Ez mind megtörtént útban a Fórum felé

Bakancslistához adom
A Funny Thing Happened on the Way to the Forum
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 93 perc, 1966

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Keverjük össze a római szatirikus író, Plautus stílusát a modern Monty Python-féle humorral - mit kapunk? Egy fergeteges tempójú játékot, amelyben olyan gyorsasággal váltják egymást a poénok, hogy mire az egyik geg "beül", máris jön a másik.
A történet lényege, hogy Pseudolus, a római rabszolga szeretné megváltani szabadságát. Ennek érdekében bármilyen áldozatra hajlandó. Kapóra jön neki, hogy ifjú gazdája, Hero beleszeret a szomszéd - nem túl jóhírű ház - egyik gyönyörűséges lakójába. Pseudolus tervet eszel ki, s neki is lát, hogy végrehajtsa, ami nem kis felfordulást okoz útban a Fórum felé. Mindeközben vannak itt szerepcserék, eszmecserék, álruhák és álszakállak, jópofák és rosszpofák, alibabák és csinibabák.
Zero Mostel, Buster Keaton, Michael Crawford, Phil Silvers, Jack Gilford, Michael Hordern, Anette Andre, no és a Stephen Sondheim musical legjobb dalai, megtetézve Richard Lester humorral teli, fanyar rendezésével.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Kingababe89 2009 jún. 13. - 14:43:19
Nagyon aranyos film!Éppen szombat kora délutánra való:)persze van akit ez a helyzetkomikum-sorozat idegesít de én jót nevettem rajta!