Film

Ez itt Anglia /This Is England/

angol filmdráma, 101 perc, 2006


Értékelés:

71 szavazatból
Szerinted?
1983-ban járunk: a falklandi háború, Margaret Thatcher, az aerobic, a Blockbusters kvízshow és a bőrfejűek Nagy-Britanniájában. Ahogy a tanév véget ér, hosszú, unalmas hetek várnak a 12 éves Shaunra, aki egy tengerparti kisvárosban él elfoglalt édesanyjával. Apja a Falkland-szigeteken esett el, Shaun azóta hordja a nadrágot, amit tőle kapott - közvetve ez a nadrág hívja fel rá a skinhead-vezér Woody figyelmét, és ettől kezdve a kisfiú körül felgyorsulnak a lomha nyári napok. A bőrfejűek bandája két szempontból is hiánypótlóvá válik életében: egyrészt barátságot, másrészt apamodellt kínál számára. Shaun a csapat benjáminjaként lépésről lépésre kivívja társai tiszteletét, miközben felfedezi az eszelős bulik és az első csók mámorát. Egy nap azután feltűnik a színen Combo, aki frissen szabadult a börtönből, és irányítása alatt a banda célba veszi a helyi kisebbségeket - Shaun számára véget ér az ártatlanság kora és belép a való világba.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Alkotók

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • BAFTA-díj (2008) - Legjobb brit film
  • BAFTA-díj (2008) - Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Shane Meadows

Vélemény:


2015. október 3. 23:57
az amerikai história x azért lehetett etalon,mert ez a film,a made in britain és a romper stomper megcsinálta az ösvényt neki 😝

2015. július 18. 19:03
Életszerűsége a legfőbb erőssége. Jó pár fontos, a történethez erősen kötődő kérdés nyitva maradt a végére, amit el is húztak, így elcsépelt is lett. Nem volt rossz, de a műfaj etalonjához (Amerikai história X) képest kevés volt. 6/10.

2014. július 19. 19:57
Jó film, végig fenntartja a feszültséget. Az elején azt hittem, h nem mond majd sok újat (érzelmileg elhanyagolt gyerek rossz társaságban köt ki), de pont az érzelmek megjelenítésének hitelessége miatt van ereje a filmnek.

Összes hozzászólás