Farkas

Bakancslistához adom
The Wolverine
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 126 perc, 2013

Értékelés:

324 szavazatból
Szerinted?

A különlegesek közt ő a legkülönlegesebb. A győzhetetlenek között ő a legerősebb. Farkas (Hugh Jackman) vad, magányos, kortalan. Minden sebe azonnal gyógyul, a csontjait adamantiumötvözet teszi törhetetlenné. Ezúttal azonban - hosszú élete során először - mégis sebezhető.
Egy titokzatos férfi kérésére Logan Japánba utazik, ahol egy olyan ajánlatot kap, amelytől egész élete megváltozhat. Ám céljai eléréséhez le kell győznie a félelmetes Ezüst Szamurájt, egy csapat nindzsát és egy veszélyes tudóst is. Erején felül harcol, ám nemcsak a szamurájkardok fenyegetik: saját démonait, kétségeit és félelmét is le kell győznie ahhoz, hogy életben maradjon. Ha viszont győz, erősebb lesz, mint valaha volt.
Bemutató dátuma: 2013. július 25. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
egon_von_compact 2018 febr. 18. - 15:19:32
Ma este még csak 28-adjára adják idén. érthetõ, hisz lassan március!
6/10
cellasto 2018 febr. 04. - 20:02:33 6/10
tényleg a legócskább rész..mondom ezt úgy, hogy imádom logan-t
a sztori abszolut gyerekes-kiszámítható, farkas sem meggyõzõ

a másik farkas rész ami a napokban volt a tv-ben sokkal szórakoztatóbb
3/10
sawyerx 2018 febr. 04. - 19:42:35 3/10
Mi az, hogy nincs köze az X-Menhez??? A fotók, amiket mutatnak Faraksról és Ciklonról, és a stáblista utáni jelenet?

Nem az a baj a filmmel, hogy csak Farkasról szól, hanem az, hogy tömör unalom, szar karakterekkel. Farkas sem bravúrozik, olyan szarul van megírva az egész. Egy jó jelenete volt, méghozzá a vonat tetején való trollkodása. Ezen kívül még a stáblista utáni jelenet említésre méltó, az viszi tovább a sztorivonalat. Egyébként önmagában nem állja meg a helyét, a leggyengébb X-Men epizód, teljesen érdektelen rendezésben.

3/10
sexykex 2017 márc. 13. - 12:57:56
Henri-Georges Clouzot francia filmrendezõ, forgatókönyvíró, filmproducer (legismertebb munkája: A félelem bére) mondta: "Valóságnak és valóságábrázolásnak nyilvánvalóan semmi köze egymáshoz. A filmalkotó célja, hogy elhitesse valamirõl, ami nem valós, hogy az, vagy arról, ami valós, hogy nem az."
Nos, a Farkas nem hitetett el velem semmit. Egy újabb ostoba mese, amibõl lassú, vontatott, és unalmas film készült. Ráadásul a tévécsatornák annyira szétszabdalják reklámokkal a filmeket, hogy az már súrolja a nézhetetlenség határát. Persze a Farkasnak mindegy. A nyitó képsort és a medvés sztorit leszámítva a maga képregény múltjával nem hoz semmi újdonságot ebbe a mutáns világba.
6/10
Ra 2017 febr. 12. - 00:02:23 6/10
Jól megcsinálták, de sajnos amerikai képregény-színvonal; a Vasököl, a Chappie, simán veri. 14-éves korig (általában) élmény lehet megnézni.
Keresztes³ovag 2016 okt. 29. - 17:10:34 Előzmény noraio
nem értem hogy miért azon pörögtök, hogy semmi köze az x-menhez. Még a címbõl is levették az x-ment és csak a Wolverine-t hagyták meg. Egy pillanatig sem állították, hogy bármihez köze lesz, csak azt, hogy wolverine az wolverine marad.
Ahhoz viszonyítva, hogy wolverine-nek ezúttal nincs komolyabb ellenfele, a harcjelenetek mégis jól sikerültek. Azon kívül minden más unalmas.
offtopic
imrenyibalazs 2015 máj. 19. - 22:24:58
Bocs, egy valamit elfelejtettem.

Ez is Spoileres!!!
(Az én írásaimat fõleg ezen filmek ismerõi olvassák csak el inkább!)

Yuriko Oyamának az X-MEN 2-ben úgy nõttek ki az adamantium "körmei"/karmai, hogy a testében az adamantium nem lehetett sok 1000 kelvines, persze ha az adamantium kihülve szinte elpusztíthatatlan, akkor ez csak filmen lehet... - ahogy (Spoiler!:) egy Star Wars-ban egy Jedi nem esik kómába a vérveszteségtõl, ha LASER-karddal levágják az egyik kezét; a 2004-es Riddickben Riddick két pengével kb. 30 nekromunger elitkatonával végez; vagy az elrabolva 1-es fõhõse az alvilág 2/3-át felszámolja...

Na szóval újra a karmok is adamantiummal bevonva... - ez most nekem is furcsa, de ha egy X-MEN-filmben sem magyaráznák ezt meg, a rajzfilmekben sem, bár nagyon bírom az X-MEN-filmeket, Hugh Jackman (mint színész) nagy arc bennük, de azért ezek a filmek is filmértékre ill. irodalmi értékre készültek. Szóval ezeket a filmeket is inkább csak megnézni kell;... - és a benyomások, ill. a film érzelmi hatása a lényeg, nem az, hogy fizikailag úgy mûködik-e, ahogy az élet.
Egy Spoileres példa: Magneto a vasra és ha kell minden fémre hatni tud, ha akar;... - a vas, a kobalt és a nikkel ferromágnesesek; már az alumínium, ha jól tudom, diamágneses és a külsõ elektronhéjján 2s és egy p elektron van így nagyon másként reagál a nagyon erõs mágnesességre is, mint a vas; - de Magneto, lehet, hogy az alumíniumot is kedve szerint hajlítgatja, ha akarja; vagy az aranyat is kiszedi az ember fogából.
Szóval a filmet nézzük meg... - és fogadjuk el, ahogy van, vagyis én ezt mondom.
offtopic
imrenyibalazs 2015 máj. 19. - 21:46:52 Előzmény KurtWagner
Lesz Spoiler benne!

Az X-MEN 2-ben van Yuriko Oyama, akit Kelly Hu alakít.
Yuriko Oyama (szerepben) egy William Striker által irányított mutáns-lady, aki alkatra vékony - de ez fikció, vagyis a filmet végignézzük, akár a Star Wars-okat, meg Star Treck-eket, melyekben olyan, mintha például a vákuumban is terjedne a hang... egyébként Yuriko Oyama lehetne erõs alkatú, mint a sportember, Alina Popa az életben - de szóval az ilyesmi, fizikai dolog, filmben nem annyira érdekes.
Yuriko Oyamának is van Adamantium a testében, de részben folyékony és részben úgy alakítja, ahogy a Terminátor 2-es "higany-robot" a testét, Yuriko legalábbis az ujjhegyein.
Lényeg, hogy Yurikót a gonosz Billy-bácsi irányítja...
(Erõs Spoiler!!!)
Ezért amikor a mutánsnõ meghal..., és nem is egyszerû halált, én bizony sajnálom, nyugodjék békében; harcolni Yuriko derekasan harcolt, a balhé meg nem az õ ötlete volt, úgy halt meg, mint egy igazi (nagyon derék) katona ... - adamantiumot könnyezve, majd a víztartályban elsüllyedve. Ez volt Yuriko Oyama.
Még valami, ha most megváltozott a múlt, valamelyik következõ részben persze vissza lehetne hozni.
offtopic
imrenyibalazs 2015 febr. 21. - 19:08:43 Előzmény KurtWagner
Erõs Spoiler!!!

A többi jogos, de nem Yukiót akartál írni;... - lehet, hogy esetleg nem láttam a film minden verzióját; ki az a Yurikó?
Lehet, hogy van benne egy ilyen figura, csak nem figyeltem. Yukio tényleg ott van a gépen.
KurtWagner 2014 dec. 18. - 06:45:26 Előzmény donnieddarko
SPOILER

Ki tudja. Elöszõr is, nem tudjuk, hogy mi történt vele az úton, amikor Yurikóval együtt elhagyta Japánt, talán akkor történt valami, amimiatt már újból Adamentium karmai lettek, de azt is valószinûnek tartom, sõt a legvalószinûbnek, hogy Magneto adta vissza neki, hísz számára egy csatában, hasznosabb az adamentium karmú Rozsomák, mint a csont (a jövendõ múlt napjaiban mondja is, hogy és képzeld el, ha fémbõl lenne), és valemelyik részbõl tudjuk is (emlékeim szerint a kettõböl), hogy õ is képes az adamentium megmunkálására. A képregény ilyen szempontból nem mérvadó, ott is vesztette el az adamentium csontvázát Logan, de ott pont Magnetó szedi ki belõle, és jóval késõbb majd Apokalipszis teszi vissza, mikor megteszi õt az egyik lovasának. Õ az a fõgonosz, akirõl a következõ film fog szólni és a stáblistás jelenetben felbukkan a Jövendõ múlt napjaiban. Ezért is mondtam, hogy nem tudjuk, mi történt Logannel az útja során Yirikóval és esetleg erre ott kapunk választ, bár az új X-men film már ezt is felülírta, de minden lehetséges.

SPOILER vége.
3/10
noraio 2014 dec. 18. - 01:21:10 3/10
Semmi köze semmihez. Olyan mintha Farkas belecsöppent volna egy másik akciófilmben, Jason Statham jobban illet volna a képbe...! Csak a 117. perctõl van értelme nézni.
3/10
noraio 2014 dec. 18. - 00:00:51 3/10
Semmi köze semmihez. Olyan mintha Farkas belecsöppent volna egy másik akciófilmben, Jason Statham jobban illet volna a képbe...! Csak a 117. perctõl van értelme nézni.
donnieddarko 2014 dec. 13. - 16:54:38
SPOILER
SPOILER: X-Men - Az eljövendõ múlt napjai

idõrendileg ugyebár ez a film pontosan az eljövendõ múlt napjai elõtt játszódik. tekintsünk el attól, h abban logan megváltoztatja a múltat, és így a jövõt is. DE! ennek a filmnek a végén elveszti az adamantium karmokat. a stáblista utáni jelenetben, amikor magneto feltartóztatja, akkor az azt sugallja, hogy mégis van benne vmi "fémes". fogadjuk el azt, hogy a csontjai továbbra is adamantiummal vannak bevonódva/átitatódva v vmi hasonló, és csupán a karmait vágták le. a lényeg h nincs vashiánya :P szóval ebben a jelenetben csontkarmokkal próbálja lekapcsolni magnetót, amikor õ az új filmet harangozza be, h összefogás kell jön a világvége stb.
az új filmben viszont az elejétõl fogva adamantium karma van logannak, még mielõtt megkezdené az idõutazást...
szóval kérem segítsen vki feloldani ezt az ellentmondást!
mi történhetett? a 2 film közt újra belõtték adamantiummal vénásan?
szerintem itt a megváltozott múlt (h adott esetben mondjuk sose volt adamantiumos) nem opció, mert cselekményileg a 2 film közt egyelõre nincs semmi, amennyire én tudom.
õszintén szólva képregényileg nem tudom h vmi taglalja-e ezt, de megköszönném, ha vki felvilágosítana.

SPOILER VÉGE
6/10
pb69 2014 szept. 30. - 22:04:32 6/10 Előzmény Csekély értelmû medvebocs
Az a baj, hogyha megfosztjuk a képességétõl, meg a világ másik végére visszük, meg nincsenek mutánsok, meg tök másképp viselkedik, mint Rozsomák stb., akkor miért is egy Rozsi-film ez? Azért, mert Jackman ezzel a jellegzetes frizurával és szakállal játszik benne? Vagy a nagy X-Men hõsök "cameo-ja" miatt?
Jobb lett volna inkább egy teljesen független akciófilmként elkészíteni ezt, persze akkor kevésbé lett volna eladható. Többek közt én se néztem volna meg. Az mondjuk igaz, hogy legalább a címében nem szerepel az X-Men, de ez sovány vigasz. Hozzáteszem, önálló filmként se lenne valami nagy durranás, de legalább a felmerülõ problémák ~felét feloldaná. :)
Csekély értelmû medvebocs 2014 szept. 28. - 17:52:04 Előzmény pb69
,, X-Men film helyett olyan, mintha egy Jean Reno és Szállító keveréket néznék."

SPOLIER

Remélem tettszik a photoshop, én csináltam elismerem elég gyér lett, de te inspiráltál. Nem vagyunk egyformák (de ez nem is baj), ugyanis nekem a 3.rész (az elsõ 2 színvonalához képest) elég nagy csalódás volt számomra. A ,,Rozsi-film" (X-Men- Kezdetek: Farkas) egy fokkal jobb de még mindig nem az igazi. Ezzel viszont maximálisan elégedett vagyok. Szerintem egy kreatív húzás volt megfosztani a képességétõl (a gyógyulásra gondolok, nem a karmokra), mivel nagy X-Men fan nem vagyok így nem igazán zavart hogy, kevés a mutáns. Ami meg a professzor illeti valahol olvastam hogy, az a csávó akinek a testébe költözött az a agyhalott ikertestvére (habár mégis megmagyarázhatták volna valahogy a 3.részben, vagy a X-Men elsõkben, de nem). Én személy szerint elégedett vagyok vele, jó felvezetés Az eljövendõ múlt napjaihoz.
Sz Peter 2014 aug. 12. - 11:09:59 Előzmény borkasztik
"beleötvözték a japán kultúrát"

Ja, a temetésre feketébe öltöztek. :)
4/10
offtopic
makovecz1972 2014 aug. 12. - 09:21:46 4/10 Előzmény imrenyibalazs
Ott a pont! :D
7/10
m3246 2014 aug. 11. - 21:55:14 7/10
Nehéz lenne azt mondani, hogy a filmnek van története... az egész egy nagy katyvasz :) de ennek ellenére kellemesen szórakoztat, egyáltalán nem unatkoztam közben. Néhány jelenettõl persze fogod a fejed és tele van sablonos klissékkel, de ez a Rozsomákos dolog nálam mûködik :) Mondjuk még egyszer biztos nem nézném meg és nõi fronton is nagyon gyenge a felhozatal :) 7/10
9/10
borkasztik 2014 jún. 29. - 23:41:58 9/10 Előzmény pb69
Szerintem ez kicsit érthetõ hogy karakter idegenül cselekszik, mivel ugye a film szerint most elõször él át olyan dolgot, hogy meggyengült a gyógyító ereje.
Nekem kellemes kikapcsolódást nyújtott :) Lehet nem a legjobb x-men film, de engem viszont lekötött. Az is tetszett hogy beleötvözték a japán kultúrát és harcmûvészetet amit én mindig is nagyon szeretek a filmekben, mert számomra olyan kellemes légkört teremtenek ezzel. Számomra nem volt gond hogy most nem tobzódtak a mutánsok.

Az elõzõ farkas is tetszett, nekem egyedól talán az x-men az ellenállás vége ami nem jött be annyira, de összességében minden X-men film számomra együtt jár a kellemes kikapcsolódással és bármikor újra tudom nézni õket ha kedvem támad.
6/10
doktormacko1 2014 jún. 29. - 21:56:28 6/10
6 / 10 Nekem nem jött be . Elég bárgyú volt.számomra.
Összes hozzászólás