Film

Fejvadászok /Hodejegerne/

feliratos, norvég thriller, 100 perc, 2011 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

213 szavazatból
Szerinted?
Roger Brown Norvégia legsikeresebb fejvadásza, aki hivatása mellett titokban műkincs tolvajként tevékenykedik, nem kevés hatékonysággal. Ám amikor eddigi legmerészebb betörését készíti elő, rá kell jönnie, vadászból ezúttal üldözötté vált. Méltó ellenfélre talál, akinek nemcsak műkincsekre fáj a foga, de célja elérése érdekében az emberéletet sem kíméli. Kezdetét veszi az országos hajtóvadászat.

Bemutató dátuma: 2012. június 28. (Forgalmazó: Vertigo Média Kft.)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • BAFTA-díj (2013) - Legjobb nem angol nyelvű film jelölés

Vélemény:


január 11. 20:39
Ez nem teljesen az, aminek beharangozták, van benne egy kis techno-maszlag, egy kis abszurd humor, vérbe fulladó jelenetek. Mindezzel együtt az arányok jól eltaláltak és garantált a jó szórakozás.

2016. szeptember 5. 10:27
Az utóbbi -már nem is rövid- időben fel- és betört skandináv krimi (nyomtatva és filmen) egyelőre elnyűhetetlen, főleg ha mértékkel adagolva fogyasztja-nézi az ember. A Fejvadászok is élvezetes, fogyasztható darab. A viszonylag szelíden csordogáló cselekmény szinte gombnyomásra és kötelezően bevadul és a szokásos vérfürdő(k), hullahegyek után-mögött, az ugyancsak kötelező csavarral feltálalja a többé-kevésbé megnyugtató befejezést...már ha ennél a műfajnál egyáltalán beszélhetünk "megnyugvásról".

2015. november 1. 19:22
Helyenként fájóan bugyuta film, vannak elég meredek részek a közepétől kezdve.

SPOILER

Pl. amikor a főszereplő hazaviszi a cimboráját, aki rálő géppisztollyal, de a csávókámat még véletlenül sem találja el egy lövedék sem, pedig szerintem egy ilyen fegyvernek elég nagy a szórása, viszont a tejesdobozt pöpecül szétlövi. Vagy amikor a rendőrautót a kamion lelöki a szakadékba, mindenki azonnal meghal, de a főszereplő ahhoz képest tök jól érzi magát, nem tört el semmije, el sem ájul, sőt van lélekjelenléte a haja leborotválásához és az átöltözéshez. És tisztára amerikai akcióhőst faragnak belőle, mindent túlél, nekem ez már sok volt. Amúgy azt sem hiszem el, hogy ha az egésznek a célja egy nagyszabású üzleti manőver volt az oka, akkor a kudarcot vallott felek a végén ilyen könnyen annyiban hagyták, hogy nem tehették rá a kezüket a cégre.

SPOILER VÉGE

Egyébként az elején lassan indult a sztori, utána kezdett érdekesebb lenni, a végére eléggé fordulatos filmet hoztak össze. Nehéz volt szimpatikus szereplőket találni első pillantásra, gyakorlatilag felszínes, törtető, önző embereket láthattu...

Összes hozzászólás