Fausztina - Az irgalmasság üzenete

Bakancslistához adom
Faustyna
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott lengyel életrajzi dráma, 73 perc, 1994

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

A film a boldoggá avatott, rövid életében rendházról rendházra bolyongó, sugárzó hitével mindenkire rendkívüli hatást gyakorló Fausztina nővér élettörténetét mutatja be, Dorota Segdával a címszerepben. Vajon áldás vagy elviselhetetlen teher, ha egy kisgyermeknek megjelenik a Megváltó? Lehet-e úgy élni az emberek között, hogy Isten fia minden pillanatban teljes valójában velünk van? Meg lehet-e értetni Isten akaratát és az igazi jóságot másokkal? Értelmet nyerhet-e a feltétel nélküli és az alázattal vállalt áldozat? Látomás, elhivatottság, küzdelem és alázat tölti ki Fausztina nővér életét. Emberi kicsinyesség és isteni nagyság között keresi saját üdvözülését...

Stáblista:

Szereplők

Fausztina Kowalska nővér
Feliksa nővér
A fiatal Feliksa nővér
Marcelina nővér

Hozzászólások

Szerinted?
Jim Hacker 2019 márc. 29. - 22:05:39
Lélekemelő szép film. A gondolatok szépsége az egyszerűségből fakad, nincsenek benne nagy konfliktusok, legfeljebb lelki vívódások. A belső világért mindenki maga felel, nekem ezt az üzenetet közvetítette.

Félig megnéztem magyarul, azután váltottam a lengyelre, és elölről kezdtem. Nagyon jók, hitelesek a szereplők, nemcsak Dorota Segda. Élveztem a kiváló színészek hangját a saját szép nyelvükön.
10/10
nandor Teremi 2017 márc. 29. - 11:15:07 10/10 Előzmény danton-b
Szomorú, hogy jobb sorsra érdemes férfiak ilyen üzeneteket írnak.
danton-b 2012 nov. 03. - 00:26:32
Szomorú hogy jobb sorsra érdemes fiatal nõk transzba esvén ilyen sorsra jutnak.
feketevipera 2011 júl. 20. - 22:01:59
Szép film Faustyna nõvér életérõl, bár azért nyilvánvalóan nem remekmû. Egyébként pár éve jártam ott Krakkóban, ahol Faustyna cellája van, illetve sajnos csak az ablakát láthattuk kívülrõl. Csodálatos hely, van valami atmoszférája, aki ellátogat £agiewnikibe, ne hagyja ki, a közelben pedig ott van a modern Isteni Irgalmasság-bazilika, benne a magyar kápolnával.