Érzékeny pont

Bakancslistához adom
Towelhead (Nothing Is Private)
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 124 perc, 2007

Értékelés:

46 szavazatból
Szerinted?

Jasira, a 13 éves arab-amerikai lány a kamaszok felnőtté válásának bonyolult és néha ijesztő labirintusából keresi a kiutat. A szép és vonzó lány ébredő szexualitása nemcsak önmagában kelt zavaros érzelmeket, hanem a környezetében lévő férfiakban is. Szülei elváltak, és az addig vele élő Jasirát, az anyja libanoni származású apjához küldi Texasba, amikor kiderül, hogy az élettársa szemet vetett a lányra. A NASA-nak dolgozó apa szigorú szellemben neveli a lányt, akit származása miatt az iskolában is folyamatosan gúnyolnak. A magányos Jasira barátokra és elfogadásra vágyik, amit úgy érez, a szomszédjuktól, Mr. Vuoso-tól kap meg, akinek a kisfiára iskola után vigyázni szokott. A tapasztalatlan gyereklány nem ismeri fel a közöttük kialakuló intimitás veszélyét.
Bemutató dátuma: 2008. december 11. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Szereplők

Jasira Maroun
Travis Vuoso
Melina Hines
Gail Monahan
Rifat Maroun
Mr. Joffrey
Evelyn Vuoso
Zack Vuoso

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
stupek2 2016 szept. 09. - 11:51:40 8/10
Összességében jó film, de jól össze van kutyulva, bár ma már mi nincs.Az arab apáról kiderül, hogy õ is elvált, a volt feleségénél lakik a lánya egy élettársával, akinek tetszik a lány ( ez a leírásban is benne van) , de hogy miért kerül az apjához a lány az már nem tisztázott, de az apa is amerikában dolgozik, igaz arab, a lányát elküldi bébisitternek ( na, nagy erkölcs-csõsz) aztán csodálkozik, ha történik valami, felmerülnek fajgyûlölõ kérdések is. Jó nagy kavirc az egész.
7/10
Rahar 2012 máj. 21. - 19:57:45 7/10 Előzmény Numa
Én nem értek egyet a Földgolyón pillanatnyilag elterjedt római joggal, de ebben az esetben igen, valaminek a nem tudása nem mentesít a törvény megszegése alól. Attól, hogy az apa és az anya nem tudja, hogy amit tesz az rossz, nem mentesíti õket a felelõsség alól, valamint nem változtat a megtörtént dolgokon.
Stellar 2012 febr. 04. - 16:30:50
Most néztem DVD-n..érdekes film....többet is ki lehetett volna belõle hozni, de szülõknek illetve tinédzser korú lányoknak/fiúknak mindenképpen ajánlott.
5/10
Numa 2012 jan. 12. - 13:48:05 5/10 Előzmény Rahar
Köszi a kritikát. Egyétértek a szülõkrõl alkotott véleményedben, ugyanakkor azt is látni kell, hogy õk sem voltak tisztában azzal, hogy rossz az, amit csinálnak. Nem látták, azt, hogy az õ nevelési elveik nem jók, hisz próbálták óvni. Ezért a lány elõl szinte eltitkolták azokat a dolgokat, amikrõl tudnia kellett volna, így egyértelmûen rossz képe alakult ki a dolgokról. Maga sem tudta, hogy rossz az, amit tesz. (Bár sejthette, hisz azért több felnõttõl is kapott utalást rá!!! Így egy kicsit magára is vethet a könnyelmûségéért.) A férfi meg egyértelmûen akaratgyenge volt, ezt be is ismerte a végén. Nem tartom nagy filmnek, de egyszer meglehet nézni... Igazából nem ad nagy tanúságot.
7/10
Rahar 2011 jún. 20. - 14:26:08 7/10
Vegyes érzelmeim vannak a filmmel kapcsolatban. Rossz érzés volt látni a szerencsétlen fõszereplõ szenvedését, ahogy egy jó szándékú, idegen, terhes nõ segít neki, míg a perzsa kinézetû, számomra kifejezetten antipatikus, középkorból visszamaradt, klasszikus külsõ kontrollos apa és a gyermeki szinten megmarad anyukanemhogy nem segít, hanem kifejezetten gonosz módon bánnak vele. soha nem értettem, hogy ilyen embereknek minek gyere, ezeknek még díszhalat sem adnék, nemhogy gyereket. A két szülõ már csak akkor lehetett volna alkalmatlanabb a szülõi szerepre ha még alkoholisták és/vagy drogosok lettek volna. Az apának még voltak jó meglátásai, de ez nagyon kevés. Persze ez az egész azt bizonyítja, hogy a színészek milyen kiválóan játszották a szerepüket :) Az alaptörténet elég hatásosan indul, a cselekményvezetés is elég érdekes és egyedi, a szinkron nagyon jó, a képi megvalósítás szép munka. Ennek ellenére talán a nyomasztó volta miatt nem akarom többet megnézni ezt a filmet. Engem nem a menstuáció és a felnõtt-gyerek testi kapcsolat zavart igazán, hanem a két önzõ szülõ. Az apa például néhol annyira iritált, hogy az életben ha nincsenek tanuk nagy valószínûséggel neki is ugrottak volna, addig ütöm, míg nem könyörög a kis tetves életéért, úgy látszik még mindig sok az indulat bennem :)
10 pontból 7 pontra értékeltem.
10/10
E-gon 2011 febr. 07. - 16:25:24 10/10
Igazán jó film, mert olyan dolgot feszeget, amit kevés alkalommal láthatunk filmen. A tinédzser problémák, a lány nõvé érése, melyben magára hagyják a saját magukkal foglalkozó szülei.
Azt hiszem minden tininek és szüleiknek látniuk kéne ezt a filmet.
10/10
atlagember 2010 dec. 12. - 13:33:28 10/10
19 éves volt amikor a filmben szerepelt? Már nem azért, de én is 13 éves vagyok és õt is annyinak néztem....
tündér26 2010 máj. 22. - 14:21:07 Előzmény istenkirálycsászár
Nekem is az iraki apuka a kedvencem :)"Rifat mélyen magában választott hazáját is megveti. Hitvallása: az intelligens ember fejében meg kell férjen két ellentétes eszme. Hát az övében megfér" idézet a Láncrasszizmus, avagy a lányok csak azt akarják c. cikkbõl. http://www.olvassbele.hu/index.php/film/354-lancrasszizmus-avagy-a-lanyok-csak-azt-akarjak
Mért nem játsszák sehol? :(
9/10
istenkirálycsászár 2009 jún. 09. - 23:22:56 9/10 Előzmény tyereskova
Nem szegezett a fotelba, de nem mondom, hogy rossz film. Az iraki apuka jelleme fogott meg leginkább. Tetszettek a kérdései, pl: "Mért kéne megünnepelni a háború végét?" Egyszer simán nézhetõ!
tyereskova 2009 máj. 31. - 01:31:44
mire rájöttem, hogy az apa, a sírhant mûvekbõl az olivier.. :)
és az elsõ film alan ball-tól amiben nem hal meg senki (a cicuson kívül). amúgy nem rossz
krisa 2009 máj. 23. - 00:56:45
Nekem nagyon tetszett,végre ismét egy olyan film,ami hatással van az emberre,elgondolkodtató...Kicsit néhol zavarbaejtõ volt...A színészek is jól játszottak,de ha a fõszereplõt egy tényleg 13 éves lány játszotta volna,már sokkoló lett volna.
9/10
oimuka 2009 máj. 02. - 16:12:59 9/10
Szerintem nem annyira rossz film,mint ahogy olvasom,sot.Nekem ugy isten igazabol tetszett.Egy dolog zavar (es nemcsak ennel a filmnel) ,espedig miert kell egy 13 eves lany karaketeret egy 19 eves lannyal eljatszatni.Soha nem ertettem ezt,annyi tehetseges gyermekszereplo van.SZoval szembejon velunk az utcan a filmen szereplo csajszi es elhisszuk,hogy csak egy 13 eves kislany.Na ne mar.Nekem a terhes not alakito szineszno jateka kifejezetten tetszett.SZoval,ha valaki a hozzaszolasok alapjan donti el,hogy megnezze vagy sem,az elobbi valasztast javasolom.
funfun 2009 jan. 05. - 21:31:40
Nem volt rossz, úgy 7 pont. Túl sarkítottak voltak a jellemek. A középen lakó jó szomszédok meg baromira idegesítõek voltak, fõleg a férj - kis szerep, de hatásosan seggarc.
9/10
enna24 2008 dec. 16. - 21:56:35 9/10
Szerintem nagyon jó film volt, bár tény, hogy nem a nagy "tömeghez" szól, mivel eléggé elgondolkodtató. A zenéket kicsit hiányoltam a filmbõl, de amúgy minden a helyén volt.
9/10
Judybaba 2008 dec. 16. - 10:52:14
Hát...tegnap megnéztem ezt a filmet!
Ezerszer jobbra számítottam!
Istenem hol vannak a jó filmek????????
Esküszöm az utóbbi két hónapban szinte minden filmet megnéztem a mozikban, de egyik sem tetszett!
Pedig nincsenek nagy elvárásaim!

Ez a film nem tudom mi újat ad a nézõnek, de perverznek perverz az biztos!
blackman 2008 szept. 03. - 11:19:22
Az biztos,hogy nem lehet könnyû a kislánynak!

"A film Jasira, egy 13 éve Arab-Amerikai kislány néha szomorú, néha komikus életét mutatja be, ahogy megpróbálja végigjárni a kamaszkor rögös, buktatókkal teli útját, és a szexualitás megismerését. Jasirát édesanyja Houstonba küldi, hogy Libaboni származású édesapjával éljen, és hamar ráébred, hogy az emberek milyen ellenségesek tudnak lenni az idegen származásúakkal szemben. Egyedül maradva új környezetében, Jasira barátságot köt a szomszédjukkal Mr. Vuoso-val, egy tartalékos katonával és Melinával egy leendõ anyukával. Az iskolában újabb megpróbáltatások várnak rá: rasszizmus, képmutatás és a leggyötrelmesebb, a szerelem."

http://www.youtube.com/watch?v=SYmYgKHzZ2o
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu