Európai Filmdíj 2011

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Mit gondol Lars von Trier látványtervezője a dán filmesről? Lehetséges, hogy a spanyol animációsok a kecskeméti műhelyben rajzoltatnak? Mads Mikkelsen, a Casino Royale és A titánok harca sztárja mikor nyert utoljára pókeren és miért tudja Martha Graham tánctehnikáját? Egy Oscar-díjas filmrendező miért tart Bizet Carmenjétől? Riportfilm az Európai Filmdíj átadásáról, az európai film meghatározó szereplőivel.
Az európai film "jó egészégnek örvend" - mondta ezt Wim Wenders világhírű rendező az európai Oscarnak is nevezett európai filmdíj 2011 díjátadó gáláján Berlinben.
Dánia kapta a legtöbb díjat, a legjobb film Lars von Trier munkája, a Melankólia, a legjobb színésznő Tilda Swinton, a legjobb színész pedig Colin Firth lett. A fődíjért az Oscar-esélyes a The Artist, a nálunk is vetített Srác a biciklivel, a legutóbbi Oscar nagy favoritja, a Király beszéde, valamint a szintén Oscaron idegen nyelvű kategóriában nyertes Egy jobb világ voltak a vetélytársak.
24. alkalommal adták át 2011. decemberében az Európai Filmakadémia rangos elismeréseit, az Európa Filmdíjakat, ezúttal Berlinben.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
FaithSupnat 2011 dec. 31. - 15:59:28
Tudja valaki mikor lesz a második része?? Szerettem volna látni a Mads Mikkelsennel készített riportot is, ami állítólag (a rész végén látott bemutató szerint) a második részben lesz. De mikor és hol??? Lehet csak átsiklottam felette, de úgy láttam sehol sem szerepel a mûsorban. :( Ha valaki tudja, légyszi írja meg!! Köszönöm! :)
1/10
szõnyegtáska 2011 dec. 30. - 02:15:37 1/10
Volt egy riporterfelelõsszerkesztõ :) aki bátran vállalja a vállalhatatlant. Én a felelõs szerkesztõ helyében, legközelebb egy riportert használnék ;) aki nem zavarodik meg attól, hogy valaki válaszol... ;)
ad mala 2011 dec. 29. - 08:49:29
Nem láttam a díjazott filmet. De Tarr Bélára és a A torinói lóra annyira büszkék lehetünk (és kell is annak lennünk) mint kevés más magyar alkotásra. Nemzeti kincsünk és õszintén szólva most egy kicsit megorroltam "Európára". És már megint a dánok, sose bírtam ezeket a dogmásokat (nem azért mert savanyú a szõlõ, hanem mert sosem...).
adamnagysweetmovie 2011 dec. 28. - 20:50:55 Előzmény zs9302
Jelentéktelen apróság, hogy Tarr Béla Torinói lovát 3 kategóriában is jelölték. Kár is megemlíteni a sok kis színes között.
Amúgy szerintem az évtized egyik legerõsebb filmje, bár a mainstream, popularizálódó mûvészfilmes közegbõl kétségtelenül kilóg. Félek, annyira vizionáriussá válhat, amennyire a Werckmeister is ma már szerintem annak mondható...
zs9302 2011 dec. 25. - 11:09:32
Érdekes lesz.