Erica világa

Bakancslistához adom
Being Erica
kanadai vígjátéksorozat, 45 perc, 2008

Értékelés:

64 szavazatból
Szerinted?

Erica Strange (Erin Karpluk) egy csinos, okos 32 éves nő. Élete azonban nem halad semerre és jelenlegi szerencsétlenségéért a múltat hibáztatja. Mi lenne hát, ha meg tudná változtatni azt? A kórházban találkozik a titokzatos Dr. Tommal (Michael Riley), egy kezelőorvossal, aki élete lehetőségét kínálja Ericának: visszaküldi őt az időben, hogy helyrehozza múltbéli hibáit. Más döntések meghozatalával meg tudja-e Erica változtatni a múltját és így átalakítani a jelenét?

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
dandelion83 2017 szept. 30. - 13:56:36 10/10
Nagyon szeretem ezt a sorozatot, rögtön a szívembe lopta magát Erica az esendõségével, a feltárt gyengeségeivel. Sok élethelyzetében azonosulni tudtam. Aki gondolkodó típus, szeret a múlton, a jövõn merengeni, okokat keres, következményeket lát, annak mindenképpen csak ajánlani tudom, mert nagyon tanulságos sorozat.
missdev666 2015 jan. 12. - 16:08:44 Előzmény Anditos
Elsõ második évad vitte a pálmát, aztán leesett a színvonal, majd a 4 évad befejezõ része megkoronázta a sorozatot, megérte végignézni.

***SPOILER***

Én az elsõ évadtól kezdve, fõleg annak a végén történtek után azt hittem összejön Dr. Tom és Erica...annyira nem klappolt nekem, hogy apa-lánya kapcsolat lenne kettõjük között, de aztán a második évadban világos lett, hogy sose jönnek össze, azért reméltem, hogy az újraélõs napon megcsókolja a dokit...hát paff, szerintem ezt mindenki várta volna, és beletehették volna, bár az is eszembe jutott, hogy a doki gondolom emlékezne rá...szóval ez logikai baki lett volna...
Harmadik és negyedik évad nekem tömény szenvedés volt, konkrétan megutáltam Ericat...az elsõ évadban nagyon kedveltem, aranyos volt a szerencsétlenkedése, késõbb szerintem sokszor viselkedett kifejezetten érzéketlenül és bunkón, a múltjában frufruval Jennifer Anistonra emlékeztetett, néha Erin Karpluk idegesítõen túljátszotta, pl harmadik évad karácsonyi epizód...Adamat nem értettem miért van oda érte, az összes fiúja közül a legkevésbé szimpatikussal maradt, fõleg mikor veszekedtek, hárpia lett belõle, de valahogy ez is kiszámítható volt, hogy együtt maradnak...
Amúgy nekem a végén esett le, hogy Dr. Tom kapta volna Leot és Saraht is, de várni akart, így Dr. Nadia Ericanak adta õket...de nem rágták a szánkba, nekem ez a csavar nagyon tetszett, és mutatja, hogy mennyire a véletlenen múlik sok minden az életünkben...Dr. Tomnak tényleg nem lett volna jó, ha az élet-boldogság helyett a saját lányának lett volna a terapeutája...
A befejezõ epizódban majdnem végigbõgtem a búcsúzkodást, és ahogyan eltûnt minden a szobájában...nagyon sajnáltam, de a 43 éves Erica, mikor visszajött, tele volt szintén utalásokkal, hogy valami történni fog, és régóta nem látta Dr Tomot, végig azon izgultam, nehogy meghaljon, úgyhogy örültem is, hogy így alakult, mondjuk az is eszembe jutott, hogy Erica ha annyira látni akarta késõbb, miért nem csinálta meg, hogy újraélõs napon találkozik vele, vagy visszamegy az idõben...amúgy az is nagyon jó húzás volt, hogy a Erica halálát hogyan intézték el, logikus volt, de eszembe nem jutott volna, hogy egyszerûen nem megy el, Kai világában õ nem él, de a saját jövõjében nem megy el...egy bökkenõ volt nálam, hogy így kikerülheti a halált? Mert Leot nem menthette meg...oké az a múlt volt, már megtörtént, de rengeteg ember meghalt a jövõben azon a napon, Erica meg csak úgy nem ment a pályaudvar felé...szóval nekem ez kicsit önzõnek és nem teljesen érthetõnek tûnt...mondjuk az sem volt fair, hogy Dr. Fred elárulta, hogy meghal és mikor...szóval tényleg rossz érzés lehet azzal a tudattal élni, hogy tudja mennyi ideje van hátra...
Lehetett volna még egy évadot összehozni, mert az utolsó rész tényleg hozta az elsõ évadok színvonalát, bár ha nem tudtak volna mit kihozni belõle jobb hogy ennyiben hagyták.

***SPOILER VÉGE***
1/10
gadus 2015 jan. 09. - 06:06:27 1/10
Na végre!Ebbe a filmbe kibontakozhat a zsidó kultúra,,megismerhettem hogy milyen vidámak a kipások, nem úgy mint itt a való világban ahol alíg 1 milliárdot költöttek 2014-en a népszerûsítésükre.Aki meg nem így gondolja az nácifasiszta!
batagy 2012 jún. 24. - 20:03:36
Jó kis sorozat volt!
Az elsõ két évad vitte a prímet, de a 3. és 4. se volt rossz. Szerintem nemcsak Erica, de a nézõ is sokat tanulhatott belõle különbözõ élethelyzetekkel kapcsolatban.
batagy 2012 jún. 23. - 12:33:13
Na, holnap jön az utolsó rész.
batagy 2012 ápr. 22. - 10:02:12 Előzmény nzs
Na, tegnap fejeztem be a 3.évad újranézését. Valóban leadták az egész 3. évadot, minden részt láttam annak idején, de értem már, hogy miért kavarodtam össze. Mert az 3. évad utolsó , 13. része nem egy lezárásnak tûnt. Igazából a 12. rész ami lezárja a 3. évadot, a 13. kilóg a sorból, annak logikailag elõbb kellett volna következnie. Ezért émlékeztem úgy, hogy valami nem stimmelt.

Mindenesetre megnéztem a 4. évad 1. részét is, hát... ez a Josh téma elég idétlenre sikerült.
batagy 2012 ápr. 05. - 20:05:28 Előzmény nzs
Ok, akkor ezek szerint leadták, viszont olyan sokszor biztos nem.
Asszem voltak ismétlések valóban, de olyan embertelen idõpontokban, hogy azt nem lehetett nézni.
10/10
nzs 2012 ápr. 04. - 21:34:30 10/10 Előzmény batagy
Naná, hogy leadták az összeset, ráadásul elég sokszor, meg is néztem mindet. Kár, hogy ezt az évadot már így nem tudom megnézni, mert a kábelszolgáltatóm kivette a csatornakínálatából a Universal Channelt.
batagy 2012 márc. 30. - 15:10:35
Leveleztem egyet az Universal Channel-lel.
Azt írják, hogy a 3. évad minden része leadásra került 2011 április és június között. Ezek szerint rosszul emlékeztem.

A most következõ részek már a 4. évad részei lesznek!
batagy 2012 márc. 25. - 18:40:52
Na ez jó hír!!! Köszi az infót!

Akkor újra kell nézzem a 3. évadot hogy képbe kerüljek!

Jól emlékszem, hogy a 3.évad nem ment le teljesen? A "netes" helyen is csak a 3. évad 8. részéig érhetõek el a részek szinkronosan, az utána lévõk hiányoznak, szerintem nem adta a Universal. De javítsatok ki ha tévedek.
jeffero 2012 márc. 25. - 12:31:21 Előzmény batagy
Április 15-én jön a Universal Channel-en az Erica világa 4. évada. Már megy az ajánlója a csatornán "Coming Soon" (hamarosan) címszóval.

Ahogy nézem a csatorna hivatalos oldalán a Naptár-ban, vasárnaponként kerül mûsorba, 19 órakor és ismétlés éjfélkor, hétközben és szombaton sem lesz ismételve.
Fura, mert a korábbi évadokat azért ismételték rendesen, 4-szer legalább lement egy héten belül.
Valószínûleg annyi sorozatot ad a csatorna mostanában, hogy azok ismétlései is elveszik a hétvégét, pl. szombat teli van Monk és Psych részekkel, így nem tudják sehova sem beszorítani, hogy még legalább egy 3. idõpontban is legyen az Erica. De azért ha lemegy az évad, késõbb biztosan lesz ismételve, ha másképp nem, akkor a 3. évadhoz hasonlóan beteszik hajnalba.
batagy 2012 jan. 06. - 12:59:10
Egyébként arra se emlékszek, hogy a 3. évad lement a Universal-on teljesen??
batagy 2011 dec. 19. - 22:37:04
Adhatnák már a 4. évadot is lassan!
fáklyás menet 2011 okt. 10. - 23:29:07
Az alapötlet érdekes sci-fi téma, de nagyon elrontották azzal, hogy így elnyújtottak egy-egy részt. Nem azért, mintha objektíven hosszú lenne egy, hanem sok érdektelen dolgot belevettek.
jeffero 2011 okt. 08. - 11:35:51
Ez érdekes, hogy a péntek éjjel 2-kor adott epizódot a Universal megismétli szombat és vasárnap hajnalban 5 órakor, ill. jövõ héten csak vasárnap hajnalban. Biztosan nem tudják semmivel kitölteni az adásidõt, ezért rakják be még egyszer. Mondjuk több értelme lenne nappali idõpontban.
Már elérhetõ a Universal Channel novemberi mûsorterve, és úgy tûnik, hogy folytatódik az Erica világa ismétlõsdi, éjjel 2-kor hétköznaponként már harmadszorra végig leadják a 2-3. évadot. Azért jó lett volna az 1. évad ismétlése is, de lehet, hogy azt már annyit adták, ill. régebben a Hallmarkon is nagyon sokszor ment, hogy már lejárt a vetítés joga. Ki tudja, talán majd feltûnik valamelyik másik népszerûbb kereskedelmi csatornán, ahogy néhány más Hallmark sorozattal is elõfordult, lásd pl. az Õrangyal most a Viasat3-on.
offtopic
jeffero 2011 jún. 20. - 23:07:27
Érdekesség: a sorozat hétfõ esti ismétlésével szinte egyidõben a Duna TV mûsorán - 23:15-tõl - A mintaférj címû 2004-es film, amelynek egyik fõszereplõje Michael Riley, azaz Dr. Tom.
batagy 2011 máj. 30. - 12:26:09
Szerintem ez a II. évados betétel valami tévedés lehetett, a III/6. rész helyett a II/6-at rakták be. Reméljük egyszeri hiba volt.
Szivacs 2011 máj. 29. - 18:32:03
megnyugodtam, hogy nemcsak én nem tudom követni :(
jeffero 2011 máj. 29. - 18:16:41
1 idõpontot illetõen tévedtem, ugyanez a 2. évados rész lesz hétfõ délelõtt is, ám vasárnap éjjel és hétfõ este az újabbat adják. Talán így akarják behozni a korábbi lemaradásukat, ugyanis január-február körül eléggé összevissza adták a 2. évadot, ill. volt hogy nem ismétléssel. Persze idén még biztos számíthatunk a 3. évad ismétlésére is, és más sorozatok újabb évadjait is le fogják nyomni vsz. napi rendszerességgel, ahogyan most pl. megy a Haven sorozat is.
jeffero 2011 máj. 29. - 18:07:51
Ez fura, a heti rész ismétlését vártam vasárnap 18 órakor, erre egy 2. évados részt tettek be, a mûsorújság is ezt hozza: II./6. rész, 2009 - Csitt! Ne mondd el!

Csak hogy ennek mi értelme, mikor egyébként már javában a 3. évadot vetítik. Vagy kapcsolódna a 3. évad épp soros része ehhez? Na mindegy, úgyis lesz még 3 ismétlés, éjjel elvileg nem ugyanez lesz.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu