Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni

Bakancslistához adom
Me and Earl and the Dying Girl
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 105 perc, 2015

Értékelés:

115 szavazatból
Szerinted?

Egy sulibeli lánynak leukémiája van, és Greg anyja rákényszeríti a fiát, hogy menjen át beszélgetni a beteghez. A kínos helyzetből különleges, csupa vicc barátság születik.
Bemutató dátuma: 2015. szeptember 24. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
sexykex 2020 júl. 18. - 08:58:42 9/10
Ezek a mai kölykök hihetetlen dolgokat kaptak a kezükbe. Szinte kedvem lenne újjászületni és filmeket gyártani egy mobil és egy laptop segítségével. Ez a Greg fiú egyébként is élethűre formázott normális kamaszgyerek, akit lehet szeretni és én teljesen megkedveltem. Hasonlóan pozitív figura a kislány, aki az emberi sors kiszámíthatatlanságát és igazságtalanságát jelképezi. Ez a film is bizonyíték arra, hogy a kisebb stúdiók és kevésbé ismert művészek lényegesen több értéket állítanak elő, mint az óriások.
10/10
NHzsolt 2018 márc. 19. - 07:08:11 10/10
Megnéztem, gondolatokat, érzéseket ébresztett bennem, azt mondom, érdemes megnézni, végig és egy kicsit nem csak a filmet nézni, hanem bele élni magunkat szerepekbe. Mindjárt mássá válik a film, van mondani valója és ezt jól közli. Nekem tetszett.
fourdogs 2018 márc. 16. - 11:06:35 Előzmény pihes
Lesúlytó(an), gyönge helyesírás.
Xxy92 2018 márc. 12. - 22:23:42
Örülök, hogy végre leadja egy tévécsatorna. Bár a SUPERTV2 helyett inkább az M2-n tudnám elképzelni a tévépremierjét, de nyilván ez is több a semminél - csak a sok reklám lesz kicsit kellemetlen.
10/10
pp13 2016 szept. 08. - 23:21:01 10/10
10/10
8/10
Topicica 2016 aug. 28. - 01:25:05 8/10
Alváshoz indítottam el, és ébren maradtam. Sokszor megmosolyogtatott, és késõbb is maximális hatást ért el. Éreztem az érzéseiket, szerettem õket, és emlékezni fogok rá.
8/10
taki009 2016 aug. 03. - 18:12:42 8/10
Én, a srác és a csaj aki mellette ült szerettük ezt a filmet
Nehezen vettem rá magam, de örülök, hogy sikerült - szerintem erre való a mozi...

Az UFO-k pedig köztünk élnek és még az is lehet hogy õk a hõsök, mert amíg a Vogonokkal aktatologatunk, õk elköszönnek - Viszlát és kösz a halakat!
9/10
beo71 2016 márc. 31. - 16:24:20 9/10
Ez egy beteg film....de, nem a beteg csaj miatt. A srác az, aki annyira ufo, hogy egy másik dimenzióba helyezi magát, csak ne kelljen ebben a világban tengõdnie.
Általában nem bírom az "amerikai luzer" figurára húzott filmeket, mert az ostoba amcsik mindig fullba nyomják a kretént, ami már idegesítõen rossz. Nos, itt nem errõl van szó : a csávó egyáltalán nem olyan luzer, mint aminek gondolnánk és teljesen meg lehet kedvelni, ezáltal a töketlen érzéseit is át lehet élni, sõt lehet nevetni, sírni, csodálkozni és a film végére egy kis hõs lesz belõle, amit mindig jó látni a vásznon.9/10.
5/10
pihes 2016 márc. 04. - 14:55:22 5/10
Lesúlytó(an), rossz film.
10/10
LanyUs 2016 febr. 28. - 13:41:59 10/10
Erõsen túlértékelt film. Kategóriájában messze jobbak vannak ennél. A fõhõsnõ még elmegy, de van a bamba fehér fiú... no meg a story... sajnos nem tudott kitörni az "erõltetett" tini kategóriából. Abszolút nem vicces és valóban csak a legvége nyújt hatást
5/10
Senhora 2016 febr. 25. - 07:59:52 5/10
Picit mûvészfilm jellege volt számomra.
Azt hiszem, hogy a "Csillagainkban a hiba féle rákos történetfeldolgozás" közelebb áll hozzám.
Ennek talán csak a vége volt megható, míg az említett filmen jó párszor könnyeztem.
A fõhõs srác érdekes karakter, a színészek is jók voltak - ennek ellenére közepesre értékelem.
gabiszksz 2016 jan. 24. - 21:51:34
Ennyire meghato filmet sem mostanaban lattam. Nagyon-nagyon jo volt. Nem szoktam a filmekrõl velemenyt irni, de ez megerintett. Utoljara a Borgmanrol irtam velemenyt, mert az szar volt. Ez a Csillagainkban a hibanal sokkal jobb film. Nem olyan mezes-mazas. Hasonlo film meg: Te nem vagy te, Disconnect.
jesusfreak 2016 jan. 23. - 12:07:58
Szenzációs, nagyon-nagyon tetszett! Õszinte humorú, igazi élmény film. Reggelig elnéztem volna, hogyan alakul tovább a szereplõk élete... a fõszereplõ srác õstehetség. A magyar sorozat-színészek tanulhatnának tõle, hogyan lehet (kell!) természetesen viselkedni és játszani a kamera elõtt. Fanyar humor és remek dumák vannak benne! 10/9 pont
8/10
Namegasztán 2015 dec. 04. - 19:00:39 8/10
Megható film, ami mégsem nyálas. (A végén talán, egy kicsit már mintha, de nem zavaróan, csak amennyit a helyzet kíván.)
Nagyon jót tesz az ilyen a filmeknek, ha az írójuk lesz a forgatókönyvíró. Ugyan nagyon meg lett változtatva sok dolog, de kiküszöbölték az a gyakori filmes hibát, hogy elkezdõdik a film az író látásmódjával, aztán átcsap a forgatókönyvíró egész másfajta látásmódjába, és a kettõ üti egymást. De így, hogy a két személy egy, a film koherens, következetes.
Az elsõ fele (vagy több is) egy kicsit el lett rontva, valahogy érezni a snitteket, ahogy a színészek beállnak a kezdéshez és várakoznak a felvételre, aztán elmondják a mondataikat, utána már megint színészek, nem a megjelenített alakok. Ettõl nincs meg a varázs, olyan vontatottnak tûnik a történetfûzés. A végére viszont egész belejöttek a készítõk.
SPOILER! (?)
A forgatás elõtt megnézhettek volna pár kemón átesett embert. Megértem, hogy nem akarták elriasztani a fiatalkorú nézõket a sápadtra sminkeléssel meg a szemöldök eltávolításával, de azért legalább meg kellett volna ritkítani és szõkére festeni a dús és sötét szemöldököt, meg bepúderezni a fejbõrt a látványosan nem kihullott, hanem leborotvált haj helyén. Ez is filmkészítéshez tartozik.

Ja, a cím magyar fordításában azért van "csaj", mert a regényt anno így fordították.
A regényben pedig Greg szlenget használ, rengeteget káromkodik, kissé példaképének tartja Earlt, aki a filmben már-már középosztálybelinek tûnik, pedig eredetileg inkább a gettót képviseli.
perry 2015 okt. 09. - 10:12:09
Nem szokásom ütni és vitát sem akarok generálni, megetted te ezt azzal , hogy érzelmi fogyatékosnak neveztél.
Lesznek emberek akikben ez a film semmit sem mozdított meg és bizonyára lesznek olyanok akik élbõl nem fogják szeretni = szidni fogják. Többször leírtam már mindenikek lehet véleménye és kifejezési módja, stílusa. Kulturált embereknél ez úgy mûködik - akik nem zsigeriek -, hogy érveket sorakoztatnak fel és nem a személyt minõsítenek.
Az elsõ felvetésedre: nézzed vissza a tanárral folytatott poémáját.
2.A másodikat részben magad is megválaszoltad, ismerem az eredeti filmeket így van viszonyítási alapom.
3.Dramaturgiailag, színész vezetésben, dialógusokban = izgalmas
Van saját blogom ott kifejtettem már a gondolataimat errõl a filmrõl, itt csak figyelem felkeltés miatt írtam.
10/10
nagyattilaferenc23@gmail. 2015 okt. 06. - 01:29:59 10/10
különleges
Max & Ricky 2015 szept. 30. - 15:25:10
Abszolút nyitott vagyok bármilyen filmre, a fiatal generációra, legyen az bármilyen is, de ezen a filmen konkrétan elaludtam ott helyben. Pedig nagy várakozással mentem be a jó kritikák miatt. Egyszerûen nem értem mi történt, de majdnem hogy nulla érzelmet váltott ki belõlem a film, a szereplõk. A fõszereplõ fiúban csak akkor láttam életet, amikor az anyjával vitatkozott.a film utolsó 5 perce ha korábban lett volna, az talán segített volna. értem én, hogy miért csak akkor, de kimentem a moziból, jöttek-mentek az autók, és azt az 5 percet is azonnal kifújta a szél a fejembõl. nem tudott megtapadni igazán, mert túl késõn volt.mert az egész. akivel mentem, annak nem volt ennyire negatív véleménye, õ elvolt a filmmel, szóval lehet, hogy nekem nem mûködött az antennám
perry 2015 szept. 14. - 21:35:31
"SPOILER"

Bár a tini filmekkel Dunát lehet rekeszteni az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni kilóg a "tinigimi" vagy disznólkodom tehát tini vagyok" típusú mozik sorából. Emlékeimben Milos Forman Fekete Péter-e rémlik fel, nem csak azért mert mint a fõszereplõ is mondja: "kinek tûnik fel egy tészta képû srác..." inkább azért mert ott is egy tétova kamaszt látunk enyhe szülõi ráhatással irányítva aki csak szeretné a napi rutinját tenni, és akkor tessék bele kényszerítik Rachel világába a lányéba akirõl kiderül, hogy gyógyíthatatlan beteg.
Ettõl a srácnak jól felborul az eddig kialakított kellemes élete, humorosakat mond egy beteg lánynak és egyre közelebb kerül hozzá persze itt van Earl a filozofikus alkatú néger fiatalember Greg barátja akikkel titkon nagy mozi remekeket forgatnak le sajátos feldolgozásban.Közben mint az életben együtt reménykedünk a srácok, hogy Rachel meggyógyult ezt a film egyik pontján meg is ígérik nekünk. Addig pedig jókat nevetünk a történetben látható kisfilmeken, Greg kaméleon "moziján", hogy láthatatlan legyen a gimiben.
A napok pedig egymás után telnek, komoly beszélgetések zajlanak párnákról és egyszer még Hugh Jackman is megszólal mint Rozsomák és jól befenyíti Greget. A történet pedig megy a maga útján mint a film is Greg és Rachel is él napról napra annak ellenére , hogy óvodás koruk óta nem beszéltek egymással amíg a Greg anyuka rá nem parancsolt Gregre.
Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni egy igazán jó dramaturgiával képre alkotott érzelmes és izgalmas film amit majd lehet szidni és szeretni csak közömbös nem lehet vele az ember fia.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu