Fantozzi

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz vígjáték, 100 perc, 1975

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Az Italpetrocementtermofarmometalkémia Rt. számviteli ügyintézője, Ugo Fantozzi - felesége bejelentése szerint - tizennyolc napja nem tért haza munkahelyéről. Miután kiderítik, hogy a hatalmas cégnél valóban dolgozik ilyen nevű munkatárs, a keresésére indulnak. Hamarosan meg is találják: véletlenül befalazták szegényt, eltűnését senki nem vette észre. A groteszk filmvígjáték a főszereplő, Paolo Villaggio regényéből készült. Hőse a hetvenes évek közepétől máig a modern ipari társadalomban csetlő-botló olasz kisember jelképe lett.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
AdiRicka 2018 dec. 07. - 22:11:30
Egy jó kis groteszk, a főhős a korabeli munkásosztály összes nyomorúságát koncentráltan személyesíti meg. Van benne néhány akkora poén, hogy gurultam a röhögéstől, főleg az elején, de azért sokszor erőltetett és néha kaotikus. Érdemes megnézni, már csak azért a néhány hatalmas poénért is, 7 pont.
kolbaszmen 2013 aug. 13. - 18:18:28 Előzmény Cougar
Mai napig az egyik kedvenc filmem, nem túlzok ha azt mondom, hogy leestem a székrõl a röhögéstõl - anno a moziban :)
Cougar 2008 máj. 18. - 23:52:48
Ez egy nagyon jó vígjáték. Sajnos kevesen ismerik, mert nagyon ritkán adják le a TV-ben, pedig szenzációs. A Fantozzi sorozatból ez, az elsõ rész a legjobb, a többi már eléggé erõltetett.

Ami fontos, hogy a réginek a szinkronja sokkal jobban sikerült (mint általában minden filmnél). A második, a Harsányi Gáboros szinkron valami förtelmes.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu