Ezer dollárt a feketére

Bakancslistához adom
1000 dollari sul nero
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-NSZK western, 100 perc, 1966

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Johnny Liston tizenkét évet ült a börtönben egy olyan gyilkosságért, amelyet nem ő követett el. Szabadulása után visszatér szülőfalujába, ahol Johnny öccse, Sartana a bandájával valóságos rémuralmat tart fent. Johnny egyetlen segítsége egy néma fiú lesz, miközben megpróbálja összefogásra bírni a becsületes lakosságot, és igazságot szolgáltatni az üldözötteknek.

Johnny (Gianni) Garko ebben a filmben alakított először Sartana nevű szereplőt, aki azonban még negatív figura, és nem az a szuperhős, aki egy évvel később lépett színre Gianfranco Parolini egész sorozatot ihlető filmjében.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2015 ápr. 10. - 21:37:34
Láttam már rossz filmeket, de ez tényleg siralmas volt. A történet valami irritálóan béna, annyira áradt belõle az igénytelenség, hogy az már fájt. Alapvetõen nem lett volna rossz ötlet a testvérek harca, de ahogyan megvalósították, az kész rémálom lett, tönkretették az egész filmet. Egyébként is elég sok volt a sablon (a szülõfalujába visszatérõ ürge, akit ráadásul ártatlanul vádoltak meg gyilkossággal; lesz egy segítõje is, aki történetesen néma; plusz lesznek újabb segítõi is), a színészi játékot úgy elfelejthetjük, ahogyan van. Valami sivatag közepén is volt egy inka építmény, ahol a gonoszok megbújtak, meg volt valami falu/város, meg sziklás vidék, de nem igazán állt össze, hogy akkor most hol is játszódik a cselekmény. A jellemek szokás szerint elnagyoltak és egysíkúak voltak, de mit is várhattam volna. Vér sosem látszódott, negyed óráig ütötték-rúgták egymást a delikvensek, hatalmas pofonok csattantak, mint Bud Spenceréknél, de még csak nem is vérzett senki. Nem is tudom, ha kötelezõen értékelnem kellene a filmet, hány pontot tudnék rá adni, de nagyon keveset, az a gyanúm.
feketevipera 2015 ápr. 10. - 21:14:09 Előzmény olahmiki1959
Hát azért Steffen és Garko neve ismerõs lehet az olasz westerneket szeretõk számára, igaz, a másodvonalban kell keresgélni (vagy még lejjebb). A rendezõ viszont tényleg noname lehetett. Gondolom, nagyon olcsón juthatott hozzá a Duna ezekhez a filmekhez, csak kár volt szinkronra költeni a pénzt. Igaz, a feliratozás se lett volna jobb megoldás.
Texas Bill 2015 ápr. 08. - 06:23:36
Ennek a filmnek a zenéje jó volt, kár hogy minden más szempontból rém rosszra sikeredett.
olahmiki1959 2015 ápr. 07. - 08:19:38
Ezeket a régi olasz spagettiwesterneket csomagban kapta a királyi tv, hogy most sorozatban leadják õket?
Se a rendezõket, se a szereplõket nem ismeri a kutya sem - - még a Wikipédián is alig lehet találni róluk valamit - ettõl persze még a filmek lehetnek jók is...:)