Ezer szó

Bakancslistához adom
A Thousand Words
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 91 perc, 2012

Értékelés:

194 szavazatból
Szerinted?

Jack McCall egy nagydumás, önző irodalmi ügynök, aki az üzlet reményében képes bárkinek teletömni a fejét mindenféle hazugsággal. Miután egy spirituális gurut is csőbe húz, azon találja magát, hogy hirtelen egy fa nőtt a kertjében, ezer levéllel az ágain. Rájön, hogy mágikus fával van dolga, ugyanis minden egyes kimondott szóval lehullik róla egy levél. Az egyik ismerőse szerint ha az utolsó is lehull, akkor annyi neki. Jack kénytelen-kelleten némaságot fogad. Ki kell találnia, hogyan kommunikálhat szavak nélkül.

Stáblista:

Szereplők

Jack McCall
Caroline McCall
Aaron Wiseberger
Tyler McCall
Dr. Sinja
Annie McCall

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
DUNAWÖLD 2021 okt. 07. - 20:07:26
Sértik az ember intelligenciàjàt. Nem tud írni?!?
offtopic
Hekaté 2020 ápr. 20. - 22:23:54
XD
ha tudok szerezni, majd küldök :)
Hekaté 2020 ápr. 20. - 17:20:36
Én csak azt szeretném megtudni, hogy hol lehet ilyen növényhez hozzájutni? Lenne pár címzettem... :DDD

A film amúgy nem az én műfajom, gagyinak tartom, de az alapötlet nagyon bejön.

"Hallgass, vagy a nyelved süketté tesz!" (számomra ismeretlen szerző remek mondata, forrás: FB)
10/10
UncleSam 2020 ápr. 19. - 12:32:41 10/10
10/10
5/10
sexykex 2020 jan. 27. - 17:13:17 5/10
A Beverly Hills-i Eddie Murphyt még szerettem, de később egy pofákat vágó, vigyorgó, idióta dumagépet faragtak belőle, akit próbáltam elkerülni. Végre egy film – gondoltam – ahol Eddie nem szövegelhet büntetlenül, talán érdemes lesz megnézni. Nos, nem volt érdemes, annak ellenére, hogy az üzenete egészen értelmes: nem a szép szavak, hanem a hétköznapi egyszerű kis tettek fejezik ki igazán egy ember érzelmeit. Ha valaki még ennyit sem tudott eddig, az nyugodtan furulyázza tovább a „szeretlek” szót, mantrázza ugyan úgy, mint hittérítők a „hiszekegyet” és nézze meg ezt a filmet néhányszor – hátha ragad rá, valami okosság is.
8/10
dandelion83 2017 szept. 03. - 19:20:24 8/10
Nekem nagyon tetszett! Tudtam rajta jókat nevetni, a végét pedig nem bírtam ki könnyek nélkül. Szerintem nagyon szép film, igazán mély mondanivalóval, nem szájbarágósan, hanem viccesen adagolva ezt a nagyközönségnek. Én nagyon szeretem, ha egy vígjáték mély mondanivalóval bír, ha könnyed formában tálalnak bölcs gondolatokat. Az alapötlet zseniális, és nekem a megvalósítás is tetszett. Jókor talált meg a film, rám most nagy hatással volt.
AvatáR Gil Maerth 2014 aug. 25. - 19:34:21
azért párszor hangosan felnevettem.
Ehhez tényleg Eddie arcmimikája kell hogy a nagy némaságból is valami nevettetõ jöjjön ki.
(a pszichiáteres rész nagy :)
(de az SM rész a szállóban a feleségével konkrét jelenetben :)

De a végén azért tõszavakból is kifejezi magát.
És a feleségnek mondott négy szó, azt hiszem jelige lehetne.
("Õ, Te, Én... mindörökké")

van benne elgondolkodtató.
10/6,5
Csapágy 2014 aug. 25. - 00:10:27
Nagyon gyenge. Az üzenete már unalmas. Mondjuk attól még lehetett volna jó filmet csinálni belõle.
Spoiler
begin
Kimondottan idegesített, hogy annak ellenére, hogy tudta, úgy sem szólalhat meg, mégis elment a fontos
megbeszélésekre, tárgyalásokra, miközben garantált volt, hogy hülyét csinál magából és tönkreteszi a hivatását.
De hát ugye ezekre a bárgyú jelenetekre építve lehetett filmet csinálni.
end
Unalmas és gyenge alkotás. (szerintem)
wowow 2014 jan. 07. - 10:51:51 Előzmény main
Egyetértek.

Ez nem az a E.M. film, amit többször megnézek szívesen. Egyszer elég volt, az is vontatott volt. Feszengtem a némasági rész alatt. Ahogy írták korábban is, ez a hangtalanság eléggé elveszi a filmes jelleget. Könyvben biztos izgalmasabb lenne.
Amiért többet vártam tõle, ezáltal magasabb is volt az elvárásom - na ezt jól megmondtam! :) Így ez a film olyan 3-4 pont körüli.

///SPOILER vanik benne///
Különben meg, ha úgyis újjászületett/megvilágosodott, akkor több értelmét láttam volna, ha már az elején végigdarálja az 1000 szót.
Egyébként arra számítottam, hogy ezt az 1000 szót beosztja magának, és ebbõl valami nagyon vicces vagy akár elgondolkodtató jelenetek sora keletkezik. De nem ez jött, nem is erre volt felépítve. Hanem arra, hogy meg fog halni.
Nyílván ez volt a forgatókönyv író alapötlete is: Vegyünk egy családos mukit, aki meg fog halni. (Hú de izgi). Kössük valami peremfeltételhez, ami által némi színt viszünk a filmbe, mert eddig ilyenbõl kb húszezer film van. Na lássuk csak, meg fog halni, amikorra a kék macska hármat fingik! ... nem ez nem jó... amikor piros hó esik! ... már majdnem jó. Akkor amikor lehull 1000 falevél. Ez az!!!! (TAPSCUNAMI!) Szóval meg fog halni 1000 levél lehullása után. Hmmm... de miért pont falevél hullással mérjük? Én sem értem. Na mindegy, már kitaláltam, ez lesz és kész. Vigyünk bele valami ezotériát, spiritualitást, ez úgy is trendi manapság. Legyen egy indiai guru... stb


Hát így történhetett a kiagyalás. Kb 5 perc alatt ki lehet találni ilyen forgatókönyvet. Szóval elég gagyi. Mindemellett szinte minden részlet kidolgozatlan: a munkahelyi, a családi.

Eleve meseszerûvé tette a fa 3mp alatti átköltözése. Hihetõbbre kellett volna megcsinálni. Pl hogy eleve a kertjében volt a fa.
csalfa romeo 2013 nov. 02. - 11:30:37
Nagyon jó film, engem abszolút a Távkapcsra emlékeztetett. Annak is az elsõ fele humoros, a második fele pedig drámai. A film jó bizonyíték arra, hogy bár volt egy-két botlása, a jó öreg Eddie Murphyt még nem kell leírni. Nekem egyébként Az üresfejû is tetszett, ami szintén Brian Robbins rendezõ mûve.
Cleo. 2013 okt. 04. - 16:54:22 Előzmény eynrg
szerintem meg Eddie Murphy nélkül nem érne semmit; ezt azért el kell ismerni. Aki kedveli a színészt, annak tetszhet a film.
eynrg 2013 máj. 22. - 11:17:22
Bár nem minden része mulatságos és nem is "csúcsfilm", érdemes volt megnéznem. Szimpatikus volt az egész,
jó a történet és a színek is tetszettek. Valóban, a guru szerepe nem olyan jelentõs, sokkal inkább a
fõszereplõ asszisztense tette oda magát.
9/10
lolow 2013 márc. 04. - 12:58:09 9/10 Előzmény sabuki
Eredeti ötletre épülõ,tanulságos és mulatságos egyben!Nagyon jó!!!
9/10
sabuki 2013 jan. 25. - 14:03:12 9/10 Előzmény deljuve
Nagyon jó film!
Tanulságos!
Csekély értelmû medvebocs 2013 jan. 05. - 12:09:45
És a 2012 5.legrosszabb filmje díjat kapja: Ezer szó
main 2012 okt. 22. - 20:33:22
SPOILER
Kellemes kis marhaság, szódával elmegy. Látszik, hogy próbáltak valami mélyebb értelmet adni a filmnek, de ez kevéssé jött össze. A vége kicsit összecsapott lett, és lehet, hogy én vagyok az értetlen, de számomra értelmetlen is: hogy jön össze a pofátlan nyomulás (amibõl McCall tulajdonképpen él) azzal, hogy nem bocsátott meg az apjának? És ha egyszer meghalt, mert leesett az utolsó levél a fáról, akkor rögtön életre is kelt ott helyben? Ezt a haldoklós részt egyébként is egy kicsit elmázolták, néhány köhintésen kívül nem volt jele semmiféle leromlásnak. Persze tudjuk, hogy ha egy hollywoodi filmben a fõszereplõ köhög, akkor azt általában meglegyinti a halál szele, ez ilyen általános jósköhögés lehet.:)
A guru szerepe teljesen kidolgozatlan, erre a karakterre jobban rá kellett volna feküdni, mert oké, hogy az õ fája és hogy nagy mester meg minden, de a filmben gyakorlatilag végig nem csinál semmit, csak úgy van. A filmet a hátán az asszisztens srác viszi el, neki jár a vállveregetés, nagyon jól játszik! Remélem, még fogom más filmekben is látni.
Mindezek ellenére egyszeri megnézésre jó volt, bár a sztorit el fogom felejteni két héten belül, annyira nem hagyott mély nyomokat bennem.
10/10
deljuve 2012 okt. 15. - 15:01:15 10/10
Eszméletlen elgondolkodtató!!!
Régebb nagy rajongója voltam Eddy Murphy-nek,mostanra eléggé "kiégett",de itt látszik a szemén,az arcán,a mozdulatain ,hogy ezt a szerepet nem csak úgy eljátszodta(pl. Üresfejû,Hogyan lopjunk felhõkarcolót? stb. mostaniak...)
A végén fiú létemre majdnem sírtam...elnézést aki nem látta! >de a végén amikor az édesanyával beszélget ,és végre megérti az anyja szavait,mert ugye máskor mindig hablatyolt össze-vissza...az grande!
tényleg átlagos "mese film" de van mondani valója,nagyon sok!Itt érvényesül ,a sok beszéd szegénység!-mondat!
Szép ötlet volt,jól elmesélve,és Eddy végre ennyi év után hiteles és vicces és élvezhetõ,és...
drámai ahogy szó nélkül küzd a szavak ellen!
Móni Póni 2012 okt. 06. - 00:16:40
Nekem nagyon tetszett, igazán tanulságos volt. Persze hemzsegett a kliséktõl, tipikus hollywoodi film, de nekem átjött a mondanivalója. Annyi elcsépelt szöveget mondunk tartalom nélkül...
10/10
Gaben26 2012 okt. 01. - 17:21:12 10/10
izlések és pofonok de aki ezt a filmet szarozza az még TÉNYLEG nem látott SZ*R filmet :D
Szerintem jó film.!
7/10
beo71 2012 szept. 27. - 11:59:39 7/10 Előzmény Bigpapa
Már megint jót írtál!
Ugyanezt éreztem.
Összes hozzászólás