Falcone

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm-sorozat, 2000

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Joe Pistone kettős életet él. Különleges ügynök az FBI-nál, gyönyörű család veszi körül: felesége és két kislánya. Létezik azonban egy másik világ is, a bűnözés és maffia világa, ahol Joe éppilyen biztonsággal mozog, csak éppen Joe Falcone néven. Helyt kell állnia a maffia kegyetlen törvényei és véres módszerei ellenére úgy, hogy senki se sejtse valódi személyazonosságát. Mindig a helyes döntést kell meghoznia, mert nincs második lehetősége: ha rájönnek, hogy spicli, természetesen azonnal végeznek vele. Választania kell, melyik oldalra áll a Volonte-család belső háborúskodásaiban, rezzenéstelen arccal kell végignéznie a kivégzéseket, és bizonyítania kell a keményfiúknak, hogy éppolyan gátlástalan, mint ők. Eközben pedig igyekeznie kell a lehető legtöbb információt összegyűjteni róluk, hogy az FBI végre kiiktathassa őket.
A tolvajok és gyilkosok után azonban haza kell térnie a családjához, akik semmit sem sejthetnek küldetéséről. Felesége sokszor neheztel rá, hogy egyedül hagyja minden problémával, kamasz lánya pedig egyre jobban bezárkózik apa nélkül. A távol töltött hetek után csupán néhány napot tud velük maradni, így kénytelen-kelletlen kimarad az életükből, lányai nélküle nőnek fel.
Joe kétségek nélkül veti magát munkájába, a maffia elleni harcba, ugyanakkor imádott családjáért is igyekszik mindent megtenni. Kettős életet él, és egyetlenegyszer sem hozhat rossz döntést, mert az végzetes lehet...
A filmsorozat Joseph. D. Pistone Donnie Brasco című regénye alapján készült. Pistone a saját élményei alapján írta a könyvet: 17 éven át dolgozott az FBI-nak, s jelenleg új személyazonossággal ismeretlen helyen él.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?