Fair Play

Bakancslistához adom
francia thriller, 103 perc, 2006

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

A Fair Play-ben egy egymásra féltékeny munkahelyi közösség tagjai mérik össze erejüket. A kirándulás csapatépítő tréningnek indul, ám vadvízi-evezésnél elszabadulnak az indulatok. A film női főszereplője az Edith Piafot megformáló Marion Cotillard.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
gimbiikeeh 2017 nov. 07. - 01:07:35 7/10
Az eleje nagyon unalmas, vontatott volt, de a film második fele rendesen bepörgött, és akkor értelmet nyert az elsõ rész mondandója is. Kellemes csalódás volt, tetszett. Ezek a franciák tényleg tudnak valamit. Nem elõször bizonyítják be. A sztori egyedi, a színészi játék pedig nagyszerû. 94 (!!!) Ft volt DVD-n. Jó vétel. Ajánlom a dráma-thriller kombó kedvelõinek, mert ebben biztosan nem fognak csalódni.

7/10 (Ha kicsit izgalmasabbra sikerült volna az elsõ fele simán 9 lenne, de így marad a 7.)
6/10
Edmond Dantes 2012 aug. 29. - 15:27:51 6/10
Nem elsõsorban thriller.Nem 103 perc volt a napokban vetített változat, jóval rövidebb, kb.80-85 perc lehetett...
...ami nem baj, bõven elég volt, sõt sok,mert nem jó film. Ezerszer lerágott munkahelyi csontok: ki kivel mikor "volt"-"van", ki kit fúrt-fúr, rúg ki, tör/ne a helyére, én vagyok a fõnök stb. Csak mindez ilyen-olyan sportokba csomagolva: squash (jól fotózva, jól vágva, de túl hosszú jelenetben), golf, vadvízi gyaloglás vagy mi, stb. Csavar a végén, de minek és addigra már késõ, ráun a nézõ a filmre...ha egyáltalán eljut addig. 6/10 jóindulattal. (6 alatt már nem nézném végig.)
7/10
Vadrenalin 2011 szept. 16. - 12:04:04 7/10
Érdekes, fura film, legalább annyira dráma, mint thriller, legalábbis sokkal több izgalmat rejt a munkatársi kapcsolatok (kiszolgáltatottság, inkorrektség, álbarátság stb.) elemzése, mint a valós életveszély miatti aggódás. A film két fele elég erõsen elkülönül és a thriller szál csak a második, természetben játszódó résznél számottevõ, de ott is inkább az a szerepe, hogy megmutassa, az éles helyzetben hozott döntések mennyire nem kiszámíthatóak a hétköznapi körülmények között megismert jellemek alapján. Ugyanakkor - a leírással ellentétben - ott sincs szó vadvízi evezésrõl, hanem az ún. canyoningról, ami szerintem az evezésnél izgalmasabb emlék azoknak, akik próbálták már - pl. Szlovéniában (nincs hajó meg evezõ, csak neoprén ruha meg sisak és egy patak egy kanyonban, csúszdaként használható vízesésekkel).
Ford Mustang 2011 júl. 16. - 15:34:02
Cotillard jól alakít ebben a filmjében, akárcsak a Piafban. Egyszer érdemes megnézni, fõleg aki szereti a thrillereket.