Fatso gyorsbüféje

Bakancslistához adom
The Halo Effect
16 éven aluliak számára nem ajánlott ír vígjáték, 95 perc, 2004

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

A film főhőse Fatso (a népszerű Stephen Rea alakítja), aki Dublin egyik legveszélyesebb negyedében vezet egy gyorsbüfét, ahová a környék mindenféle figurája betér, hol azért, hogy egy jót egyen, hol azért, hogy elmesélje gondját-baját. Fatso két állandó munkatársa a fiatal Jean, aki egyszer híres énekesnő szeretne lenni, a másik Mick, aki motoron szállítja a kaját a megrendelők otthonába. Fatso gyorsbüféjét állandóan megtalálják a hajléktalanok, a lúzerek, a magányosok, az öregek, a fiatal szerelmesek, no persze a helyi maffiavezér is, a behajtóival. Fatso holdudvara a hátsó zárt kert, ahová a világ legértékesebb és legszebb zöld növényeit ültette. Az egész napi és éjszakai robot után ide vonul vissza teljes magányába. Fatso igaz ember, s a világ legnagyobb lúzere. Minden nap tisztességes és becsületes. Így próbálja élni az életét. Csakhogy a mai világ nem erről szól.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Sand 2014 jún. 22. - 10:35:24 10/10
Mestermû!
Ugek 2009 júl. 03. - 14:46:49 Előzmény speedygonsales
Nem gond! Az esendõ kis emberek, valamint gengszterek és az egész társadalom különbözõ egyedeinek valósághû bemutatása rendkívüli módon az "Élet"-et közvetíti Feléd!
Nem gond, viszont az "Élet"-rõl semmi alapvetõ, alámerült, "ad absurdum": tapasztalatod nincs. Gondolom, soha nem kellett a megélhetésedért megdolgoznod. Soha nem kellett alámerülned a szennyben, hogy onnan talpra álljál.(Nem véletlenek a felkiálltó-hely hiányok!)Éltem és élek Írországban. Ott sem könnyû az élet, de az emberek õszinték, tisztességesek, boldogok-határaikon belül-! Segítõkészek, önzetlenek, határtalanul befogadóképesek! Tudom, szar ügy, mert kis Hazánkban nem ez a "trendi" (sajnos!). Talán át kellene értékelned életfelfogásodat? Sorry, nem a bántás vezérelt. Saját anyag, saját vélemény.
Gabrischka 2009 jún. 07. - 13:01:16 Előzmény bias
Nekem is tetszett. Megmutatta azt, hogy Írországban sincs kolbászból a kerítés. Egy mese lúzerekrõl, kisemberek kínjairól és végül a jó elnyeri méltó jutalmát. Egy egyszerû történet és épp ezért szimpatikus.
olang 2009 jún. 07. - 12:24:49
Hát... nem is tudom....

Még nem tudok véleményt mondani a filmrõl, mert még "dolgozik" bennem. Valóban vontatottnak tünhet, de valahogy mégsem volt az. És a szinészek játéka sem volt kiemelkedõ /kivéve Stephen Rea, de vele piszkosul elfogult vagyok :)) a Crying Game óta/, de nem is baj, hogy nem alakitottak olyan "kiemelkedõt". Egyszerû, problémás embereket láttam. Mintha ott álltam volna egy igazi gyorsbüfében.

A történet se volt "kiemelkedõ". Egy hetet mutatott be valaki/valakik életébõl.

Ami számomra megfejtetlen maradt, az az egyetlen (elhanyagolható) részlet, hogy vajon miért irják a filmismertetõben, hogy Fatso a hátsó, zárt kertbe a "a világ legértékesebb és legszebb zöld növényeit" ültette? Ez mibõl derült ki? Hogy a legszebb és legértékesebb növények voltak azok? Szinte nem is lehetett látni, hogy mik azok, mert mindig sötét volt? Talán úgy kell érteni, hogy Fatso számára voltak azok a világ legszebb és legértékesebbjei? És miért volt ott mindig sötét?....

Node ez nem fontos. Részletkérdés.

Szóval én nem bántam meg, hogy megnéztem.
Föl is vettem.
Talán ha késõbb, néha eszembe jut és megnézem ujból, kialakultabb véleményem lesz.

Most úgy érzem, érdemes volt megnézni és tetszett a film.

(Kicsit szinházi elõadás érzetem volt, a zárt helyszin miatt, a kevés szereplõ kevés térben jövés-menése miatt.)
speedygonsales 2009 jún. 07. - 10:32:27
Vontatott film, unalmas. A színészek játéka sem kiemelkedõ. Nem tudtam együtt érezni egyik szereplõvel sem. Ha tényleg ilyen lehangoló Írország , sosem megyek oda... A fotós lány azért elég jó volt, de ezért nem érte meg fennmaradni hajnali 1-ig.
murci 2009 jún. 07. - 01:01:20
ki a büféslányt alakító színésznõ? ez a nymi porthu nem is jelöli... nem tudja vki?
murci 2009 jún. 07. - 00:58:24
az :)
lactu 2009 jún. 06. - 23:01:27 Előzmény bias
ez lenne az Ír üvegtigris?
ms0304 2009 jún. 06. - 22:57:54
(Cast overview, first billed only)

Stephen Rea ... Fatso
Grattan Smith ... Mick

Kerry Condon ... Jean

Simon Delaney ... Eddie
olang 2009 jún. 05. - 14:59:36
Még nem láttam, de meg fogom nézni. Igéretesnek tûnik.

A film fõhõseként felkonferált Stephen Rea vajon miért nincs (még megemlitve sem) a szereplõk között?
bias 2009 máj. 30. - 15:20:30
ezt mindenképpen nézzétek meg, nagyon jó film.