Fehér pokol

Bakancslistához adom
The Grey
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai kalandfilm, 117 perc, 2012

Értékelés:

596 szavazatból
Szerinted?

John Ottway egy alaszkai olajmezőn dolgozik vadászként, feladata megvédeni a munkásokat a vadállatoktól. A férfi rossz passzban van, képtelen feldolgozni szeretett felesége elvesztését. Egy napon szabadságra induló munkásokkal utazik a repülőgépen, amely szerencsétlenül jár a vadonban. A gép lezuhan, a katasztrófát csak nyolcan élik túl. A maroknyi túlélőnek nemcsak a könyörtelen időjárással kell megküzdenie, hanem a vérszomjas farkasfalkával is. Ottwayban feléled az életösztön, megpróbálja megtalálni a kiutat a fehér pokolból.
Bemutató dátuma: 2012. március 22. Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Edoardo júl. 19. 23:16:29 9/10
Érdemes megnézni.

Végig lekötött, jó volt a háttértörténet és lehetett drukkolni a túlélőknek.

A stáblista végi jelenet is fontos - bár nyitva hagy kérdéseket.

Nekem bejött.
2/10
Nótárius máj. 23. 02:00:08 2/10
Ez a film, sajnos nagy csalódást okozva, valóságosként nézve, életszerűtlen szétszórtságúan komolytalan volt; spirituálisan értelmezendőként pedig kényszeres terjengőséggel didaktikus, vérgőzös öncélúságúan érdektelen. Hosszan részletezhetném, de még arra is méltatlan.
Az általam egyébként kedvelt Liam Neeson-ra való tekintettel, nehezen törődtem bele, hogy ez ennyire silány, de egyre húzva-halasztva is, be kellett látnom: nincs miért végignéznem.
bannor72 máj. 22. 15:10:32
Valahogy kiamaradt: mint oly sok hasonló film (nem a témája miatt, inkább az akciófilmeket értem ez alatt - bár ez kalandfilmnek titulálták. Liam Neeson-t kedvelem, miatta még akciófilmeket is megnéztem: Elrabolva, The Commuter: Nincs kiszállás stb. Persze nem mellesleges a fantasztkus alakításait: Mélytorok, Schindler listája, Kinsley. Mégis sajnos eléggé beskatulyázódott a feleségét gyászoló jófiú szerepbe. Most mit mondjak: valahol érthető: amin kersztülment a való életben felesége a színésznő Natasha Richardson tragikus elvesztésével. :( Kiváncsi leszek erre a filmre....
7/10
Dörflinger febr. 28. 21:29:04 7/10
Mikor először láttam, akkor végig lekötött. Most másodjára már nem annyira. Összességében nem rossz film. Egyszer érdemes megnézni. 7/10
7/10
Midnight67 febr. 28. 12:59:22 7/10 Előzmény adeept
Azért az Életben maradtak kicsit másról szólt.. Ami annak a filmnek a lényege, abból itt egy grammot sem láttunk.
1/10
adeept febr. 28. 06:45:44 1/10
"ZS" kategóriás. Kár a kidobott időért, nem éri meg. Gyenge koppintása az Életben maradtaknak.
7/10
offtopic
Midnight67 febr. 28. 00:05:37 7/10 Előzmény sword
" a macskáim fostak az állandó farkasüvöltéstől "
Ez aranyos, az enyém a legnagyobb armageddonos zúzás közben is békésen alszik.:)
7/10
Midnight67 2019 nov. 23. - 01:54:18 7/10
Másodszor néztem meg, mert azt hittem, előzőleg nem néztem végig. Ugyanis semmi emlékem volt, mi lett a vége. Hát, ez számomra most sem derült ki, ugyanis a korábbi hozzászólásokban említett stáblista utáni jelenettől szokásához híven megfosztott a Film +. Pontosabban, már a stáblistától is, az utolsó jelenet, ahogy szemben áll a farkassal és itt konyec, vége, benyomták a reklámot. Ettől szoktam hülyét kapni, volt már olyan, hogy gyakorlatilag még a végéhez sem ért el a film és hipp-hopp jött a reklám. Vártam a folytatást, ami persze nem volt. Még szerencse, hogy vannak a nézőt emberszámba vevő filmcsatornák, ahol valóban a végéig nézhetjük a filmeket, stáblistával, aláfestő zenével. Ami szerintem méltó befejezése egy filmnek, ellentétben az "alzaponthuuuuu" és "hallelujjjjja" rettenetekkel, de hát ezt már sajnos megszokhattuk.
Azért van némi humorérzéke a Film+-nak, ugyanis ez után a film után közvetlenül a Nyolc préda következik (amely "alkotás" egyébként viccnek is rossz, de mindegy).
krampampuli 2019 febr. 19. - 12:37:13 Előzmény antibond
Én megértettem a fenntartásodat nem is kívántam megváltoztatni csak egy alternatív szemléleti megközelítést vázoltam. Jó mozizást hozzá :)
antibond 2019 febr. 19. - 12:28:22 Előzmény krampampuli
Szia! Nem is tudom, mivel kezdjem.
Egy filmről - természetesen - mérhetetlen ostobaság véleményt alkotni, mielőtt láttuk volna.
Csakhogy esetemben erről szó sincsen, mindössze FENNTARTÁSOMAT emlegettem, mivel az ismertetőben szó szerint ez van leírva.
Lehet metaforaként, a halál szinonimájaként felfogni, ábrázolni farkasokat, ám az egyszerű halandókban, feltétlenül az a kitétel marad benn stabilan, hogy "vérszomjas farkasok".
Az alkotói szabadságot sem kérdőjelezem meg, mégis olyan ez, mintha a legjobb barátaimat bántanák, méghozzá, méltatlanul. Akkor azonnal a prókátorukként lépek elő.
Egészen természetes, hogy most már feltétlenül megnézem, és előítélettől teljesen mentesen fogom ezt tenni, annyit ígérhetek.
krampampuli 2019 febr. 19. - 11:24:34 Előzmény antibond
Szia! A film sztem nem a farkasokról szól. Ha valaki természettudós megközelítéssel nézi, nem fog találkozni a film lényegével szerintem. A film a reménytelenségről, az élni akarásról akkor is ha látszólag semmi értelme, az elmúlás fenyegetettségéről, állandó lelki terhéről, a feladás visszavonhatatlan kudarcáról szól. A farkasok a halál szinonimájaként jelennek meg. A film visszafogottsága koncepció, ez előbbieket erősíti. A vizualitás elvonná a figyelmet a lényegről. Felesleges sallang lenne. A film metafizikai szálakon keresztül értelmezhető csak igazán. A film nem kikapcsolódást szolgál, hanem inkább az életről való eltűnődést. Pont az tetszik benne, hogy nem adja magát el, nem közérthetőségre törekszik hanem csak sugározza a fentieket. Ha van "antennája" hozzá valakinek akkor fogja, ha nincs akkor nem. Ez nem több vagy kevesebb csak egy jellemző, vagyis ezzel a kijelentésemmel nem kívánok minősíteni. Írtad nem láttad. Nézd meg. vagy egyetértesz vele vagy nem. Mindenesetre remélem értékes 2 óraként éled meg.
antibond 2019 febr. 19. - 10:23:16 Előzmény krampampuli
Szia! Nem tudom kellőképpen értékelni, hogy ilyen normális, intelligens módon reagáltál észrevételemre. A mentségedet elfogadom, s tudom, hogy ezentúl Te is ugyanazt a zászlót fogod magasba emelni, amit mutattam Neked. (A filmet eddig még nem láttam, de fenntartásaim vannak vele kapcsolatban, el is árulom, miért. Nincsen sehol a Földön emberekre támadó vérszomjas farkasfalka. A "Kőszivű ember fia"-ban is ez volt az egyetlen dolog, ami zavart. Olvasd el - többek között - Farley Mowat: "Ne féljünk a farkastól" című remek könyvét, s azonnal képzeletbeli barátaiddá válnak e nemes élőlények.
krampampuli 2019 febr. 19. - 10:15:10 Előzmény antibond
Szia! Nézd teljesen igazad van. Jó, hogy van még akit zavarnak az efféle dolgok. Már nem emlékszem a körülményekre, de valszeg egy enyhe indulat komment volt részemről. A film értéke a szememben egyébként továbbra sem csökkent. És köszi.
antibond 2019 febr. 19. - 09:04:45 Előzmény krampampuli
Ne haragudj, de nem tudom szó nélkül megállni, miszerint mostanában egyre jobban megerősödik egy fajta jelzőhasználat, ami szembemegy minden józan felfogással, és roppant értelmetlen.
Lehet valami elképesztően, páratlanul, mesésen, káprázatosan gyönyörű, kivételesen jó, hallatlanul remek, csodálatosan szép - hogy csak néhány példát mondjak.
De nem lehet semmi rettenetesen jó, borzasztóan szép, kegyetlenül finom.
Csodálatos nyelvünk annyira gazdag szókinccsel rendelkezik, inkább ápolni kell, nem rombolni.
6/10
pihes 2019 febr. 17. - 15:12:25 6/10
Volt , hogy annyira fújt a szél, még az én hajam is lobogott!
Nem rossz film, de a téma sem egyedi, annyira nem fogott meg...

6/10

sexykex 2018 dec. 26. - 13:37:00
Úgy tűnik Alaszkának ez a része nem Cható földje – ez a farkasok földje. Neeson miatt néztem meg és különösebben nem csalódtam. Mint film kritizálható, hiszen jobban is megcsinálhatták volna, de a történet, a cselekmény szerintem majdnem tökéletes.
7/10
nikato 2018 okt. 29. - 12:53:22 7/10
SPOILER: A visszaemlékezések a feleségével kimaradhattak volna. SPOILER VÉGE
10/10
Daemonhun888 2018 okt. 25. - 11:14:45 10/10
Aki horrort vár, annak gagyi, aki drámát, annak tökéletes. Liam Neeson is. 10/10
sword 2018 júl. 25. - 19:00:40
Tegnap adták, gondoltam bealvós háttérmozinak jó lesz, hadd zörögjön. Aztán két ok miatt elkapcsoltam. Az egyik az a folyton kötekedős p*cs volt, aki még úgy is idegesített, hogy nem figyeltem oda. Na jó, a másik ok az volt, hogy a macskáim fostak az állandó farkasüvöltéstől :-)
8/10
DireStraits 2018 ápr. 30. - 09:46:11 8/10
Jó film volt, bár a CGI farkasok elég gagyik voltak.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu