Európa a magasból

Bakancslistához adom
Europe From Above
60 perc, 2023

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Fedezd fel Olaszország csodáit madártávlatból! Velencében hajók, gondolák és csónakok, Szicília partjainál létrán ücsörgő horgászok várnak…

Évadok:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
vino-et-veritas 2021 ápr. 19. - 20:02:32 Előzmény Edmond Dantes
Ezzel a műfajjal szemben valóban megengedőbb vagyok. Főleg, hogy a szokásos sztereotip magyaros turisztikai álromantika nem nagyon volt benne...
Csak ez a dumálós földhözragadtság se lett volna!
Ami a "színhelyességet" illeti, tegnap este ment a francia rész. Hát, a Provence-i virágzó levendulamezők kékben pompáztak lila helyett.... Itt ez egyszerűen hülyeség.
Edmond Dantes 2021 ápr. 19. - 09:52:29 Előzmény vino-et-veritas
Tegnap megnéztem: nagyon jóindulatú és megengedő vagy :-) a képi látvány szép és jó, bár pl. a sok skarlát háztető elég "színtévesztő". Na de a szöveg ... hemzseg a tárgyi tévedésektől, mosolyogtató csacsiságoktól. Viszont megtudtam, hogy van egy Bokodi-tó nevű úszó falu-horgászparadicsomunk. Kár, hogy nem horgászom, halat csak fogyasztok, de azt annál nagyobb élvezettel.
vino-et-veritas 2021 ápr. 18. - 08:06:18
Megnézve a magyar részt, tényleg nem teljesen ehhez szoktunk hozzá, ha az országról van szó.

Alapkérdés, hogy jobbára felülről, mit lehet megmutatni és mi lehet érdekes?
Találtak néhányat. A legtöbbje ezért sem a szokásos turistalátványosság (pl. a Balaton és környéke erősen vagy a borvidékek teljesen kihagyva). Kimaradt egy-két lehetőség, pl. a gulya kutyás terelése kicsit többet kaphatott volna, bár a mérete nem volt éppen impozáns.

Persze vannak benne történelmi-politikai utalások (pl. volt szovjet laktanyaváros, stb) és a itt-ott a szöveg is megbicsaklik (pl. az Eszterházyak, mint köznemesek vagy a "nádbálák", amik inkább kévék, stb).

A megszólalók nagyon "pozitívak", szeretik azt, amit csinálnak, stb. DE a "földhözragadt szövegelés" megtöri a képi világot (főleg, ha éppen kisgatyás horgászok is megjelennek a háttérben, stb).

Ugyanakkor ez a sorozat pont az "öszvérsége" miatt - felülről, de a földről is - nem tud annyira látványos lenni, mint a "Világ madártávlatból" (The World from above). Ezek között nálam ez az első, függetlenül attól, hogy ezt a "műfajt" - még inkább fotósként (és az eléggé úttörő volt) - Yann Arthus-Bertrand alapozta meg.

Összességében lehetett volna rosszabb is, de azért jobb is...
3/10
homolka_ 2021 ápr. 13. - 09:32:00 3/10 Előzmény gabroca
Csak nem??!
gabroca 2021 ápr. 12. - 19:34:35 Előzmény homolka_
te idióta a NatGeo rendelte meg a készítőktől és fogadta el
3/10
homolka_ 2021 ápr. 12. - 14:16:16 3/10
A Magyarországról szóló részt valaki megrendelte? Kiglancolt épületek, tobzódó színek, de rémes a narráció is. Tényleg szégyenlem magam, ha valóban ez lenne a mai Magyarország. Két fiatal egy drónnal különbet készített volna.