Exodus: Istenek és királyok

Bakancslistához adom
Exodus: Gods and Kings
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-angol történelmi kalandfilm, 142 perc, 2014

Értékelés:

222 szavazatból
Szerinted?

A hatalmát féltő fáraó legyilkoltatja a zsidó csecsemőket. A kis Mózest anyja a Nílus habjaira bízza, és a csecsemőt éppen a fáraó lánya menti ki. Mózes abban a tudatban nő fel, hogy ő egyiptomi herceg. Amikor fény derül a zsidó kilétére, száműzöttként menekülnie kell. Útja során találkozik az Úrral, aki fontos feladatot bíz rá. Mózes így szembeszáll az a fáraóval, és, hogy az elengedje birodalmából a zsidókat. Amikor a fáraó mégis meg akarja állítani őket, csodával határos módon megmenti népét.
Bemutató dátuma: 2014. december 11. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Symme máj. 18. 23:26:29
Illúzióromboló. A második Trója-film. Hadjárat felvezetése flip chart-on??? Nevetséges. Ch. Bale frizurája? És Ridley Scott? Ilyen kitűnő színészekkel, ennyi pénzzel R. Scott agyával ezt a gyagyvát??!!
10/10
Péterrrrrr 2021 okt. 20. - 01:51:44 10/10
Ilyen hajnali időpontra tenni..., ezt nem is értem. Szerintem kifejezetten jó film.
10/10
Isti1991 2021 febr. 04. - 20:49:34 10/10
Nagyon jó kis film! Ajánlom bátran... :)
Persze nem a kis picsogó tizenéveseknek akik Szerelmes hangjegyen asszociálódtak meg képzelt G.I. Joe katonák... :)
10/10
Péterrrrrr 2020 jún. 15. - 20:46:24 10/10
Hogy lehet egy ennyire jó filmet ennyire alul értékelni? Nem értem.
Vídiafej 2018 dec. 01. - 12:33:42 Előzmény John Falcon
nézd meg, aztán lesz róla infód..
vagy olvasd el, akkor meg még több lesz..
nem értem milyen véleményre vársz..és kiktől..
az,h milyen egy film, azt egymagad kell eldöntened miután megnézted barátocskám..
10/10
John Falcon 2017 ápr. 05. - 07:43:48 10/10
A legutóbbi hozzászólásoknak van valami köze a filmhez?
Vagy egy matematikai oktatófilm kommentjei kerültek ide tévedésbõl?
Jó lenne, ha komolyan vennénk az offtopic lehetõségét, mert gondolom, hogy a többség a filmrõl szeretne véleményeket, információkat.
:( :( :(
offtopic
tombenko 2016 dec. 09. - 14:56:44
Inkább maradtál volna csendben... Euklidész igazolta, hogy a 2^{p-1}\cdot\left(2^p-1\right) alakú számok tökéletes számok, ha 2^p-1 prím. Mersenne igazolta, hogy ez csak akkor igaz, ha p prím. Eddig 43 ilyen számot ismerünk, a Mersenne-prímeknek köszönhetõen. Az általad írtak nem ilyenek, sõt. Az ismert tökéletes számok: https://oeis.org/A000396 De ez nem biztos, hogy az összes, még a párosok közül sem.
Andoran 2016 nov. 27. - 14:09:18 Előzmény Vlado63
Ballib sztereotípia? Ez volt eddig a legjobb. :D Ugyan már, mutasson rá, válaszom melyik része volt ballib! Attól, hogy valaki nem szereti a holokamuzó és kényszerzsidózó beírásokat, még nem ballib. Vagy ez lenne az ismérv? Mellesleg, örvendek, hogy kedveli a zsidókat és a svábokat. Nekem édesmidegy ugyan, hogy ki milyen náció, de szíve rajta. A cigányok és a migránsok nem szeretése még nem bûn. Elõbbibõl már találkoztam ritka ostoba és gonosz egyedekkel, és hallomásból tudom, hogy az utóbbiak között is fellelhetõk hasonszõrûek, de ettõl még az összes cigányt és migránst nem teszem a "nemkívánatos" kategóriába. És nem. Attól még nem lesz náci, ha nem szeret egy-két nép vagy egyéb körülhatárolható csoportot. Legfeljebb buta. Szalonzsidózó kommentelõtársunkra épp ezért használtam a zsebnáci kifejezést. Tudja, mint a zsebdiktátor, vagy a zsebhitler. A liberalizmus és a ballib pedig csak abszurdisztánban szitokszó. Bár nem tudok azonosulni vele, azt gondolom, a liberalizmusnak (és a baloldali liberalizmusnak) is lehet helye az emberek gondolkodásában, mint ahogy az összes többi eszmének, amelyik nem sérti az emberek általam képzelt alapvetõ jogait (amik nem feltétlenül azonosak a hivatalos verzióval). Származás, szemszín, kopaszodás, vagy tesztoszteron szint alapján azonban csak a keveset gondolkodó emberek mondanak ítéletet mások felett.
7/10
Makk Marci 2016 nov. 20. - 10:04:00 7/10
A film nézhetõ, hátmég ha házi mozid van, de a TV 2 reklámblokkjainak hosszúsága bicskanyítogató. Persze a Vajnáéknak is meg kell élni valamibõl de hogy a film alatt folyamatosan reklámozzák a királynõválasztást ez már sokkkk volt nekem.
gadus 2016 nov. 19. - 20:08:50
A zsidók szorgalmas és kreatív nép?:)) Mit néztél fantasztikus filmet? :))
Vlado63 2016 nov. 19. - 18:30:12
Andoran!
Nos az Ön által írottak pedig tipikus ballib sztereotípiák...
Nem érvelés, hanem \"Kiálts nácit!\" és már kész is van...
Én speciel a zsidókat nagyra értékelem, egy nagyon szorgalmas és kreatív nép..hasonló a vélemények például a svábokról...
A cigányokat és a migránsokat viszont nem szeretem, így most abban a dilemmában vagyok, hogy náci vagyok avagy sem?
Nem lehet ezt valahogy egyértelmûen (pl. a vizeletbõl) megállapítani?

Andoran 2016 nov. 06. - 12:04:02 Előzmény Nagy1A
Zsidó bankok? Azok milyenek? De félre a tréfát. Emlékszik még, mirõl kezdett fantáziálni az Ádám ébredése film kapcsán? Nem, nem a filmrõl. Zsidózott egy jóízût. Holokamuzott egyet. Errõl a filmrõl is csak egy zsidóvicc jutott eszébe. Ezt hívják antiszemitizmusnak. Mielõtt új szerecsenmosdatással állna elõ a Schwatz bácsi, meg a Blum gyerekekkel kapcsolatban, tisztázzuk, hogy minden népcsoportban vannak jó és rossz emberek (persze nézõpont kérdése - minden gyilkosnak van egy szeretõ anyja). Önnek azonban a zsidóság, egy zsidó témájú film, vagy ki tudja még mi minden kapcsán rögtön valami unalmas sztereotípia, valami általánosító zsidózás csúszik ki a száján. Ez a zsebnáci, aki még ahhoz is gyáva, hogy önmagának beismerje, bizony rasszista - és mint ilyen, roppant ostoba, hiszen míg az öntudatlan általánosítás a tanulási folyamat része, mely sokszor segíthet az eligazodásban, addig a tudatos általánosításnak ez a formája komoly lelki szegénységre utal. Ön az iskolapéldája az olyan rasszista, vagy homofób gyûlölködõknek, akik egy jóízû zsidózás, vagy buzizás, vagy migránsozás után sietve hozzáteszik, hogy "egyébként-persze-de-amúgy" a szomszéd zsidó nénivel, a kedves leszbikus eladónõvel, vagy a kebabos szíriai sráccal semmi bajuk nincs. És igen - zsebnáci. Ideje kinõni.
Nagy1A 2016 nov. 03. - 12:03:36 Előzmény Andoran
Pufff! Ez egy találó kifejezés.......zsebnáci!!?? Nem is gondoltam, hogy az vagyok!! De jó ezt tudni..........pedig én csak a zsidó bankokat és bankárokat nem szeretem, pl. a Soros nevû szélhámost, a Stern nénit a szomszédban meg..... csókolom a kezét
Andoran 2016 nov. 01. - 15:18:16
Miért volt katasztrófa? Rendben, parancsolj. Abszurd díszletek, melyek teljesen elszakadtak a realitástól, minden "mega", minden szélsõséges. Értem én, hogy egy Marvel filmet akartak csinálni a legendából, szuperhõsökkel és a szét-cgi-zett képsorokkal, de erre egyrészt nem volt alkalmas a történet, másrészt annyira túltolták, hogy inkább animációs film lett, mintsem történelmi. Minden egyes helyszín és díszlet a giccs kategória felsõ 1%-ába esik, a hordhatatlan és abszurd ruháról és kiegészítõkrõl nem is beszélve. És megint nem a történelmi hûségre utalok, mert arra az már nagyjából az elsõ másodpercben világos, hogy még csak törekvés sem volt a realitás talaján maradni az ügyben. A karaktereknek nagyjából annyi közük volt a valódi emberekhez, mint Donald kacsának, a moralitás nagyjából egy Jehova tanúi oktatófilm szereplõi által hozott bárgyú vigyor szintjén maradt. A B kategóriás kung-fu filmek több hangsúlyt fektetnek a szereplõk lélek és képességfejlõdésére, még az azokban szereplõ karakterekben is több valós emberi vonás van - még a teljesen szélsõségesen stilizáltakban is - mint az itteni élettelen bábokban. Ó, persze látványos és - annak aki nem szeret olvasni - még talán izgalmas is lehet, de erre ennyi pénzt és idõt áldozni egy kissé túlzás. Azt hiszem a National Geography-nak vannak erre történelmi sorozatai, sokkal korhûbb díszletekkel és korrektebb háttérrel, és persze ezred ekkora költségvetéssel. Parancsolj. Remélem, így már tiszta, miért csak annyit írtam, hogy katasztrófa. De igazad van, csak nem akartam erre ennyi idõt pazarolni.
Andoran 2016 okt. 31. - 16:53:00 Előzmény Nagy1A
A film katasztrófa. A nagy1A nevû felhasználó szintén. Igazi zsebnáci.
Nagy1A 2016 okt. 23. - 13:12:11
Na akkor álljon itt a témában a legjobb vicc:
Tudjátok, hogy Mózes miért inkább a tengeren keresztül vitte át a zsidókat?
A dolog nagyon egyszerû, mert szégyellt velük végigmenni a parton!!
He-he...
A vicc az benne, hogy lehet, hogy ez nem is vicc............:)))
Mzero 2016 szept. 25. - 21:05:19
Az a probléma, hogy itt sokan próbálják lejáratni a Bibliát, természetesen mindezt becsomagolni egy kis filmkritikába, ha már úgy is témánál vagyunk a film kapcsán (lehet visszaolvasni, hányszor írják a könyvrõl, hogy "csak egy mese"). Persze lehet csak naív vagyok, és ugyan az a nick. Szerintem pont az ilyen becsmérelõ, gúnyolódó kommenteket lehetne törölni mihamarabb, mert nem ide való. A hit és a tudomány amúgy sem fér meg egymás mellett egyenlõre túlságosan, tökéletesen pedig sohasem fog. Sajnos szomorú látni, hogy sokak sértve érzik magukat, ha megnéznek egy Bibliai történetet, s benne a látottak nem esnek egybe az általunk ismert természetszerûséggel. (megjegyzem Isten és a hit pont arról szól, amit emberi ész nem érthet meg, nem foghat fel ezért kár ócsárolni azokat, akik eszerint élnek). Eleve azt sem értem, hogy aki ateistának vallja magát, mit is vár konkrétan egy Bibliai feldolgozástól (még ha gyengécskére sikeredett is). Konkrétan mit vár magától reakcióként, mielõtt belül rá és mennyien tudnak sértõdés nélkül, vallásos embereket nem sértõ módon kommentelni, véleményt írni (ha már humanisták is vannak köztük, ez talán Természetes lenne).
3/10
Ra 2016 aug. 17. - 01:41:58 3/10
Nem hívták ezt semminek. Ez a film propaganda és ellenpropaganda egyszerre, szerintem a rendezõ is utálhatta ezt a filmet forgatni és a szereplõk sem igazán élvezték a dolgot.

Érdekes, hogy Seth neve nem hangzott el a filmben, pedig ez tulajdonképpen egy egyiptomi történet, Ozirisz, Hórus (=a Fáraó), és Seth története. Sethnek és avatárjának, "Mózesnek" története.
Valójában Mósze (Mose), ami azt jelenti: "fiú".

A "tíz csapás" Seth-Tüphón, Apophis-ra jellemzõ barbár pusztítás. Itt megint csak az értelmetlenséget és a káoszt igyekeznek eladni értelemként és rendként.

"Kõbe véste, de leérve eltörte a táblá(ka)t."
Nem vésett semmit kõbe, Egyiptom viszont valóban kõbe véste a dolgait, és nem zárható ki, hogy a mainál jóval fejlettebb technikával.
Torolt Felhasználo 2016 máj. 26. - 21:04:06 Előzmény Befektetõ
Ez a film még a legkisebb gond, mert mégis, hányan nézik meg? Ilyen címmel?

De mondjuk a Game of Thrones mennyivel többekhez eljut, és mennyivel jobban van álcázva hogy vallási propagandává alakították szép lassan, vezetõ hatalomként pedig az említett csoport befurakodott minden frakcióba...
8/10
sankara 2016 máj. 26. - 19:16:24 8/10
Nem tetszett ugyan minden momentum, de számomra bõven a jó film kategóriájába sorolható. (Akit mélyrehatóbban érdekel Mózes élete és kora, annak érdemes megpróbálkoznia Kodolányi János: Az égõ csipkebokor c. regényével.)
Összes hozzászólás