Erdészház Falkenauban

Bakancslistához adom
Forsthaus Falkenau
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott NSZK-osztrák tévéfilmsorozat, 45 perc, 1989

Értékelés:

39 szavazatból
Szerinted?

Martin Rombach felesége halála után úgy dönt, hogy valóra váltja álmát és megpályáz egy erdész állást a festői Falkenauban. A gyerekei azonban nincsenek elragadtatva az ötlettől. Ráadásul több ellenlábasa is van, akik mindent megtesznek, hogy ne ő kapja meg a munkát.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Martin Rombach
Andrea Rombach
Markus Rombach
'Rica' Rombach
Herta nagyi
'Inge' Rombach
Silva Bernried bárónő
Bernried báró
Vinzenz Bieler
Reiner Müller
Jutta Marquart
Dr. Wolfgang Siegl
Hanna Müller
Konrad 'Konni' Frank
Eric Zurbriggen
Eberhard Rau
Angelika

Hozzászólások

Szerinted?
nikato 2020 júl. 07. - 12:32:01
Vajon az összes évad adásba fog kerülni? Mert ahogy elnézem itt 7-et írnak, pedig 1989-2013-ig ment, vagyis 24 évad van, magyar adók pedig a 13 évadnál hosszabb sorozatokat csak félig adnak sajnos, de akkor kár is elkezdeni.
offtopic
Midnight67 2020 júl. 06. - 18:37:51 Előzmény Frony
Sehogy, ez nem videómegosztó oldal, itt nem tudod megnézni.:(
Frony 2020 júl. 06. - 17:35:16
Megnézném ezt a részt ( 4.5.-dik ) de sajnos nem tudom hogy kell rákattintani.....a film indításához. Vagy ezen az oldalon nem is lehet megnézni??? Lécci írja meg aki tudja... köszi!!
7/10
napraforgó 2020 jún. 29. - 16:52:44 7/10
Itt sem figyelnek a forditásra. Martin Rombach és Silva bárónő már évek óta tegeződtek, de a mai részben Martin magázta a nőt.
1/10
ponca 2018 máj. 22. - 06:41:49 1/10
Legalább ne ezeket az évedokat ismételgetnék állandóan, hanem a többi évadot adnák le!
24 évadból áll a sorozat!
10/10
surildi 2018 máj. 01. - 15:34:24 10/10
Mindig is szerettem - most is szivesen nezem. Kellemes kikapcsolodos sorozat. Koszonom Duna televizio :)
Széles Ágnes 2017 júl. 14. - 15:10:04
https://de.wikipedia.org/wiki/Forsthaus_Falkenau
Ezt találtam az Erdészház Falkenauban c, sorozatról a neten. Az én gépem lefordította,igaz kissé olyan \"gépiesen\", de a lényeg benne van. Sajnos már sok szereplõ meghalt az évek során, fõleg az idõsebb színészek. /Herta nagyi,Vinzenz, polgármester. /
7/10
napraforgó 2017 júl. 14. - 15:07:09 7/10
7/10
napraforgó 2017 júl. 14. - 14:58:17 7/10
Régebben volt egy hasonló idõben készült német sorozat Kisvárosi doktor címmel. Vajon ez ugyanaz, vagy ez egy másik vidéki doktor lesz? sajnos nem találok róla semmit.
Széles Ágnes 2017 júl. 14. - 08:32:29
Az új sorozat is érdekesen indul, az elsõ évad elsõ része után rögtön a tizedik évadot adják.Legalábbis a Port szerint.
Széles Ágnes 2017 júl. 14. - 08:27:46
Tegnap még azt láttam itt a Port-ban,hogy folytatják,de már az új erdész lesz itt, mert a Rombach család elfogad egy Afrikai állást, és elmennek. De ez csak a 17-ik évad után lenne,addig õk itt az erdészék. Most pedig azt látom, hogy a hetedik évad után teljesen befejezik ezt az eredetileg 24 évados sorozatot, és július 21-étõl egy 1987-ben készült szintén német sorozat lesz a helyén. Vidéki doktor címmel. De ez is maratoni hosszúságúnak tûnik. Talán nem vették meg az egész 24 évadot és váltanak.
7/10
napraforgó 2017 júl. 13. - 05:14:51 7/10
Valahogy megmagyarázzák, hogy miért cserélik le a szereplõket? Elköltöztek? Martin nyugdíjba ment? Vagy áthelyezték valahová és vitte a családot?
És az új erdésznek is lesznek kapcsolatai a kastéllyal? Marad a polgármester, meg a favágók? Vagy minden és mindenki új lesz?
Széles Ágnes 2017 júl. 12. - 15:08:32
Július 17-tõl már új évaddal fogják folytatni, és már más szereplõkkel.
Széles Ágnes 2017 jún. 07. - 08:01:05
Ez a sorozat 24 évadból áll. Martin Rombach a 17. évadig lesz itt, utána már Hardy Krüger lesz az erdész. A fenti nyitóképen már õ látható.
10/10
payback12 2017 máj. 24. - 06:49:48 10/10
Remélem most folytatni is fogják a 7. évad után....
7/10
napraforgó 2017 márc. 12. - 05:08:49 7/10
Új nézõknek:
Nem volt ez rossz sorozat, csak már nagyon látszik rajta a kor. Több, mint 25 éve készült, sõt, majdnem 30, így jórészt azokat a társadalmi viszonyokat tükrözi (fõleg a konvencionális családi életben - értem alatta, hogy a mosogatás mindig a nõk dolga...). De azért sok minden ma is aktuális, érdemes megnézni, annnak, aki nem szereti az autós üldözéseket, lövöldözéseket,, premier plánban végzett boncolásokat és a szövegeket, hogy ki hogyan trancsírozta fel az áldozatot.... Egyszóval élutáni családi film, némi humorral, amit fõként a nyugdíja erdész, Bieler úr és Herta nagyi közvetít.
szalapala 2016 szept. 03. - 16:40:29 Előzmény napraforgó
Na azért nem egészen úgy volt az Hertával...
Herta azért jött, mert magányos lett volna és nem akart egyedül élni, ezért csatlakozott a családhoz és hát házi mindenes lett. Egész addig, amíg össze nem jött Vinzenzzel. Akkor gyakorlatilag lelépett a Martin-féle háztartásból. És igaza is volt.
Onnantól Martinnak megint csak kellett egy házimunkás. Én is tényleg Angelicát sajnáltam - persze azért is, mert az Angelicát alakító színésznõ annyira hasonlított egy volt szerelmemhez, hogy elõször teljesen megdöbbentem, amikor megláttam..:)
Angelica egy felvilágosult, önálló egzisztenciával bíró nõ volt, belõle akart faragni Martin egy gyakorlatilag házimindenest, Angelica fel is lázadt egyszer, de a szerelem visszahúzta..

Egyébként, hogy ami keletrõl jön, az gázos, az problémás, az nemcsak ebben, hanem például a Rex felügyelõben is feltûnik a 90-es években. Ott is sokszor volt negatív -huh, Hungarocamionos kamion, nem tudni, mit szállít és mennyire van rendben..
Benne volt ez az idegenkedés abban is..
Mondjuk nem csodálkozom rajta, mert van benne igazságtartalom.
7/10
napraforgó 2016 aug. 30. - 08:20:58 7/10
Azért én ilyen szigorúan nem fogalmaznék. Szerintem Martin nem CSAK azért akar nõt a házába, életébe, mert házvezetõnõ kellett neki - ezt Herta, az anyósa kiválóan ellátta. De az igaz, hogy ha már akadt nõ, akkor bizony rátestált minden házimunkát. Angelika állatorvos volt, de azért minden házimunka az õ vállát nyomta, és akkor még csak 3 saját, meg egy örökbefogadott gyerekrõl kellett gondoskodni. Susannénak a gyógyszerészkedés mellett már 5 gyerek jutott, a kis Floriannal együtt, habár a két felnõtt "gyerek" már nem is volt gyerek, még akkor sem, ha idõnként elõfordultak otthon, meg valamelyest idõnként támogatni is kellett õket. Azt végképp nem értem, hogy a két 16 évesre miért nem lehetett bízni némi házimunkát? Még mindig Herta ugrik be, ha kell, ahogy kb. 10 évvel ezelõtt is. Hogy a 4-5 éves Florian hozza a sört a papának? Végig azt látjuk, hogy vizet nem is isznak (a férfiak), jószerével csak a sört kérik az ebédhez, vacsorához. Ha meg mennek valahová, akkor rögvest elõlerül a snapsz. Annyira ez nem zavaró nekem a történetben, de azért érdekes, hogy mennyire a mindennapokba tartozik a sör, meg a snapsz.
Arra a régi történetre, amikor Rombach pezsgõ után ment a vadorzók után, már nem is nagyon emlékszem, de valószínûleg akkoriban a '90-es években ott sem volt még tilos egy kevés alkohollal vezetni. Megvolt az a %, vagy ezrelék, ami még belefért.
Hogy a magyar termék eleve rossz - hát ki tudja? itt aról volt szó, hogy takarmánynak való makkot használtak föl, ami eleve alkalmatlan a szaporításra, függetlenül attól, hogy hol termett. Miért ne vehettek volna takarmánymakkot német cégek, a disznóság az volt, hogy nem takarmánynak használták fel. Persze bele lehet ebbe látni a posztkommunista kelet elleni fenntartásokat, ellenszenveket. De így 20-25 év távlatából én inkább a silány minõség elleni ellenszenvet látom.
Amúgy nekem ebbõl a sorozatból pont elég volt ennyi, így is eltelt kb. 10 év a kezdetektõl, és a tengeri kígyó, soha véget nem érõ történeteket meg amúgy sem szeretem.
szalapala 2016 aug. 29. - 17:31:34
Ja, bocs, elvileg nem sógor, hisz elvileg bajor filmsorozat, de a bajorok és osztrákok annyira össze vannak nõve a filmsorozatokban, hogy talán egy és ugyanaz. Mint az ebbõl kinövõ "A hegyi doktor"-ban is.
szalapala 2016 aug. 29. - 17:28:17 Előzmény napraforgó
Az tényleg igaz, hogy ritka gusztustalan természete van a fõszereplõnek.
Amolyan despota otthon és a munkában is az.
Tényleg, õ csakis azért akar egy nõt, hogy legyen, aki fõz, mos, takarít rá, és még az egyébként mástól való gyerekeinek is a gondját viselje, mert õfelsége nem ér rá, neki sétálnia kell.
Az meg kifejezetten irritáló volt az eddigi utolsó részben, hogy hazaérve a 4 éves ! fiára parancsol rá, hogy hozzon neki egy sört - hisz azért van a gyerek, nem ? Hogy õ hozzon magának ? Ahhoz meg kéne tenni legalább 6 métert !!

De már régebben is volt olyan, amin majdnem hasbaszúrtam magam. Erdészünk egész az elején egyszer elment szórakozni - talán a grófnõvel még -, ittak, táncoltak, pezsgõztek rendesen, aztán jön a hír, hogy orvvadászok vagy hasonló és erre úgy, ittasan beül a kocsiba, vezet és puskával megy ki az erdõbe.
Mondom, ittasan.
Néhány évaddal késõbb meg ki van akadva, amikor egy társaság az õ erdejében ittasan fegyvert hordott.
Szép, nem ?

Amúgy érdekes, hogy a mai lezáró részben a magyar termék amolyan alja terméknek tûnik - nem megbízható, ki tudja, mi lesz belõle....
Ezt csak érdemes felemlíteni a magyar termékeket itthon világhírû minõségnek gondolók részére, hogy mi volt a vélemény akár csak a sógoroknál is a magyar termékrõl, mint olyanról. (Nem megbízható, gyatra minõségû...)
De már elõtte is voltak epizódok, amikor ha valami probléma volt, az csakis a csehektõl jöhetett, pl. hiúz a hegyekben.
Szóval sógoréknál megvolt a vélemény a keletiekrõl akkortájt. (Meg azóta is.)
Összes hozzászólás