Fear the Walking Dead

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horrorsorozat, 60 perc, 2015

Értékelés:

124 szavazatból
Szerinted?

A Fear the Walking Dead 4. évadában Madison Clark (Kim Dickens) és családja sorsát Morgan Jones (Lennie James) szemszögéből követhetik végig a nézők, aki a The Walking Dead című sorozatból csatlakozik Clarkékhoz. Így sokak álma teljesül, hiszen a két sorozat végre időben és térben is összeér. De nem Morgan lesz az egyetlen új szereplő, a későbbiekben a többi között Garret Dillahunt és Jenna Elfman is feltűnik majd. A folytatásban a szereplők múltja a jelen bizonytalanságaival és küzdelmeivel keveredik, ahogy új barátokkal, ellenségekkel, és fenyegetésekkel találják szembe magukat az epizódok folyamán. Harcolnak a holtak sokaságával, egymással és egymásért is, és mindent megtesznek abban érdekében, hogy a végsőkig életben maradjanak ebben a darabjaira hulló világban. A sorozatban egymást váltják a sötét és felemelő pillanatok, a terror és a béke, de összecsap egymással a heroizmus és a gyávaság is, hogy megmutassák a "Fear the Walking Dead" új világát.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
nefefe 2021 ápr. 13. - 14:18:53 7/10
Érdekes, amikor a hatlövetű hetet lő...
Sz. Péter 2020 febr. 19. - 19:55:57 Előzmény Edoardo
"Óhatatlanul összehasonlítható"

Egyébként a két sorozat tkp. ugyanaz a sztori, csak más helyszíneken, más szereplőkkel.
SPOILER
Később lesz crossover is.
2/10
Edoardo 2020 febr. 19. - 18:54:10 2/10
Lassú történetvezetés, antipatikus szereplőgárda és kevés fordulat - az első két évad alapján. Óhatatlanul összehasonlítható a Walking Dead szériával, ahol voltak kedvelhető karakterek még a főgonoszok szintjén is.

Felületes és gyorsan túllendülős volt a fertőzés indulására fókuszáló kezdet, amiből többet ki lehetett volna hozni.
axis85 2019 okt. 05. - 23:37:56
5. évad véleményem (SPOILER)

Pozitívumok:
- A végén, a különszedett csapat és az új ellenfél táborának feltérképezése eléggé érdekesen hangzik. Kíványcsi vagyok rá, hogy tudnak majd onnan kommunikálni, vagy felkelést szítani/megszökni stb. Szerintem ez lehet egy jó vonal.
-Daniel és Dwight karaktere jót fog tenni a sorozatnak, mind a két pasit kedvelem, és nagyon oda tudnak majd ba@&#ni Virginiának. Mind a két karakter megélt már pár durva szitut, és műveltek kemény dolgokat (Daniel az egyik legkeményebb karakter az egész WD univerzumban, Dwight meg túlélt évekig Negan alatt, hozzá képest Virginia...hagyjuk már...)

Negatívumok:
-Soha nem unatkoztam egyetlen FTWD vagy TWD szezonon sem ennyire, mint ezen. Annyira sem volt izgalmas, mint egy vasárnap délutánom, ami azért lelombozó.
- Rengeteget moralizálnak és lelkiznek benne, olyan az egész, mint egy érzelmes szappanopera. Kicsit már ez a "szentet játszunk a jóvátételért" is túl lett tolva. Ez a csapat csupa szentből áll, és ez egyrészt nem reális,másrészt nem illik a WD világába. Egy szó mint száz, az egész évadot nyakonöntötték valami szirupos mázzal, ami nem tett jót neki.
- A fentiekhez kapcsolódik, hogy senki fontos nem is hal meg. Nem azért,mert ennek törvényszerűnek kéne lennie, hanem mert ezzel esetleg az eleve lightos történetet kicsit drámaibbá tehették volna. (Morgen "halálát ne említsük,mert
1. nem láttuk, tehát bármikor visszacsinálható
2. a 6. évad stáblistáján ott a színész, ami persze nem garancia, de meglepődnék, ha tényleg kiírnák)
Még Grace és Alicia is simán megússza a sugárzást, ami azért már nevetséges.
-Sok szereplőért még mindig nem tudok izgulni, Morgenért meg már nem (a WD-ben kedveltem, itt már csak inkább idegesít a hegyibeszédeivel)

Nekem a Fear mindig is az a sorozat volt, ami talán kibővíti a WD univerzumát, ezért néztem. Azért évadról évadra voltak benne olyan dolgok, amik megragadtak, most viszont csak azért nem kaszálom a sorozatot, mert bízom benne, hogy valami érdekeset vezettek fel benne, illetve a végén szerintem tényleg összevezetik az anyasorozattal, ami eléggé csiklandozza a képzelezemet.
Sting90 2019 aug. 28. - 00:16:55
Nekem a legjobb sorozatok közt van, a Z mint zombi és a vámpírnaplók és a Sötétség kora mellett ???? mint minden sorozatban, ebben is vannak hullámvölgyek, de maga a történet tetszik :) amit negatívumnak eltudok mondani, az az, hogy mégse egy Csillagkapu(minden sorozata), amit egész nap tudnék nézni ????
Sz. Péter 2019 aug. 15. - 20:01:39 Előzmény kékibéla
Eddig leadtak a sorozatból 62(!) darab, egyenként kb 45 perces részt.
Ebből te megnéztél 30 percet.

"Te láttál benne ilyet?" - És ezt egy komoly kérdésnek szántad? :)


kékibéla 2019 aug. 15. - 08:18:32 Előzmény Sz. Péter
Te láttál benne ilyet? Jó, nem nézem másodpercről másodpercre végig az ilyen D-Zs kategóriás sorozatokat, de az alatt a fél óra alatt, amit láttam belőle, annyi vér sem folyt, mint az említett Harry Potterben...
Sz. Péter 2019 aug. 13. - 18:35:45 Előzmény kékibéla
Talán az emberevő zombiktól, a fröcskölő vértől, a záporozó belső részektől, trancsírozástól?
De lehet tévedek.
kékibéla 2019 aug. 12. - 22:10:24
Ez mitől horror? Ennyire a Harry Potter is az...
axis85 2018 nov. 12. - 11:46:54
Az anyasorozatot is csak nemrég fedeztem fel magamnak úgy isten igazából, és pörgettem le kb. másfél hét alatt az eddigi évadokat. Most hétvégén meg belekezdtem a Fear-be.
Most kezdem a 3. évadot, az eddigi tapasztalatom a következő:
Látszik, hogy más hangulatot próbálnak megfogni. Tetszett, hogy a kezdeteket mutatják, de sajna nagyon hamar ugyan olyan állapotok vannak, mint a TWD-ben. A hangulata ettől függetlenül eltérő, ami nagy részben a helyszínek másságán múlik. Ez valahogy kevésbé sötét képi világgal is jár.

Egy nagy bajom van a sorozattal, és azok a karakterek. Két évad alatt sem tudok senkiért izgulni, ami nagyban levesz a sorozat élvezhetőségéből. A legtöbb karakter simán unszimpi, aki meg nem az, az meg semmilyen.

Menjünk sorrendbe (SPOILER lehet):
Medison: Az a fajta kemény nő, akivel amúgy nem barátkoznál, ha egy helyen dolgoznál. Azt hiszi mindenben neki van igaza, a saját érdekein kívül gyakorlatilag semmi nem érdekli. Idegesítő, ahogy utasítgatja meg basáskodik mindenkin, főleg a gyerekein.
Travis: Istenem, nyírja már ki valaki! Hogy 2 évadon keresztül a hurrá optimizmusát, meg a „majd minden rendbe jön”-t kell hallgatni tőle, az már komolyan kiüti a biztosítékot. Akkora egy pipogya, papucs, hogy már nekem fáj.
Chris: Na, belőle ki lehetett volna hozni egy majd visszatérő „gonosz” karaktert, de amint elindult ezen a vonalon, ki is nyírták.
Nick: Ő még egész érdekes, bár kicsit könnyen lejön a hernyóról, de ettől tekintsünk most el. Ahogy el kezd kapaszkodni a „holtak nem is holtak” baromságba, az lehet egy érdekes vonal, de sajna úgy látom, ezzel sem fognak semmit kezdeni. Teszem hozzá, az érdeklődésemhez nagyban hozzájárul, hogy irtó jól játszotta gyerekként a fiatal Voldemortot a HP-ban.
Alicia: Kedves, és szimpi karakter, de túl sok fejlődésen nem ment eddig át. Szóval olyan semmilyen. Legalább nem ütném amíg mozog, ez bíztató.
Victor: Na, benne bízom hogy erősebb karakter lehet. Egész talpraesett, néhol még humoros is. Ha lenne kedvencem, ő lenne az.
Daniel: Ő is egész rétegelt, marhára nem kedveltem, de aztán voltak szimpi megnyilvánulásai…aztán elvileg meghalt, gyakorlatilag nem hiszem, mert túlságosan illik egy ilyen kegyetlen világba.
Ofelia: Semmilyen. Komolyan, számomra egy biodíszlet, akit majd nagyon kell sajnálni, ha meghal. Apukának, ha mégis él, remek lélektani sokk lesz.
Luciana: Semmilyen. Ha Alicia, Ofelia és az ő személyiség jegyeit kéne elemezni, hogy mi a különbség, nem nagyon lenne.

Én nem mondom, hogy a TWD-ben nincs rengeteg lapos karakter, de azért ott van Daryl (aki lehetne a legerősebb kultúr sztereotípia valaha, de még sem az), Rick (aki az erkölcsösség szónokából, a „mindenki ott dögöljön meg ahol van, aki nem a csapat része” lesz) Carol (lépni nem merő, félénk nyusziból a leg badass-eb női karakterévé válik) Eugene a nagyon sajátos stílusával és persze ott van Negan, a valaha volt legrétegeltebb és szórakoztatóbb „istenem de egy elmebeteg, gyűlölöm de szeretem is” főellenség, hogy csak a legerősebbeket írjam.

A Fear-ben őszintén szólva nem érzem a kémiát sem, az egyes karakterek között. Egyébként valahol olvastam, hogy a készítők eleve azt akarták, hogy a karakterek ne legyenek szimpatikusak, ez végül is sikerült. Csak sajna, egyenlőre így is maradtak.
Azért reménykedem, hát ha, lesz ez még jobb is. Azért kicsit szomorú, hogy a legnagyobb motivációm az, hogy kíváncsi leszek, hogy kötik össze a két sorozatot Morgennel.
1/10
Hayk92 2018 okt. 06. - 12:06:14 1/10
Kínzásnak jó az egész évad. Másra nem.
1/10
Hayk92 2018 aug. 08. - 20:30:19 1/10
A 4.évad minősíthetetlen és mérhetetlenül unalmas. A 4-8.ig részeket szó szerint fizikai fájdalomként érzékeltem, annyira rosszak voltak. Akik készítették nem nézték vissza mit csináltak? Borzalmas volt.
1/10
davidosz 2018 ápr. 27. - 00:18:43 1/10
borzalmasan béna színészek, gyenge forgatókönyv, az egész egy nagy nulla.
8/10
Csaba Ébert 2018 ápr. 18. - 00:40:42 8/10
A 4. évad első része nagyon rendben volt remélem hogy sikerül ezt tartani :)
2/10
Natika96 2018 febr. 10. - 14:19:56 2/10
Hát elég gyenge a Walking Dead után...
Kevés akció, infantilis, öntörvényû, egoista, tipikusan buta amerikai karakterekkel, akik többnyire csak a szerencsének köszönhetik, hogy túlélik az adott helyzetet.
Ja meg persze az elmaradhatatlan homokos propaganda + egy idegesítõ drogos...
10/10
adri.97 2017 dec. 04. - 13:34:29 10/10
Szerintem egész jó, bár szinte csak negatívakat olvastam róla... Viszont a harmadik évad nekem se tetszett annyira.

***Spoiler***
Szerintem baromira idegesítõ, hogy ilyen helyzet van és mindenki makacskodik és a saját útját akarja járni...
***Spoiler vége***

Szerintem aki a Walking dead-et szereti annak érdemes belenézni :)
7/10
Nores 2017 szept. 11. - 15:25:57 7/10
Duplával nyit megint, vagy hova lett a 10. rész?
1/10
mojszio 2016 aug. 29. - 16:26:07 1/10
Ja mert szerintem ha egyetlen másodpercig is benne van egy filmben, akkor a legborzasztóbbat is érdemes végig ülni, még ha akár hosszú órákon át tart is. :-DDD
(mondta egy teljesen elfogult rajongó)
1/10
mojszio 2016 aug. 29. - 16:20:43 1/10
Ez egy iszonyat, iszonyat, iszonyat rossz film. Viszont Alycia Debnam-Carey benne van. Ez az egyetlen értéke. Így végigszenvedem, még ha beledöglök is. :-)
9/10
ammok001 2016 máj. 09. - 21:11:25 9/10
Most nézem majd 2.évad 5.részt.Ha olyan lesz,mint az elõzõ,és nem lesz semmi karakterfejlõdés Chris,és Nick-en kívûl,akkor megy a levesbe nálam ez a sorozat.
Összes hozzászólás