Fantázia

Bakancslistához adom
Fantasia
amerikai fantasztikus film, 125 perc, 1940

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Amikor a gyerekek a Disney rajzfilmeket követeleik, valószínűleg eszükbe sem jut, hogy valaha élt egy bácsi, akit Walt Disney-nek hívtak, és aki oly mértékben forradalmasította a rajzfilmgyártást, hogy tulajdonképpen azóta sem sikerült senkinek számottevő újításokat bevezetnie, hiszen amit egyáltalán ki lehetett találni, azt Walt Disney kitalálta.
Ebben az 1940-es rajzfilmjében például lenyűgöző módon kombinálta a zenét és a rajzfilm lehetőségeit. Mivel a rajzasztal és a rajzeszközök semmiféle gúzsba kötő fizikai törvénynek nincsenek alárendelve, kizárólag a rajzoló fantáziája határozza meg a szereplők és a helyszínek formáját, képességeit - egyszóval az egész világot! Walt Disney a Fantázia készítésekor azt az utasítást adta munkatársainak: ne törődjenek semmivel, csak a zene szabjon irányt fantáziájuk szabad szárnyalásának!
A film maradandó élmény gyermeknek, felnőttnek egyaránt.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Marton12 2021 aug. 14. - 12:49:00 6/10
Szeretem Disney filmjeit, de ez a filmje valahogy nem fogott meg. Zavar, hogy alig beszélnek benne, de azért a zenék jók voltak, tetszettek, csak az az egy nem tetszett, hogy nem beszélnek benne gyakran. Annyira viszont nem vészes, mert ha nincs más meglehet nézni lazán, nem időpocsékolás még.
simonyija 2020 nov. 01. - 21:59:05
Szerintem: a rossz izlés diadala.
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 15. - 17:20:43
Valójában egy skeccsfilmrõl van szó, amiben a végigfutó (több) nagyzenekari mû minden tétele alatt egy-egy kisebb rajzfilm fut.

Annyi változata van mint a szemét amúgy.

Ráadásul fejezetenként egy élõszereplõs szegmens van. Azaz elég sok ok van rá hogy inkább egy Roger Rabbit szintre soroljuk mint tényleges rajzfilmek közé.

Meglehetõsen sok az absztrakt rész, amitõl kísérleti és túlhaladott lesz.

A dinoszauruszos rész meg kifejezetten brutális.

A "filmzene"-szegmensnél a kép a hanghoz úgy fél mp-et csúszik, ami zavaró (és nem a kópia hibája).

A pegazusos szegmens kifejezetten unalmas és fantáziátlan, semmi újat nem hoz (a tükörkép-megoldásra korábban már volt szegmens, virágokkal), ráadásul bakis is: amikor a kék póni ugrik a vízbe a narancssárga bukkan fel helyette, és picit késõbb "megint" a vízbe esik a kék!

A napszakok-balett meg... A kövér balerinák kifejezetten perverzen hatnak, a vámpír-krokodilokkal meg egyszerûen nem tudok mit kezdeni.

Az utoló szegmensnél pedig érdekes a disszonancia. Bár az Ave Marianak kéne lennie az élet dicsõítésének, de csak halotti menetet látunk alatta, hozzá illõ zenével. A Sátán Dicsõítése bezzeg nem is lehetne élettel telibb!
10/10
offtopic
Ezüstliliom 2009 jan. 25. - 22:29:04 10/10
Látom, haladsz a korral.:)
10/10
Ezüstliliom 2009 jan. 25. - 00:44:38 10/10
Tán megvan Neked? Hol láttad?
10/10
Ezüstliliom 2008 márc. 31. - 21:44:48 10/10
Az bizony!:)
merkur96 2008 márc. 31. - 19:53:21
Ez egy szörnyen jó film...
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu