk felnőttek lettek és már három unokával is gazdagították a családot.
Novelláiból regényeiből a ZDF 2009-2011 között 10 epizódot jelentő sorozatot készített. Ezeket a történeteket az egyéves ausztráliai tartózkodásuk ihlette.
10/10
grosz_i 2020 júl. 09. - 12:13:11 10/10
Emilie Richards - Richards - Éden a világ végén (2009) - (Das Paradies am Ende der Welt - 2. epizód)

Julia Whitman elutazik a lányával, Jodyval akár a világ végére is, hogy megszabaduljon az erőszakos, zsarnok férjétől, Charlestól, akivel nagyon rossz házasságban él Seattle-ben.
Új-Zélandon a szakképzett tengerészbiológus új életet szeretne kezdeni. Nagy-nagy örömére rögtön, az új hazájukba való megérkezésük után -, a Dunedini Tengerbiológiai Centrumban állásajánlatot kap. Ott főként a kihalás veszéllyel fenyegetett sárgaszemű pingvinek életét, életkörülményeit vizsgálják.

Julia rögtön, a megérkezése utáni első napon találkozik Matthew Haleyvel, és az első találkozásuk szinte bárminek nevezhető, csak éppen nem barátságosnak. Mások elbűvölése nem tartozik ugyanis Matthew legjellemzőbb tulajdonságai közé. A ranger a közelben fekvő Vadasparkban dolgozik, és hatékonyan segít a pingvinek védelmezésében. Julia hamarosan rájön, mi is az oka a férfi rideg, elutasító magatartásának; Matthew három évvel ezelőtt elveszítette egy vitorlásbaleset során a feleségét és a fiát. Azóta a férfit folyton kétségek gyötrik, és saját magának a hibáztatja a tragédiáért.

Julia beletemetkezik a munkájába, és megpróbál teljes egészében a választott hazájában kibontakozó új életére koncentrálni. Minden érzelmi megnyilvánulásának ellenállva, Julia és Matthew egyre inkább kölcsönös vonzódást érez egymás iránt, de Julia nem biztos magában: képes lenne-e egy új férfit beengedni az életébe. Matthew is Julia és Jody révén túl gyakran gondol, és emlékezik vissza az elveszített családjára.

Csak lassan nyílnak meg egymás számára, időnként a bizalmat nagyfokú bizalmatlanság váltja fel közöttük, de mindez nem tudja megakadályozni, hogy végül is egymásba szeretnek. A múlt árnyékát azonban még nem tudhatják maguk mögött; Julia volt férje Charles egy magándetektív közreműködésével Julia nyomára bukkan és megjelenik Új-Zélandon, hogy a feleségét és a lányát visszavigye Amerikába - bármi áron...
8/10
luci87 2019 jan. 27. - 20:49:32 8/10
Jo kis film,szep tajak,jo tortenet,es happy and...
7/10
Bubus53 2018 okt. 01. - 16:51:01 7/10
Julia Whitman és lánya, Jody elmenekülnek a férj és apa erőszakossága elől a világvégi paradicsomba. Julia Új-Zélandon megismeri Matthey Haley-t, és belső ellenállása ellenére beleszeret. A múlt árnyai azonban nem engedik felejteni. A szigeten felbukkan Julia volt férje, Charles, aki felesége és lánya nyomában van.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu