Érzelemgyár

Bakancslistához adom
La fabrique des sentiments
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia filmdráma, 98 perc, 2008

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

A csinos, 36 éves Éloise közjegyző Párizsban. Mindene megvan: siker, jómód, függetlenség, csak társa nincs. Elhatározza hát, hogy rendbe hozza az életét és ezért beiratkozik egy társkereső klubba. A módszer: 7 férfi találkozik 7 nővel 7-7 percre. Elindul az ismerkedés és Éloise-nak már az első alkalommal megakad a szeme egy fiatalemberen, majd egy másikkal is randevúzgatni kezd. Már ábrándozgat a szebb jövőről, társra, gyerekekre vágyik, ám időnként nyugtalanító szédülések, rosszullétek törnek rá.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
pneklara 2011 febr. 18. - 08:26:32
Végül is nem sajnálom az idõt, hogy megnéztem a filmet. Végig ébren tart, mert az ember VÁR VALAMIT.Csak nem azt, ahol a film befejezõdik.
Gondolkodom, hogy az elején volt-e a kulcs a megoldáshoz, amirõl lemaradtam. Valami rejtett szál vonul végig, amire nem sikerült rájönnöm, de a rendezõ tudja? Vagy nem maradt idõ, türelem kidolgozni a végkifejletet?
SPOILER!!De valahogy szánalmas befejezés, mert hiába a látszatboldogság, két gyerek, harmónikusnak tûnõ otthon, õk ketten ott tartanak, ahol a film elején: keresik, ami boldoggá tenné õket, közben az életük elmegy. Gondolom, a pasi az interneten nõtõl kapott üzenetet a film végén?
Ha erre jár valaki, majd felvilágosít, mit értelmeztem rosszul.
8/10
topolyai 2011 febr. 18. - 08:25:01 8/10
Ingadoztam a 8-as és a 9-es között, de amikor megláttam, hogy azzal a pesszimista, erõszakos majommal maradt a nõ, rögtön a 8-as mellett döntöttem.
offtopic
szingh 2011 febr. 10. - 20:05:02 Előzmény Molnár Lídia
Senki.
Molnár Lídia 2010 okt. 16. - 20:56:21
Senki nem látta?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu