Emily

Bakancslistához adom
Emily of New Moon
kanadai tévéfilmsorozat, 48 perc, 1998

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A század elején játszódó családi sorozat Lucy Maud Montgomery regényfolyamának feldolgozása. A tündérien bájos kicsi Emily édesanyja, egy viharos éjszakán váratlanul meghal. A pici lányt tanár édesapja dédelgeti és okosan neveli. Hamar észreveszi az Emilyben szunnyadó írói tehetséget, és finoman arra ösztönzi: sokat olvasson és vesse papírra gondolatait. Boldog és gondtalan együttlétüknek egy ostoba baleset vet véget. Édesapja halála után a rokonok meglehetősen tapintatlanul azon civakodnak, hogy ki fogadja magához a kis árvát. A kardinális kérdést sorshúzással döntik el. A választás a kimért és szenvtelen Elizabeth nénire esik, akit a képzeletdús, mély érzésű kislány fenntartással fogad...

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
napraforgó 2014 nov. 13. - 06:00:19
Érdekes ez a történet. Ahogy az árván maradt kislány lassan hozzászokik a megmaradt rokonaihoz, lassanként meg is szereti õket... Láthatjuk, hogy a viszonylag tehetõs családnak is milyen nehéz az élete, mennyit kell dolgozni, kûzdeni a megélhetésért.
Emily a kreatív írói fantázijájával kiszínezi a valóságot és az egyes szereplõknek érdekes fantáziavilágot teremt a valóság sívár nehézségei helyett (Maida Flynn története, a kis Ollie család keresése, Perry Miller meg a nagynénje, aztán meg az anyja szökése, Jimmy meg az áramütés, a váratlan megokosodása, Eve története, aztán Laura néni esküvõje, majd a gyerekvárás és az önálló élete....) Valahogy minden történetben van valami fantasztikum, valami kitaláció, a valóságtól való elrugaszkodás. Hogy Malcolm bácsi és a kelpie sztoriját már ne is említsem... (no meg a lókoponya az egyik õs sírjában...)
A gyermek nyilván nem is tudta volna elviselni a valóságot a fantáziavilág nélkül....
Kíváncsi vagyok, mi lesz a történet vége.
napraforgó 2014 nov. 04. - 10:17:11
Valóban nagyon sötét ez a sorozat. Annyi baj, betegség, nyomor van benne... Pedig legalább a gyerekek élete lehetne gondtalan.
---------
A mai részben volt egy vicces dolog is: állandóan arról beszéltek, hogy le kell szedni a krumplit, mintha az valami fán termõ gyümölcs lenne.
Úgy tûnik, a szinkronizálók közül senki nem hallott még arról, hogy a krumpli a földben terem, azt összel fölszedik és nem le.

Mindeközben a szereplõk a képerenyõn hajladoztak és kosárba gyûjtötték a földbõl kiforgatott burgonyát.
Szóval, ha egyszer is odanéznek, akkor mindezt láthatták volna és nem beszélnek hülyeségeket.
napraforgó 2014 szept. 25. - 07:44:36
Érdekes, hogy ez a sorozat mennyivel sötétebb, nyomasztóbb, mint a Váratlan utazás.
Ott is árván marad egy színes fantáziájú kislány, éppúgy, mint itt. Ott is egy vénkisasszony nagynéni neveli, mint itt. De míg abban a sorozatban a haláleset ellenére Sarah hamar beilleszkedik a King családba és barátokra, játszótársakra talál az unokatestvérei körében, itt csupa szigorú, vagy szomorú felnõtt, meg sérült gyerek veszi körül.
Még a film színei is olyan sötétek, lehangolóak, sötét felhõk, viharos tenger, stb... nem úgy, mint a Váratlan utazásban, ahol mindig süt a nap, napfényes mezõket, kék eget láthatunk. Bájos gyerekszereplõk, tehetséges felnõtt színészek társaságában...

És akkor még nem is említettem L.M. Montgomery harmadik történetébõl készült sorozatot, az Annát (Anne, e-vel...), ahol a harmmadik árva kislány otthonra találását, felnõtté válását követhettük nyomon.
napraforgó 2014 szept. 16. - 09:26:44
Úgy tûnik, hogy a Duna TV-n elmaradnak a délelõtti adások az Országház ülése miatt.
Sajnálom, mert nekem jó volt megnézni a Szelek szárnyán ismétlését (este ütközik a Boston Legal-lal), mint ahogy délután az Emily is a Maricruzzal. Ráadásul nem találom a neten online az Emilyt, csak finnül....
Ha valaki tud magyar nyelvû elérhetõséget, akár szinkronizált, akár felíratos változatban, örülnék neki.
napraforgó 2014 szept. 15. - 14:27:25
Ma délelõtt leadták a 2. részt - A szív viharai - címmel.
Phvega 2014 szept. 15. - 13:47:07 Előzmény napraforgó
Csütörtökön 2 részt adtak le, úgyhogy ma a 3. következik.
napraforgó 2014 szept. 12. - 14:20:35
Nagyon remélem, hogy hétfõn a második részt adják le. Most még van idõ korrigálni.

Habár a héten a Viasat3 egy török sorozat kb. 160-ik részét az eredeti török nyelven adta le a szinkronizált változat helyett. És eszükbe sem jutott sem korrigálni, de még csak elnézést sem kérni... Azért a nézõk nem értenek tömegesen törökül.

Ennyi erõvel akár ki is hagyhatnak egy sorozatból itt-ott egy-egy részt.
szevacica 2014 szept. 12. - 09:41:20
Tegnap véletlenül rábukkantam az elsõ részre és nagyon megörültem neki. Gyorsan elkezdtem kutakodni, hogy hány részes, mi a történet stb. És döbbenten tapasztaltam, hogy eltûnt a 2. rész. Ma kellene lennie, de nincs a mûsorban és hétfõn a port.hu szerint már a 3. rész lesz. T. mûsorszerkesztõk! Hová lett a 2. rész???
10/10
miri98 2014 szept. 11. - 17:04:05 10/10
Azt hiszem, hogy 10 részes.
napraforgó 2014 szept. 11. - 05:14:14
Játszották ezt már nálunk? a cím ismerõs, de a kép nem, és hozzászólások sincsenek még, így semmit nem tudok róla. Valaki tudja, hány részes?