Fejezetek Magyarország közlekedéstörténetéből

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 30 perc, 2007

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

A 18 részes sorozat különböző közlekedési formák kialakulásába, működésébe, gyorsabbá, modernebbé, gazdaságosabbá válásának folyamatába enged betekinteni.
Archív felvételekkel.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
szalapala 2019 jan. 12. - 15:55:00 9/10
Ez tényleg egy jó kis sorozat, nagy kedvencem.
Ahogy - időnként meglepő, de utólag logikus - háttérmagyarázatokkal szolgál a hazai közlekedés történetéhez, és emléket állít a mérnököknek, akik - valljuk be - sokkal fontosabb dolgokat tettek, mint pl. a politikusi gárda bármikor.
Jópofa kis melléksztorik is színesítik - pl. a repülőgépeltérítések vagy hogy melyik nagy konstruktőrünknek nem volt még műszaki végzettsége sem és ezért állították parkolópályára az ipari ellenfelei.
Mindenkinek érdemes megnéznie.
Diablo72 2013 szept. 13. - 19:12:01
Jó sorozat, csak azt is jó lenne tudni mikor is adják valójában. Kora reggel vagy délután? Közjáték vagy Család barát vagy milyen címen? Többnyire ezek vannak megadva 18:30-ra és helyette ez a sorozat van. A félrevezetés miatt lemarad róla az ember.
Mi okoz gondot a port.húúúú -nak hogy a tényleges mûsort írják meg a két Dunára?

A sorozat zenei aláfestéséhez úgy látom (hallom) Az óceánjáró zongorista legendája címû film zenéje ragadta meg a készítõket.
fofla 2010 dec. 16. - 15:20:07
Nah ez egy nagyon jó kis sorozat. Remélem kiadják DVD-n is.