Fekete köpeny - A vadak földjén

Bakancslistához adom
Black Robe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott kanadai kalandfilm, 97 perc, 1991

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

1634, Quebec. Laforgue, a fiatal jezsuita atya - indián nevén: "Fekete Köpeny" - elindul a vadonba, hogy átvegye a távoli misszió vezetését, és keresztény hitre térítse a "vad" indiánokat. Daniel, aki útitársul szegődik, szerelmes lesz a huron törzsfőnök lányába. Laforgue azonban spirituális megtisztulást, a lelki békét keresi. A gyilkosan szép, hóborította hegyek között azonban harc, szenvedés és halál leselkedik rájuk...

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
breeder 2015 jan. 18. - 15:56:42 10/10
Fekete köpeny - A vadak földjén (Black Robe, 1991) trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=WsBlQqhY8oE
9/10
SandCreek 2015 jan. 18. - 09:27:48 9/10
Kegyetlenül jó, mondhatni, brutálisan õszinte. Kezdettõl fogva hiteles, a szokásos idealizmustól mentes, és indián nyelveket (Algonquian/Iroquoian, azt hiszem) használnak a szereplõk. Teljesen értelmetlen és kártékony az ilyen filmeket szinkronizálni, mert ezáltal pont a lényeg veszik el. Akinek nem kenyere a feliratok olvasása, jobb ha kihagyja ezt is. :(
Nem tudom milyen közönség fogadtatásra számítottak a készítõk, de az igényesek, történelmi hûségre vágyók igényeit biztosan kielégíti. Azért elõzetes tájékozódás nélkül várhatóan nem lesz túl népszerû. Maga a fogalom "vad indiánok" magyarázatra szorul, mivel ez sokkal inkább annak terjesztõirõl szól, semmint a bennszülött amerikai törzsekrõl.
Történés kevés van benne, viszont a kultúrák közti jelentõs eltérés és összeférhetetlenség így még jobban átjön. Egyedi és valóban megrázó, ahogyan a jó szándékú magára hagyott jezsuita atya sorsát követhetjük. Személyes bátorsága, erkölcsi példamutatása sötét színekkel van megfestve, ahogyan ez valószínûleg gyakran megeshetett.
10/10
breeder 2013 szept. 21. - 20:22:46 10/10
Csakis feliratosan szabad nézni, úgy nagyon átjön a hangulata! Rám egyébként nagyon nagy hatással volt ez a film! Mondhatni az egyik legnagyobb filmélményem volt.:) Ilyen témában esetleg még A misszió címû 86-os filmet tudnám ajánlani, ami közel azonos téma, de valahogy ezt jobban szeretem, mert úgy érzem reálisabb képet fest a korról.
9/10
kolbászkirály 2011 júl. 28. - 11:52:29 9/10
Jó film olyan idõkbõl amikor még tényleg vadak voltak az indiánok.Sajátos hangulata van a filmnek,érdemes megnézni!