Én, a kém

Bakancslistához adom
I Spy
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akció-vígjáték, 97 perc, 2002

Értékelés:

296 szavazatból
Szerinted?

Alex Scott (Owen Wilson), a titkos ügynökök James Bondja új bevetésre indul. Vissza kell szereznie azt a szuperfegyvert, amelyet egy gátlástalan bűnöző, Arnold Gundars (Malcolm McDowell) lopott el az amerikai kormánytól. A fegyverkereskedő szenvedélyes bokszrajongó, aki egy nagy meccset akar összehozni Budapesten a veretlen Robinson (Eddie Murphy) és a regnáló Európa-bajnok között. Az amerikai elnök megkéri a bokszolót, hogy civilként segítse az ügynököt a fegyver felkutatásában. Scottnak így sikerül bejutnia Gundars budapesti főhadiszállására. Az igazi csatát azonban nem itt, hanem a végtelenül beképzelt és kibírhatatlan öklözővel kell megvívnia.
Bemutató dátuma: 2003. január 30. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
kékibéla jan. 01. 14:00:25
Borzasztó gyenge. Eddie Murphy is csak a Beverly Hill's-i zsaruban volt jó, azóta egyre gagyibb, owen wilson eleve zs kategória... Szóval jobb lett volna, ha máshol forgatták volna.
DeanRain 2019 márc. 02. - 21:23:44
Ritka gyenge alkotás,függetlenül attól,hogy nálunk forgatták és Budapest Budapestként is tűnik fel. Nem kellene minden amerikai stábot és sztárocskát beengedni hozzánk,csak azért ,hogy Magyarország név szerint és Budapest látványosságai is főbb szerepet kaphassanak,mert baromira megalázó egy C kategóriás filmben. A filmben felvonultatott színészek a 2000 évek elején sem olyan sztár kategóriába tartoztak már,akikért kapkodtak a nevesebb amerikai filmesek,rendezők és producerek,nem szólva a nagyobb stúdiókról. Manapság már pláne..E.M. ha forgat is valamit,akkor csak DVD-n adják ki..leszerepelt mar..nem kell senkinek. kb. mint a többi színész is a gárdából. Fammke Jansen max mellekszereplo volt nehany nagyobbacska filmben..de nem nagy szam. Felejtos film..nem is erdemes ra kiterni igazan. Remelem nem ilyen filmeket hoznak csak hozzánk es a kozeljovoben,mert igy csak leszerepelunk. Igy sem fenyes nalunk a filmes szakma.
7/10
sawyerx 2018 márc. 17. - 17:37:18 7/10
Vannak benn PONT ÚGY TÖRTÉNIK-jelenetek, mégis ezerszer jobban tetszik, mint a törpés missön impásziböl-filmek. A poénok is el lettek találva, Eddie Murphy-nek a 80-as évektől jól áll ez a nagyképű pofázós stílus. Owen Wilson pedig inkább játszana ilyen filmekben, mint a gagyi vígjátékaiban...

7/10
robi_69 2018 jan. 24. - 21:07:18
Erõsen közepes film, de egy fárasztó nap után egy-két sör mellett elmegy. Ennél mélyebb elemzést nem ér meg.
5/10
stupek2 2015 dec. 24. - 12:06:54 5/10
Amerika felfedezte Budapestet, azon belül is a Budai várat és a Lánchidat
Szinte csak itt játszódik a film. A szokásos Eddy Murphy nagyzoló beszólásokkal. Inkább vígjáték mint akciófilm. Fõleg a hihetetlen jelenetek miatt. Pld:
Spiler
- ráugrik az autószállító trailerre, de a sofõr nem veszi észre az alagútban lógó embereket.
- Pont egy nyitott sportkocsiba ugranak
- Pont benne van a kulcs
- Pont ott van a trailer leeresztõ távirányító
- Ahhoz, hogy lejöjjön a rámpán, az alsó sort is le kellett volna engedni, itt ez nem történt meg
- A sofõr közben semmit nem vesz észre.
- Ez a traileres jelenet túl hosszú a lánchíd hosszához képest
- Arról nem is beszélek, hogy a kamionos a körforgalomba szembe , nem jobbra, hanem balra kanyarodik.
- a repülõ lezuhanására senki nem reagál semmit, ugyanúgy mozognak ez emberek tovább az utcán, látszik, hogy trükkfelvétel.

Persze vannak a filmben üresjáratok és unalmas részek is, pld a csatornás jelenet mire volt jó?
terranova56 2014 máj. 06. - 10:52:12
Lerobbatják, lelökik a trailerrõl az összes autot, asofõr nem veszi észre és csak megy tovább,
orgyen 2014 máj. 05. - 22:55:47 Előzmény greghouse
Idézet:

"...mert kicsit értek a teológiához.
Még egy példa: akármilyen furcsa, Nazareth városa sohasem létezett, a legõsibb, Márk sem emlékszik rá. Ugyanúgy nem létezett Betúlia, ahol Eszter elcsábította volna Xerxest, más néven Ahasverust, illetve az õ fõvezérét, Holofernészt..."

Valóban CSAK KICSIT értesz a teológiához, mert:
- Holofernész Nabukodonozornak, Asszíria királyának a hadvezére volt, (ne keverd össze a perzsa Xerxessel)
- Holofernészt JUDIT csábította el, nem Eszter (lásd: Judit Könyvét, ill. Vivaldi "Gyõzedelmes Judit" címû ortatóriumát)
- Valóban nem létezett az a Betúlia ahol Eszter elcsábította volna Xerxest, mivel a nevezett helyen Judit "csábított", Eszter nem csábította el Xerxest, hanem a feleségeként megakadályozta hogy a király egyik fõembere Hámán, kiírtsa a zsidó népet (lásd: Eszter Könyvét, ill. Racine drámáját)
- kéretik nem összekeverni Eszter és Judit Könyvét, ill. Perzsiát Asszíriával)
Zahangya 2014 febr. 08. - 12:30:16
Szerintem ez életem egyik legrosszabb filmje amit láttam, pedig már egy jó pár évet lehúztam ezen a bolygón! És ráadásul Magyarországon forgatták? Ezt a szégyenteljes alkotást? Gagyi, össze van csapva, unalmas, hatásvadász, gyenge, enervált, lapos, mûakciófilm. SZAR! Ki kell mondani! Senki ne nézze meg, max elrettentõ példának... 0/10
zazso 2012 aug. 04. - 19:33:35
Ezt a filmet akkor készítették itt,amikor Amerikában éppen lerepülõgépezték a két tornyot. Ezért ez is közrejátszhatott a filmkészítésben. Mellesleg én akkor is megnézem, mert jó érzés amerikai filmet nézni magyar "háttérrel".
kybuck 2012 jún. 30. - 02:48:48
Egy rossznak mondott és láthatóan tényleg rosszul sikerült filmet nem sietek megnézni, az sem zavar, ha soha nem látom, és ez teljesen független attól, hogy történetesen Budapesten forgatták e, vagy nem. Tökmindegy mi a helyszín, ha gyenge a cselekmény. Kár, hogy 2002-ben még nem volt olyan szinte az internetes kritikaírás, mint manapság, mert elolvastam volna azok véleményét errõl a filmrõl, akik nem restek megmondani a véleményüket, akár tetszik nekik egy film, akár nem.
7/10
offtopic
_Freddy_ 2012 jan. 23. - 18:06:51 7/10
A lövöldözõs jelenetek nagyon gyengék. De azért ezt egyszer meg lehet nézni, fõleg azért mert itt forgatták. 10/7
6/10
Ford Mustang 2011 jan. 24. - 18:09:57 6/10
Igazad van, de a pénz miatt is, én úgy gondoltam.
greghouse 2011 jan. 24. - 14:25:02
Bocs, de itt picit tévedsz. Filmes fórumok szerint a bosnyákok elõször nem is adtak forgatási, sõt beutazási engedélyt sem Angelinának, mivelhogy szerintük "negatív színben tüntette volna fel Boszniát".
Magyarország lényegesen drágább (különösen az Andy Wajna által felépített stúdió, a keleti Hollywood, ahol forgatták az egészet), lényegesen, mint Bosznia, vagy akár Románia vagy más ország, talán csak a Csehek drágábbak Prágában. Viszont nálunk világszinvonalúak a kaszkadõrök, és az új Etyeki stúdióban minden mûszaki felszerelés és személyzet is. Drágábbak is vagyunk, de még mindig olcsóbb, mint Los Angeles.
A Bosnyákok politizáltak, aztán fejükhöz kaptak, és három napra beengedték Angelina stábját néhány lepusztult városkép filmezésére, a többi mint Budapest környékén készült, még a háborús jelenetek is.

Ezért mondom, hogy nem igaz, hogy csak a dollár számít, hisz itt drágább volt, de sokkal jobb volt a filmes szolgáltatás és szakembergárda.
De a többi stimmel.
6/10
Ford Mustang 2011 jan. 23. - 23:33:50 6/10 Előzmény greghouse
Hát igen, de tudod miért, a pénz miatt természetesen. Azért látta jónak Angelina, ha itt forgat, mert valószínûleg kevesebb gázsit kellett neki fizetnie mint amennyit a bosnyákok kértek volna.
greghouse 2011 jan. 23. - 22:59:18
Persze, tudni kell, hogy külön veszik fel a külsõ és külön a belsõ jeleneteket, utóbbikat stúdióban.
Amikor a Brangelina páros itt forgatott egy Boszniában játszódó filmet, mindent itt vettek fel amit lehetett, három hónapig, aztán egy hétvégére kimentek Boszniába felvenni "vágóképnek" néhány tényleg bosnyák képet.
Ugyanez volt a Svájcinéger "Vörös Zsaru"-jában, ahol kb. fél napot forgattak Budapesten.
Ez nem baj, mindenütt így csinálják.
A Szarvasvadászt pl. Guatemalában vették fel.
De ahogy valaki mondta a Rambo valamelyikrõl:
"csak azt nem értem, hogy az orosz katonák román egyenruhában miért lengyelül beszélnek..."
6/10
Ford Mustang 2011 jan. 23. - 22:25:16 6/10
Hát én sem tudtam volna jobban.
Persze, hogy megbukott, na meg ezek a Lánchídas jelenetek... áhh nagyon nagy baromság ez a film.
offtopic
gabriella_ 2011 jan. 23. - 22:17:45
Nos:

Érdekes, amiket írsz, Justinianusról és a Bibliáról megvan a magam külön véleménye,viszont: a filmhez ennek már semmi köze, nem biztos, hogy aki a filmrõl szeretne tájékozódni, azt egyben érdekli az én nevem eredete és jelentése is - pláne, hogy gyakorlatlan fórumozóként még csak most fedeztem fel az "offtopic" gombot.. :D
greghouse 2011 jan. 23. - 21:51:41
Az a baj, hogy - legalábbis a nálam levõ neovulgata Biblia szerint - nagyon sok név sokféleképp értelmezhetõ, ugyanis arámi nyelvre hivatkoznak, aminek alig maradt írott változata. Csak a görög, de abból is az ógörög, de az ezer féleképp fordítható.
Ezért van, hogy Isten neve (mely a zsidóknál nem volt kimondható) hol Jahve, hol Eloá, hol valami más, már csak azért is, mert a magánhangzókat nem jelölték.
Namost a görög fordítók úgy fordították ahogy nekik tetszett, de ez hagyján, mindezt Justitianus latinra fordította, így lett Eszter könyve négyféle görög fordításból latin, miközben arameus nincs is.

Most darázsfészekbe nyúltál, mert kicsit értek a teológiához.

Még egy példa: akármilyen furcsa, Nazareth városa sohasem létezett, a legõsibb, Márk sem emlékszik rá. Ugyanúgy nem létezett Betúlia, ahol Eszter elcsábította volna Xerxest, más néven Ahasverust, illetve az õ fõvezérét, Holofernészt.

Ugyanúgy nincs semmiféle nyoma annak, hogy a zsidók tömegesen kivándoroltak volna Egyiptomból, néhány család szökésére van némi írásos bizonyíték, ha annak lehet venni.

Maga az Eszter név sokak szerint "csillag", valójában ez már megint görög fordítás, sokkal régebbi, az ó-perzsa Ashtara név változata, aminek semmi köze a csillaghoz, hûséges nõt jelent.

A Katalin (személyes érintettség is) pedig hol korona, hol tisztaság, hol királynõ címen vagyon magyarázva, görög név eredettel, pedig egyiptomi, és ott a királynõhöz van közelebb.

És a legközelebbi hozzám, a Sándor, az ég világon sehol nem fordul elõ a Bibliában. Kivéve Cleopatra és Nagy Sándor esetét, de arra megint nincs arámi írás, tehát görög (mint ahogy Sándor is görög - ma macedon - volt).

Darázsfészek, Gabriella, szerintem mindenkinek azt jelenti a neve, amiben hisz. Komolyan.
gabriella_ 2011 jan. 23. - 21:39:48
Segítek neked: a Gabriella név jelentése: Isten embere, Isten bajnoka - forr az erotikától! :D
greghouse 2011 jan. 23. - 21:29:13
Jól van na, és bocs. Nem tehetünk mi pasik róla, hogy nekünk a Gabriella név rendkívül erotikus. Nem tudom, miért, most próbálok utána nézni, bibliai eredetû, a Gábor nõi változata, de mivel görög fordítás után került hozzánk, jelenthet csábítót, és harcost egyaránt, még lapozok (konzervatív vagyok, könyvben lapozok, nem neten.)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu