Fácángyilkosok

Bakancslistához adom
Fasandraberne
18 éven aluliak számára nem ajánlott dán thriller, 119 perc, 2014

Értékelés:

197 szavazatból
Szerinted?

Egy tóparti nyaralóban brutálisan meggyilkolnak egy fiatal ikerpárt. A nyomok alapján a rendőrség egy helyi bentlakásos iskola gazdag és befolyásos családból származó diákjai között keresi az elkövetőt, mivel azonban a bizonyítékok nem perdöntőek, vádemelés nélkül a lezáratlan ügyek közé kerül az akta. Az elfekvő ügyekkel foglalkozó Q-ügyosztály 20 évvel később újra foglalkozni kezd az esettel. Carl Morck nyomozó és társa beleássa magát az ügybe, és hamar rájönnek, hogy a bűncselekmény körül valami bűzlik. A meglévő nyomok egy, a testvérpár meggyilkolásával egy időben eltűnt lányhoz vezetnek, ám hamar kiderül, hogy nem csak a nyomozók próbálják elszántan felkutatni a nőt, hogy a hiányzó információkat megszerezzék tőle. Az ország három legbefolyásosabb köreiből néhányan szintén kétségbeesetten kutatnak az utcán élő nő után, mert olyan tudás birtokában van, ami egy életre tönkreteheti őket. A hajtóvadászat kezdetét veszi.
Bemutató dátuma: 2015. március 19. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
AdiRicka 2018 dec. 10. - 15:03:51
Hozza az első rész hangulatát és jó minőségét, ez is egy jó krimi, egyedülálló filmként is értékes, egyszer érdemes megnézni, 7 pont.
fubu 2017 ápr. 15. - 18:23:58
8/10
Arter 2017 márc. 23. - 22:56:45 8/10
Jó film! Az elsõ része jobban tetszett, de a színvonal itt is megmaradt, a hangulat, a szereplõk, ott folytatták ahol abbahagyták. A történet maga elég brutális, de sajnos ilyen szituációt a valóságba is el lehet képzelni. Nekem ez 8/10
8/10
idõjós1010 2017 jan. 26. - 22:35:12 8/10
Ugyanabban az iskolában tanított még most is. Ha õ elmegy a suliból, egy másik tanár a jegyei után ugyanúgy meghúzza a gyereket. Az egyes, az minden tanárnál bukást jelent.
8/10
idõjós1010 2017 jan. 24. - 23:20:44 8/10
Jó a film, hozza a másik két rész színvonalát, viszont a sztorit (bár érdekes) , több sebbõl is vérzõnek érzem. SPOILER
Kimi élvezettel ver össze embereket, és talán ezt szereti a legjobban a pasijában is. Viszont amint teherbe esik tõle, simán elbírja képzelni hogy gyermeket nevelnek majd közösen, és a fiókba kerül a fehér símaszk. Következésképpen négy hónapos terhesen zsigerileg borul ki idegileg azon, amit aznap este a kis bûnbandája mûvel. Holott nemrég még hobbi szinten ûzte a mûfajt õ maga is.
A másik dolog, ami nem passzolt nálam, az kicsi párjának fizika jegyei. Lefekszik annak tanárával, hogy elkerülhesse életének egyetlen szerelme a bukást, a tantárgyból. Húsz évvel késõbb mégis azt nyilatkozza le a tanár, hogy a mai napig nem érti, mért tette ezt vele az a lány. Ezek szerint mégsem ment végbe a zsarolás ? Azonnal nyilvánosságra került az egész ? Akkor meg mire volt jó minden ? Az iskola csendben elsikálta a dolgokat. A tanár nem lett kirúgva. Ily mód akár el is intézhette a hü.ly.e gyereknek a bukást. Nem volt már visszatartóerõ.
Drága Kimi meg ha ilyen ügyes, hogy két nap alatt eltesz mindenkit láb al, aki árthat neki, minek bujkált húsz évig ?
marypotter 2017 jan. 19. - 08:51:19
Kedvenc sztárom, már láttam 2x is a trilogiát, Nikolaj és Fares közti humor nagyon ok. A karakterek szerethetõek. Thriller. és nem hollywoodi...dán..m ennyire más.. én vadászom a skandináv filmekre....kicsit sok lett az autóüldözõs. highteches ügynökök reménytelen harca a drogbárok stricik, bûnözök ,stb ellen... ja most látom,már írtam.....jó szórakozást...
kybuck 2016 aug. 28. - 01:53:21
Korrekt alkotás, kevésbé nyomasztó, mint az elsõ rész, de ezt éppenséggel nem bánom, helyette több az erõszakos jelenet. Igazából nincs benne semmi, amit krimi-thrillernézõként ne láttunk volna korábban, mondhatni valamennyire kiszámítható is, de dramaturgiailag jól fel van építve, a karakterek is szimpatikusak, mármint jól játsszák a rájuk írt szerepeket. Akinek tetszett az elsõ rész, vagy egy tényleg fogyasztható krimire kíváncsi nézze meg ezt is.
paola 2016 máj. 23. - 14:39:51
3. rész: Palackposta (2016)
Flaskepost fra P (original title)
1h 52min | Crime, Drama, Thriller | 3 March 2016 (Denmark)
:))
Már a porton is fenn van, de még csak a dán címmel.
FAZEKAS MARIA 2016 ápr. 02. - 20:49:37
nagyon jó a film.- már aki a Hollywood-i filmeken kívül másra is kíváncsi. Lassan ismerem a fõbb skandináv, norvég, stb.filmek szereplõit, rendezõit. már vadászok ezekre a filmekre. 8--9 adok- ma is meg fogom nézni.És jó este lesz. nem kel ezt megideologizálni.
Edmond Dantes 2016 márc. 16. - 21:47:38
Sorozat 2. része, elsõ ez: http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=145989 3. rész egyelõre nincs. A Nyomtalanul tömörebb, ez bonyolultabb. Ez is igazi skandináv krimi, lassú, sötét, kegyetlen. Folytathatnák ezt a "döglõdõ akták feltámasztása"- szerû mûfajt.
8/10
Funtineli 2016 jan. 10. - 12:58:03 8/10
Melyik részén volt jó a hangulat?! :)

Amúgy tetszett nagyon, de pont a rettentõ nyomasztósága miatt néztem meg csak második nekifutásra.
8/10
M.Zs.F 2015 dec. 20. - 10:11:16 8/10
Ez egy rendesen összerakott skandináv krimi a maga sötétségével és abszolút összekeverhetetlen stílusával. S mindenképp a jobbak közül.

10/8
Csonger 2015 okt. 12. - 01:46:14
Ember legyen a talpán, aki tudja követni azt a sok dán nevet!
Nem rossz film amúgy, egyszer érdemes megnézni.
6/10
Rahar 2015 máj. 09. - 10:12:01 6/10 Előzmény Nagy1A
Nekem is a kommunista idõszakban vetített krimik jutottak róla eszembe.
A történet végig lekötött, ez a mûfaj egyik jellemzõje, viszont itt azért nem kellett kitalálgatni, hogy ki a gyilkos.
Kerek, szépen lezárt történet. Helyenként megmagyarázhatatlan dolgokkal (például a rendõrõrsön az õrt leüti, más rendõr nincs a közelben, meglép, majd egyszer csak megjelenik a kritikus pillanatban megjelenik az egyik vidéki kastélynál).
Egyszer talán jó volt megnézni, de részemrõl ennyi bõven elég is volt belõle.
A kulcsszereplõ nõi karakter viselkedése összességében nem valóságos.
Nagy1A 2015 ápr. 29. - 19:47:45
Túl van lihegve ez a film! " Derék " felügyelõsre sikeredett, nagyon hajazott a régi szocreál krimikre. Spoileres!! Helyenként idegesített már ez a kiscsaj a táskájával, azután meg egyszerre nagyon kitisztult, azt sem tudni, hogy mitõl!! Nem egy nagy durranás, helyenként már fárasztó ez a nyomozó!
Mike088 2015 ápr. 26. - 00:15:48
Akárcsak a Nyomtalanul címû film ez is jó recept alapján készült. Egy kis misztikum, folyamatos feszültség és jól felépített történet jellemzi. Nem unatkoztam egy percig se. 10/8
7/10
Ze74 2015 ápr. 22. - 22:23:45 7/10
Akinek ez tetszett az nézze meg a Nyomtalanul-t.Ugyan ez a nyomozó páros (Q ügy osztály)másik filmje.
Ennél még jobb a Tetovált lány trilógia,persze a Svéd változatban.
9/10
csontfej 2015 ápr. 19. - 13:52:44 9/10
Jó kis film.
teatea 2015 ápr. 16. - 20:05:20
Olvastam ma egy cikket Schreer Katalintól a skandináv krimirõl, néhány érdekes gondolat van benne, belinkelem.

http://www.origo.hu/kultura/20150416-a-skandinav-krimi-a-joleti-tarsadalom-kritikaja.html

..... részlet .....

A norvég Gunnar Staalesen ezt így fogalmazta meg: „az én szememben a modern skandináv krimi a klasszikus elbeszélõ regény mai megfelelõje. Ez az a mûfaj, amely aktuális témákat dolgoz fel, és oly módon világítja meg õket, hogy azzal vitára és gondolkodásra készteti az olvasókat, míg az egyéb irodalmi mûfajok inkább kísérletezõek, és sokszor a saját formájukkal vannak elfoglalva.”
teatea 2015 ápr. 15. - 21:23:35 Előzmény Trombi
Jaj ne már! Ne legyünk már ilyen jóságosak! Én nem akarok lábujjhegyen járni csak attól való félelmemben, hogy valami idióta lemásolja egy rossz mozdulatomat. Értsd ezen azt, hogy a krimi, a thriller, az egy mûfaj, és persze nemcsak filmekrõl van most szó, de sokkal inkább könyvekrõl. Ugye ez a film is egy könyvbõl forgatódott, ne feledjük. Szóval ez a mûfaj, mármint a krimi, engem is beleértve, milliókat szórakoztat szerte a világon, és ezen most ne azt értsd, hogy szétröhögöm magam egy pszichopatán vagy egy mezei gyilkoson, mert milyen kis vicces dolgok ezek, hanem egyszerûen érdekes és izgalmas lehet a történetvezetés, a felbukkanó karakterek, élethelyzetek, és ami még nekem különösen tetszik ebben a mûfajban az az, hogy a kvázi magasirodalmi szófosás nélkül haladhatunk elõre a történetben, mindenféle értelmiségi aberráltság nélkül. Itt max. a gyilkos aberrált, vagy esetleg még néhányan ott körülötte, de azért ez egy jól behatárolható jelenség.

Apropó, én nem vagyok arról meggyõzõdve, hogy ezek a sztorik mintaként szolgálnak súlyos, valós esetekhez. Behring ha jól emlékszem valami eszmei becsavarodás következményekent követte el, amit. Mélyebbek voltak ott az okok szerintem, mint egy rossz pillanatban letöltött thriller.

Aztán lesz ennek a sorozatnak egy harmadik része, na azt a könyvet már elolvastam, nem tudtom, hogy ezek sorrendben mennek. Az a könyv, a Palackposta, szabályosan egy remekmû. Egy kisebb stílusbravúrral megírt fantasztikus történet, és csak azért említem mindezt, mert az abban menõzõ pszichopata apja egy pap volt, aki különös kegyetlenséggel "bánt el" a fiával gyerekkorában, aki aztán szektás családokon vesz bosszút késõbb, nem kispályás módon. Szóval ezt a típusú mészárlást az ember nem lemásolja valahonnan, egy könyvbõl, filmbõl, hanem ennek durva belsõ, lelki okai vannak, lehetnek. Vigyázz, nagyon beteg, ha nem bírod az ilyesmit, ne nézd meg.

Amúgy engem érdekel a világ, a borzalmaival együtt, ha az jól van megírva, vagy megfilmesítve. Része az életnek. Esetenként a fantáziának, bár az engem kevésbé izgat, max. minõségi scifik esetében.
Összes hozzászólás
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás