És egyszer csak...

Bakancslistához adom
And Just Like That...
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai romantikus dráma, vígjátéksorozat, 2021

Értékelés:

63 szavazatból
Szerinted?

A Szex és New York új fejezetében Carrie, Miranda és Charlotte immár nem a harmincas éveikben próbálják kezelni az élet és a barátság bonyolultságát, hanem az ötvenes éveikben, amikor minden még annál is sokkal bonyolultabb.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Carrie Bradshaw
Miranda Hobbs
Charlotte York
Mr. Big
Lisa Todd Wexley
Dr. Nya Wallace
Lily Goldenblatt
Rose Goldenblatt
Brady Hobbes
Luisa Torres
Herbert Wexley
Andre Rashad Wallace
Gloria Marquette
Seema Patel

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
lizbell aug. 17. 21:45:05
"kár volt lecserélni" jesszus!!! Ha gondolkoznál, vagy tájékozódnál kicsit, tudnád, hogy sajnos meghalt a színész!
Virgil80 júl. 16. 23:23:16
A 2. évad első négy része botrányosan rossz. Ehhez képest igazi felüdülés volt az 5. rész, amit Cynthia Nixon rendezett és aminek a hangulata a régi sorozatra emlékeztetett! Hátha innen már jobb lesz a folytatás. Reménykedjünk..
1/10
Savazó júl. 03. 08:56:17 1/10
Itt az új évad. Belenéztem.
Gyalázatos, hitvány, gusztustalan, erőltetett lmbtq propaganda.
1/10
Szilvacskam 2022 nov. 25. - 00:01:14 1/10
Iskolapéldája annak, hogy hogyan lehet egy világsikert arató, ikonikus sorozatot meggyalázni. Az eredeti SATC számomra megunhatatlan mind a mai napig. Többször végigpörgettem már, az életem különböző szakaszaiban mindig mással tudtam azonosulni a “lányok” közül és ahogy idősebb lettem a sorozatban megelevenített szituációkat és élethelyzeteket is más szemmel néztem. Hol mosolyogtam, hol sírtam, hol nevettem. Röviden összefoglalva, rengeteget adott nekem az eredeti sorozat. Már a mozifilmekről sem tudtam sajnos ugyanezt elmondani, de azok még a nézhető kategóriában mozogtak. Viszont ez… minősíthetetlen. Semmi köze az eredeti sorozathoz, sem hangulatában sem mondanivalójában. Nem szól másról, csak a beleerőltetett LMBTQ propagandáról. Értem én, hogy muszáj, különben nincs pénz… na de könyörgöm, ennyire? Tényleg nem érezték a készítők, hogy ez már kontraproduktív? Semmitmondó, üres, kellemetlen jelenetek, 10!percenként megfűszerezve valamilyen kötelező genderlobbi maszlaggal. Borzasztó nagy csalódás…képtelen voltam végignézni. Megpróbálom kitörölni az emlékezetemből is. Kim Cattrell döntött a legjobban.
4/10
macska78 2022 aug. 10. - 18:37:47 4/10
A régi laza,könnyed,szórakoztató számomra kult sorozatból sikerült egy rettenetes erőltetett valamit összehozni.Ez egyszerűen a sorozat,szereplők kiparodizalasa.Mintha összegyúrtak vna egy brazil szappanoperát jó sok propagandával.Akinek a régi sorozat tetszett annak ez tuti nem fog..ég és föld.Talán nem is nekünk szól ez(akik végig követtük anno),inkább a fiataloknak.A rucik nem rosszak de azért útolsó jelenetnek betenni azt a narancs förmedvényt..hát tuti a stylist se ugyan az a személy mint a régi sorozatnál.Kár érte..régit imádtam,meg a mozifilmek is jók voltak de ez vhogy nagyon félre ment.Pedig a színészek mindent beleadtak,rajtuk nem múlt..ez után
andru1@freestart.hu 2022 júl. 02. - 23:59:25
A gender témát tényleg túltolták, sok undorító jelenet is van egyes részekben. Magyar szinkronnal a poénok jobban ülnek, némileg ez javít a sorozaton.
1/10
szindbad2020 2022 júl. 01. - 22:34:39 1/10
Primitív, unalmas propaganda film.
7/10
itsme1 2022 márc. 08. - 13:43:49 7/10
Elnézést, hogy férfiként véleményt nyilvánítok egy kifejezetten csajoknak írt sorozatról, de szerintem is túltolták a politikai korrektség és a gendersemlegesség témáját ebben az évadban.
A méretes pélók belengetése ellen pedig kifejezetten tiltakozom. Pfúj!
1/10
Gaddemon 2022 febr. 23. - 21:19:52 1/10
A Szex és New Yorkból egy részt sem láttam, de erre kíváncsi lettem, annyira a csapból is ez folyt. Az első részt se bírtam végignézni, olyan förtelmesen rossz volt. Bugyuta, erőltetett, szándékosan beleerőszakolják ebbe is a fekete-témát, meg a gender/non-binary szarságot... A fejemet fogtam, utána meg inkább lekapcsoltam.
6/10
Ildikó Nóra 2022 febr. 23. - 17:42:07 6/10
A sorozatot egyszer végig lehet nézni, de kell hozzá türelem, jobbra számítottam. Bőven elég ez a 10 rész. Kristin Davis nagyon idegesítő, zavaró volt végig a 10 rész alatt. Kár, hogy Kim Cattrall és Chris Noth sem szerepel a sorozatban, utóbbi csak az első részben. Természetesen vannak a sorozatban erőltetett témák, nem meglepő új szereplők is, amelyek néha már túl sok volt a 10 rész alatt, érezhető volt, hogy nagyon "trendi" akart lenni a sorozat, nagyon meg akartak felelni. A ruhák, kiegészítők, poénok sem a régiek. A szinkron tetszett.
1/10
Tigas 2022 febr. 11. - 14:02:56 1/10
Borzalmas egy sorozat lett. Semmiről nem szól. A sok trágárkodás, és a konyhai jelent betette a kiskaput. Undorító. Érződik a nyomás a sorozaton, mit is vártak el tőle. Erőltett, semmitmondó unalas, és néha átmegy az ingerküszöb fölé...
1/10
Buga Jakab Alfonz 2022 febr. 05. - 16:39:58 1/10
Rossz. Túljátszott, túlszinkronizált, nem szól semmiről.
9/10
dorkaa36 2022 febr. 04. - 12:10:51 9/10 Előzmény Ne¾a
Szerintem pont így volt jó, hogy Miranda más lett, hiszen minden más is változik. Miért kéne ugyanolyan emberként leélni az életünket? Reális félelmeket, problémákat veszegettek a sorozatban, Charlotte eddig is ilyen buzgó és drámakirálynő volt, de ezt ő élvezi is és boldog így. Az életben is annyi hasonló karakterrel lehet találkozni, miért kéne, hogy mindenki szerethető szerepet kapjon?
Steve hallás problémái lehet, hogy 70 éves ember gondjának tűnik, de sajnos nem mindenkinek jönnek el ezek a problémák idősebb korban, 50-s korosztályban is megjelennek már a hallás problémák.
9/10
dorkaa36 2022 febr. 04. - 12:02:09 9/10
Nem értem miért várják el a rajongók, hogy ugyan azokat az embereket lássák, akik 10-20 éve voltak. Nap mint nap változunk apránként, nem értem miért olyan meglepő, hogy a karakterek személyisége változik és a véleményük bizonyos dolgokról változnak úgy, ahogy mindenki másnak is az évek során.
Vannak olyan kritikák, ahol konkrétan azért húzzák le a sorozatot, mert nincsenek benne elég 2022-s problémák és mozgalmak. Abszolút nem tudom megérteni, hogy miért kéne telepakolni minden egyes felmerülő problémával a sorozatokat, elég lenne 1-2 dolgot belevinni, itt bőven elég is volt. Elsősorban szórakoztatónak kellene lennie pár tanulsággal megspékelve.
Örülök, hogy újra láthattam őket, mégha Samantha nélkül is. Mindenkinek volt elképzelése/elvárása a karakterekkel szemben és sokféleképpen alakulhatott volna a sorozat, de szerintem ez így volt jó, ahogy volt. Reális volt és élvezethető!
2/10
Ne¾a 2022 febr. 04. - 00:28:26 2/10
Évekig daráltam újra és újra a sorozatot, az első film tetszett, a második már nem annyira, de mégis kerek, egésznek éreztem az egész Szex és New York vonalat. Félve néztem meg a folytatást, és sajnos számomra óriási csalódás volt. A karakterek mintha önmaguk paródiái lennének. Miranda, aki mindig az éles eszéről, és karakán természetéről volt híres, most kvázi egy idiótát játszik, aki lépten-nyomon bénázik. Steve - egy ötvenes éveit taposó karakterről beszélünk - hallókészüléket kapott, és a karaktere szerint kb. 70 éves. Charlotte sznobériája és drámakirálynősége iszonyúan idegesítő. Harry karakteréből teljesen eltűnt a tűz. Carrie karaktere volt szerintem az egyetlen, aki pozitív irányba fejlődött. Komolyabb, érettebb, higgadtabb személyiség lett, és tetszett, hogy már nem erőltetik rá a felszínes, nyavalygós fruska vonalat. A mellékszereplők számomra teljesen jellegtelenek, Charlotte sznob barátnőjétől a pénzorientált és felszínes ingatlanoson át Miranda tanár barátnőjéig. Egy karaktert nem tudnék említeni az új szériából, aki kiemelkedőt alakított volna. A sztori erőltetett, a témák izzadságszagúak és kínosan ügyelnek, hogy mint egy tankönyvben kipipálják az LMBTQ, a színesbőrűség, az öregedés, a klímax, a menzesz, stb. témákat, Nyílván nem a téma a probléma, hanem az a szájbarágás és erőltetettség, amitől kínos lesz az egész.

Amikor Carrie megkéri Biget, hogy maszturbáljon előtte, ott konkrétan hányingerem lett, pedig nem vagyok prűd, de egyszerűen nem hittem el, hogy idáig süllyed a színvonal. A podcastos témák egy része is ízléstelen volt és közönséges, és érezhetően erőltetett. Charlotte lánya/fia sztori szerintem egy katasztrófa volt, ahogy ki lett bontva, Che nárcisztikus és önző karakterétől gyakorlatilag szekunder szégyenérzetem volt végig, és nem értettem, hogy Miranda hogy dobhat el miatta mindent. A konyhai jelenetük is minden volt, csak érzéki nem. Carrie reakciója Big haldoklásakor már szóra sem érdemes, és ahogy Samantha ki lett írva, gyakorlatilag röhejes és teljesen hiteltelen. Ezer éves barátság, ami túlélt rákot, szerelmi kríziseket, csalódásokat, azért ér véget, mert Carrie-nek már nincs szüksége Sam munkájára, aki megsértődve ezen Londonba költözik? Könyörgöm!

Én egy darab poént nem észleltem végig, sótlan volt és kínos az egész szerintem. Az egyetlen pozitívum, amit ki tudnék emelni, azok a ruhák. Azokban nem csalódtam, gyönyörű kollekciók voltak mindenkin minden részben. Az utolsó részben Carrie sárga habcsók ruhája a lila "gumikesztyűvel" kicsit sok volt, de szerencsére csak néha nyúltak mellé a ruhaválasztásokkal. Illetve örültem, hogy

Carriet nem lökik oda egyből Big halála után valakihez, hanem megadták az idejét a gyásznak, és az elköszönésnek, ezt jó volt látni, és azt is, hogy a karaktere felnőtt.

De összességében 2 pontot adnék az egészre, a ruhák és Carrie, számomra az eredeti sorozathoz képet szimpatikusabb karaktere miatt.

1/10
kateri 2022 jan. 08. - 20:50:11 1/10
Csatlakozom az előttem szólókhoz, Samantha karakterének hiánya humortalanságot és melankóliát hozott a sorozatba. Nem lehet elmenni emellett, nem lett volna szabad ebbe így belevágni. Aztán amellett se tudok elmenni, hogy Big halálával, gyászol a sorozat. Több kritikát olvastam arról, hogy csak ez az egy hiteles megoldás lehetett arra, hogy Carry egyedül maradjon. Oké, de innentől számomra az nem lesz hiteles, ha Big halála után újra pasizik. A nagyfilmből kiindulva mikor megalázottnak érezte magát az esküvőjük napján, teljes letargiába esett, nem tudott enni, nem ment ki a fényre, csak napokig aludt, most, hogy meghalt Big a 4.részben egy füves leszbikussal röhögcsél.. Ez aztán megoldás volt a javából. Apropó nekem tényleg azt kell néznem 2022-ben,hogy fogadjuk el a feketéket egy Szex és New York új szériában???! Hova csöppentem..??! Ami pedig nem teljesen idevág de muszáj leírnom, hogy Chris Noth nem érdemli meg amit kap, ha valaki(k), 20 évig nem szólaltak fel erőszak vádja miatt, akkor ne szólaljon fel akkor se mikor valaki a legsikeresebb éveit éli közel 70 évesen, és ugyebár nem eléggé gyalázták meg a készítők Big karakterét ezzel, hogy meghalt még törlik is az évad utolsó részéből. Részemről 4 rész és köszönöm ebből többet nem kérek.
1/10
dave555 2022 jan. 06. - 23:26:48 1/10 Előzmény zazee
Téged tényleg ez zavar? Engem az, hogy hipergagyi.
1/10
dave555 2022 jan. 06. - 23:25:47 1/10
Nagyjából öt percet bírtam ezekből az idegesítő, irritáló, buta p...kból.
bkriszta80 2022 jan. 05. - 15:37:01
NE!!!!!!! Ezt miért kellett??? Miért????

BIG :(


1/10
zazee 2021 dec. 30. - 21:56:52 1/10
Ebben az új sorozatban a túlzásba vitt PC kommunikáció és az LMBTQ ideológiájának erőszakos nyomatása számomra már túl sok! Az alapszereplőkön kívül már szinte csak színesbőrű színészek szerepelnek, amit már túlzásnak és erőltetettnek tartok.
Nem vagyok prűd, de a konyhai történés már nem volt guszta! Régen szerettem ezt a sorozatot, de az új már túl beteg nekem, inkább offolom.
Összes hozzászólás