Expedíció

Bakancslistához adom
Glory & Honor
amerikai filmdráma, 91 perc, 1998

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

A kietlen tájon a dermesztő hideg fagyhalállal fenyegeti a két amerikai felfedezőt, Robert Pearyt (Henry Czerny), az expedíció arisztokrata elindítóját és fekete bőrű társát, Matthew Hensont (Delroy Lindo), akik az Északi-sark felé tartanak. Az életben maradásukért azonban nem csak a gyilkos elemekkel, hanem a társadalmi előítéletekkel is meg kell birkózniuk.

Stáblista:

Szereplők

Mathew Henson
Robert Peary
Josephine Peary
Lucy Ross
John Verhoeff

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
greghouse 2011 dec. 06. - 22:57:34
Amennyire én tudom, erõsen vitatják Pearyt, és semmilyen bizonyíték nincs a társa leírásain kívül. Különben nem is lényeges, legalább megpróbálta. Tudjuk, hogy maga Kolumbusz Kristóf sem járt a büdös életben a kontinentális Amerikában, mind a négy útján Karib tengeri szigeteken járt, elõször valószínûleg a mai Salvadorban. Plusz, abban a tudatban halt meg, hogy tényleg Indiában járt. Az igaz, hogy csillagászati úton, órával, szextánssal lehet meghatározni a pontos helyet, mintha itt nem nagyon használtak volna mûszereket. Peary kritikusai szerint azon az úton, ahogy leírták, nem is járhatott az Északi Sarkont, jó pár kilométerrel eltájolta magát.
De mint film nem volt rossz.
Az ország közepe meg ott van ahol éppen valamelyik Gárda tábort ver és pont.
offtopic
Ford Mustang 2011 dec. 06. - 19:05:14
Nagy-Magyarosrszágnak igen. A "jelenlegi"-nek Pusztavacs a legközelebbi település.
offtopic
Ford Mustang 2011 dec. 06. - 18:56:21
?
Ford Mustang 2011 dec. 06. - 18:39:54
Persze, hogy nem. Ez olyan, mint hogy valaki el akar menni az ország közepére, és elmegy Pusztavacsra, és azt hiszi, hogy az ország közepén áll. Holott nem a falu az ország közepe, hanem nagyjából 1 km-re esõ puszta vagy erdõs rész.
greghouse 2011 dec. 06. - 16:25:35
Biztos rosszul tudom, utána kell olvasnom, de a GEOGRÁFIAI pontos Északi (és Déli) Sarkot senki nem érte el az ûrhajózás elõtt. Amit elértek, az a Föld mágneses pólusa (ami vándorol), mivelhogy iránytû alapján mentek. A mágneses pólusok idõnként cserélõdnek, olyankor kihal miden élõvilág pár millió évente, most is egy llyen kezdetén vagyunk. azért még nyugodtan vehettek tartós tejet, van vagy ötmillió évünk.
sziriat 2010 dec. 11. - 17:41:45
Robert E. Peary amerikai mérnök és tengerész 1909. április 7-én elérte a földrajzi Északi-sarkot. Teljesítményével kapcsolatban azonban utóbb számos kétség merült fel.A film hitelesen ábrázolja az akkori viszonyokat, jók a szinészi játékok, a film jól visszatükrözi az akkori viszonyokat, karaktereket.
Aki tudja, nézze meg feltétlen!8/10
Én még itt olvastam hozzá :
http://www.eletestudomany.hu/content/aktualis_20081219_az_Eszaki_sark_es_a_deli_sark_meghoditasa___tulzasok_es_hosiessegek
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu