Fatmagül

Bakancslistához adom
Fatmagül'ün Suçu Ne
török drámasorozat, 2010

Értékelés:

138 szavazatból
Szerinted?

Az elbűvölő Fatmagül egy csendes, török faluban éli átlagos életét. Bátyja és nagynénje tejüzemet működtet, vőlegénye, Mustafa pedig halászként dolgozik. Az álomvilágból egy felfoghatatlan esemény rántja őt vissza a valóságba. Három fiatal férfi, Selim, Vural és Erdogan megerőszakolja a lányt. Selim a híres Yaşaran-család sarja, aki éppen eljegyzési partit tart azon az estén. A szörnyű tettnek hamar híre megy, így a gazdag család kénytelen mielőbb megoldást találni, és rágalomnak beállítani az erőszakot a menyasszony, Meltem családja előtt is. A felfordulás közepette a negyedik barát viszi el a balhét. Bár Kerim nem tett semmit azon a bizonyos estén, Yaşaranék meggyőzik őt, hogy az az egyetlen megoldás, ha magára vállalja a tettet és feleségül veszi Fatmagült. Miután a lány családját pénzzel hallgattatják el, házasságra kényszerítik a két fiatalt. Ekkor az ifjú pár a nyüzsgő Isztambulba menekül a kegyetlen falubéli pletykák elől, egy új élet reményében.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Fatmagül Ilgaz
Kerim Ilgaz
Mustafa Nalçin
Münir Telci
Vural Namli
Erdogan Yasaran
Meltem Yasaran
Selim Yasaran

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Shela máj. 19. 22:15:39 10/10 Előzmény napraforgó
Fatmagül jellemét megismerve, mivel az eljegyzési gyűrű már rajta volt, nem mert volna mással flörtölni sem. Musztafa mellett nem lett volna jó élete, de beletörődött volna, mert nem volt tapasztalata. Musztafa alapból nem volt egy pozitív jellemű. -- Igen a "ha és a volna" nem játszik. -- Kerim és Fatmagül kapcsolata viszont nagyon szépen fel lett építve. Kerimnek nem kicsit kellet "pedálozni", de meg is tett mindent, amit csak megtehetett. A két főszereplő és a többi színész is zseniálisan ki lettek választva. Sok jó filmsorozatot láttam már, persze újabbakat is, de a Fatmagül nálam mindent visz. Gördülékeny, nagyon jó szerkezetű, az érdeklődést állandóan fenntartó, szinte úgy érezte magát az ember, mintha együtt élne a családdal akár az első közös házukban, vagy Kadír házában. Felejthetetlen az alaptörténetétől függetlenül. Nagyon érdemes volt rászánni ennyi időt.
5/10
napraforgó máj. 19. 21:03:52 5/10 Előzmény Shela
Lehet, hogy akkor kitért a lány Kerim elől, de az eljegyzési ünnepségen, amikor Kerim újra megszólitotta, szóba elegyedtek, és akkor Fatmagül hazudott Musztafának, nem mondta el, miről beszéltek, inkább azt füllentette, hogy a férfi a mosdót kereste.
Ebből még lehetett volna akármi is. Találkozhattak volna később is, beszélgethettek volna, stb.
Musztafa már akkor is elég vad volt, könnyen eljárt a keze, féltékeny volt a végtelenségig, stb. nem lett volna könnyű élete Fatmagülnek őmellette. Ha ezt a lány időben felismerte volna, talán válthatott volna Kerimre.
De persze ennek a mi lett volna ha kérdéseknek semmi értelmük.
10/10
Shela máj. 19. 20:59:21 10/10 Előzmény ccaty
Csakis Rami miatt tűr neki mindenki.
10/10
Shela máj. 19. 20:16:24 10/10 Előzmény napraforgó
Most, hogy részletesen végignéztem a sorozatot, világos lett az említett szitu. Így is történhetett volna, ha nem történik meg az eset. Kerim és Fatmagül így sosem lehettek volna egy pár, mert amikor Kerim odaszólt Fatmagülnek a kikötőben, Fatmagül azt válaszolta, hogy "hagyj békén, el vagyok jegyezve", és elszalad.
10/10
ccaty máj. 13. 00:09:14 10/10
Ennek a Mukaddesnek nincsen valós képtudata önmagáról.Sőt, másokban igyekszik azt a látszatot kelteni, mintha valójában csupán egy szenvedélyes nő lenne. Szerintem pedig egy irigy, gonosz, perverz, kielégítetlen nő valójában. Azt persze, nem teljesen értem, hogy miért tűri neki el mindenki a sok gonoszságát?
5/10
napraforgó ápr. 08. 17:39:15 5/10 Előzmény Shela
Lehet, én most nem néztem meg, annyira meg nem emlékszem mindenre. De én úgy értelmeztem, hogy Igy kellett volna történnie , nem úgy, ahogy ténylegesen megtörténtek a dolgok.
10/10
Shela ápr. 08. 16:12:56 10/10 Előzmény napraforgó
Igen a kendős történet egyértelmű volt.
10/10
Shela ápr. 08. 16:10:30 10/10 Előzmény napraforgó
Kerim áll néz, Fatmagül pedig teljes tempóval elszalad.
5/10
napraforgó ápr. 08. 16:06:59 5/10 Előzmény Shela
Emlékszel, hogy Fatmagül milyen sokáig őrizgette, dédelgette Musztafa kék kis kendőjét, aamit a nyakában hordott? Aztán egyszer csak elengedte, hagyta, hogy a vizbe essen és elússzon.
Ez is egy allegória volt, a kendővel együtt elengedte Musztafát is az életéből.
5/10
napraforgó ápr. 08. 15:31:18 5/10 Előzmény Shela
Biztos nem. Nézd meg az eredeti török változatban, a legelső bőlömben.

Az, hogy az utolsó részben visszatérnek rá, az keretbe foglalja a történetet. És ahogy irod is , a végén Kerim csak áll és néz. A hajó elment, Musztafa elment, Kerim meg áll és várja, hogy Fatmagül közeledjen felé.

Ez a jelenet egy szép allegória, és azt jelenti, amit irtam. Fatmagül elengedte a múltat és Kerimmel új jövőt épit.
10/10
Shela ápr. 08. 15:10:24 10/10 Előzmény napraforgó
Igen úgy is lehet értelmezni a film végét, ahogy írod, de az is megállhatja a helyét, ahogy én értelmeztem.
10/10
Shela ápr. 08. 15:04:51 10/10 Előzmény napraforgó
Még annyit, mivel egyik fiú sem volt teljesen magánál és Fatmagül sem emlékezett mindenre, mert elájult, ezért pontosan nem lehet tudni, hogy az egész hogyan történt pontosan, viszont Fatmagül leért a kikötőbe és erre emlékezett, mert még akkor nem történt semmi, ezért ez a lényeges visszaemlékezés teszi helyre az ott történteket, hogy Kerim miért nem tett még csak kísérletet sem a megmentésére, azért, mert már akkor ért vissza amikor a dolgok megtörténtek és akkor térdelt le Fatmagul mellé. Vural tudatában volt, hogy Kerim nem volt ott az elején amikor elkapták a lányt, de csak annyit árult el Kerimnek, hogy ő nem tett semmit.
5/10
napraforgó ápr. 08. 15:03:21 5/10 Előzmény Shela
Teljesen világos. Igy kellett volna történnie az eseményeknek.!!!
És ha a fiúk mindannyian normálisak, józanok, akkor igy is történt volna.

De nem igy történt, mert Fatmagült még odafelé elkapta Kerim, aztán a részeg fiúk ide-oda lökdösték, a szegény lán y meg szaladt körbe-körbe, de nem tudott kitörni a gyűrűből. Aztán Erdogán leteperte, majd átadta a helyét Szelimnek, végül Vurál is rámászott. Kerim meg csak bambán vigyorgott és nézte. Ő is beállhatott volna a sorba, de nem tette.
De ez nem nagy dicsőség, mert hagyta megtörténni a dolgokat.
Én azért is hibáztatom, mert ahogy észrevette a kikötő felé szaladó lányt, elkapta, nem hagyta elmenni.
Én ezért nem is értettem egyet a felmentésével.

A megerőszakolós részt én is úgy értettem meg jobban, hogy megnéztem az eredeti török bölümben, mert a magyar változatból kivágták a durvább részeket. (délután ment adásba, igy nem is mutathatták). Nézd meg te is ott, még ha nem is érted a szöveget. Igazából ott nem is beszélnek, csak cselekszenek.

Az, hogy Fatmagül újragondolta a dolgokat és a fejében úgy játszotta le az eseményeket, ahogy leirtad, inkább csak azt jelenti, hogy lelkileg feldolgozta a dolgot, túllépett rajta.
10/10
Shela ápr. 08. 14:43:05 10/10 Előzmény napraforgó
Bocs, hogy beleszólok, én is végignéztem a sorozatot. A "megerőszakolós történet" eléggé zavarosan volt mutatva, nem lehetett eldönteni, hogy melyik fiú éppen merre szaladt, vagy hogy is volt, mikor is történt pontosan. Az utolsó rész legvégén bejátszottak egy olyan visszaemlékezést (ez Fatmagül visszaemlékezése volt elvileg), hogy Fatmagül leért a kikötőbe de lekéste Musztafa indulását a hajóval, éppen ezen bosszankodik, amikor Kerim megjelenik, - tehát Fatmagül után szaladt -, és még beszélnek egy pár szót és Fatmagül elkezd visszafutni Kerim pedig csak áll és nézi. E szerint a snitt szerint arra lehet következtetni, hogy Fatmagült amikor visszafelé fut, akkor erőszakolják meg, tehát Kerim ott sem volt, mire Kerim visszaért a fiúkhoz már a lány ott volt elájulva, tehát ezért nem tudott segíteni a lánynak. Te ezt, hogy értelmezed?
5/10
offtopic
napraforgó ápr. 08. 06:27:37 5/10 Előzmény suxel new
Szervusz kedves Suxel!

Rég találkoztunk, talán nem ugyanazokat a fórumokat látogatjuk. De egy időben hasonló sorozatokat néztünk és hasonló volt a véleményünk.

Szerintem érdemes lesz nézned ezt a sorozatot, érdekes, izgalmas, végig leköti a figyelmet.

A történetet nyilván ismered, 3 gazdag, részeg, bedrogozott fiú megerőszakol egy lányt, a negyedik , a gyerekkori szegény barátjuk csak segédkezik nekik, elkapja, lefogja, "feltálalja" a lányt a haverjának. A 3 fiú gazdag szülei igyekeznek elsikálni a történetet és lefizetik a lány családját, meg a negyediket, a szegény srácot, hogy vállalja magára a bűnt, vegye feleségül a megbecstelenitett lányt, költözzenek el a faluból és felejtsék el az egészet.

A történet itt kezdődik, a megalázott lány nem nyugszik bele a történetbe, megpróbál felépülni és elétételt venni az őt ért sérelemért. A fiú, akinek el kellett vennie az áldozatot beleszeret a lányba és szeretné jóvátenni a történteket.

A sztori leginkább a családon belüli erőszakot veszi célba, hogy a nők mennyire elnyomott, megalázott helyzetben vannak az apjuk házában is, méginkább a férjük mellett. Még a gazdagok is, de a szegények aztán borzasztóan .

Bevallom, nekem eléggé ambivalens érzéseim voltak a történet vezetéséről és pláne a befejezéséről, de az igaz, hogy a sorozat maga végig lebilincselő volt.

Én sajnos nem tudom olyan könnyedén felmenteni a főhőst az általa elkövetett bűnért, mert bár ténylegesen Kerim nem erőszakolta meg Fatmagült, de bizony elég aktivan részt vett a lány elkapásában, igy végül is ő tette lehetővé, hogy a többiek megbecstelenitsék. Én nem tudom őt felmenteni csak azért, mert időközben egymásba szerettek Fatmagüllel.

De a privát véleményem ne zavarjon, csak nézd végig a sorozatot, unatkozni nem fogsz. Majd néha benézek, hátha látom a véleményedet. Az enyémeket meg megtalálod a korábiak közt a jól látható napraforgós emblémával.

Üdv
napraforgó
10/10
Shela ápr. 07. 19:59:06 10/10
Nagyon szép a zenéje is a filmnek.
10/10
Shela ápr. 05. 18:06:47 10/10 Előzmény suxel new
Nem fogod megbánni és elfelejteni sem. Az érdeklődést végig fenntartja a sorozat. Az alaptörténetnek az írója 1919-ben született és már meg is halt. Az alapművet a sorozatírók átírták az úgymond modern korra, a jelenben játszódik, nyilván pont így nem történhetett volna meg, de sok minden a való életből van átvéve. Az egyik legszebb szerelmi történet, amit valaha filmen láttam, de mellette minden megvan benne, ami egy igazán jó, mély mondanivalójú és izgalmas filmhez kell. Egy kis kedvcsinálásnak szántam, hogy nekiindulj a 177 résznek.
suxel new ápr. 05. 17:18:19
En most fogom elkezdeni, nagyon kivancsi vagyok belolem milyen reakciot, erzelmeket fog kivaltani.
A sorozat temaja alapjan valasztottam ki magamnak.

Egyesegyedul attol tartok, hogy birok ki en 177 epizodot belole, mert en mar 100 utan unni szoktam a sorozatokat. Nem birom a hosszu torteneteket, de a sztori igeretessege miatt belekezdek.
10/10
Shela ápr. 05. 17:11:42 10/10
A létező legjobb török sorozat, amit valaha készítettek.
Szőkeség jan. 26. 20:17:49
Tényleg ,olyan sok szép film van. Lenne miből válogatni!!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu