Fekete Villám avagy Zúg a Volga

Bakancslistához adom
Chernaya Molniya / Black Lightning
orosz akciófilm, 106 perc, 2009

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Egy középiskolás fiú élete egy csapásra a feje tetejére áll, mikor kiderül, hogy az édesapjától kapott leharcolt vén csotrogány valójában igazi csodajárgány, amely képes repülni. Mikor egy tragédia válaszút elé sodorja, a fiú úgy dönt, hogy felveszi a Fekete Villám nevet, és harcba indul a bűnözés ellen, ezzel hamarosan nemzeti hőssé válik. Igen ám, de azt nem is sejti, hogy nyomában gonosz erők gyülekeznek, melyek a kocsiját akarják és semmitől sem riadnak vissza azért, hogy megszerezzék - akár a várost is lerombolják, ha ez kell. Timur Bekmambetov, a Wanted rendezője áll eme pörgős és akciódús kalandfilm hátterében, melynek létrehozásában A Bourne rejtély kaszkadőrcsapata és a Wanted trükk specialistái segédkeztek.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
NetBoyszi 2021 júl. 27. - 00:58:22 10/10
Nagyon nagy film, nagy élmény volt így 2021 közepén is. Aki szereti a szuperhősös filmeket, annak ajánlott, aki nem, annak nem ajánlott. :D A női karakter tényleg idegesítő tud lenni, okos lány, de mégsem tudja, hogy mit akar, hacsak nem ikrek a horoszkópja, erre nem tudom, hogy mi a magyarázat. :D
A film mintha a Tobey Maguire féle Pókember és a Sötét Lovag keveréke lenne orosz módra, ez zenében is feltűnő néha, de jól áll neki, jókat mosolyogtam ilyenkor, de egyben élveztem is a feelinget. Ha egy orosz film tud ilyen élvezhető színvonalú lenni, akkor lehet a jövőben több orosz filmet kellene megnéznem, mert jelenleg szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány orosz filmet láttam eddig életemben... A speciális effektek is jók, nem zavaróak, nem gagyik. Szívesen látnék egyszer egy hasonló filmet magyar módra Budapesten is ;-)
1/10
Rahar 2010 szept. 04. - 20:18:08 1/10
Nekem nagyon nem tetszik a film. Olyan mintha egy primitív amerikai képregénybõl készítették volna. A karakterek egysíkúak és kiszámíthatóak. A nõi karakter a legrosszabb, önálló akarata és cselekvéskényszere nincsen, õ az akit meg kell menteni. 10 pontból szigorúan 1 pont. Ez egy klisékbõl összerakott, gagyi alkotás, megtekintését senkinek sem ajánlom, esetleg a gyerekeknek, 12 év alattiaknak lehetséges, hogy tetszene.
duckshoot 2010 jún. 05. - 14:44:17
.
duckshoot 2010 jún. 05. - 14:43:42
.
duckshoot 2010 jún. 04. - 17:06:59
Egy középiskolás fiú élete egy csapásra a feje tetejére áll, mikor kiderül, hogy az édesapjától kapott leharcolt vén csotrogány valójában igazi csodajárgány, amely képes repülni. Mikor egy tragédia válaszút elé sodorja, a fiú úgy dönt, hogy felveszi a Fekete Villám nevet, és harcba indul a bûnözés ellen, ezzel hamarosan nemzeti hõssé válik. Igen ám, de azt nem is sejti, hogy nyomában gonosz erõk gyülekeznek, melyek a kocsiját akarják és semmitõl sem riadnak vissza azért, hogy megszerezzék – akár a várost is lerombolják, ha ez kell. Timur Bekmambetov, a Wanted rendezõje áll eme pörgõs és akciódús kalandfilm hátterében, melynek létrehozásában A Bourne rejtély kaszkadõrcsapata és a Wanted trükk specialistái segédkeztek.

Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=V9kYdfSroTs

Ezt látni kell.